Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Kako da u-p-d-a-t-e-ujem bios?
STRANA 1 OD 1
sale74 Kako da u-p-d-a-t-e-ujem bios? 10.12.2009. 01:21 T22682

status: user
broj poruka: 64
na MSI K9N-NEO V3...?

Imam na njoj uboden AMD Athlon 5000+ X2 na 2.6GHz uvek kad upalim komp izbaci mi nesto `Processor unknown` i pise nesto BIOS update sta da radim???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 Re: 10.12.2009. 01:51 #168473

broj poruka: 2929
Skines najnoviji bios odavde:

http://eu.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1&prod_no=1244

Datim izlaska poslednjeg Bios-a je 2009-03-17

Procitaj upustvo kako treba da uradis update, a ono se nalazi ovde:

http://eu.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=manual&maincat_no=1&prod_no=1244
sale74 ?????? 10.12.2009. 03:05 #168480

broj poruka: 64
ovo uputstvo sam skinuo i kao ne valja nesto a, ono prvo sam skinuo i ima neko uputstvo ali nije bas lepo objasnjeno.... :? a, izbacuje mi nesto Live update????
codeus re 10.12.2009. 08:33 #168492

broj poruka: 4054

MSI-ev Live update brlja neverovano .. povuce sa ftp-a pogresan .BIN i imaces mrtvu plocu .. samo rucna varijanta iz DOS-a

ta ploca podrzava brisbane since 2007 bios verzija 2.2 (zadnja verzija je 2.9) .. e sad ako je tvoj bios 2.1 i nize onda updejtuj .. ako nije manji od 2.2 e .. jbg probaj da resetujec cpu..
gilopile Re: Kako da u-p-d-a-t-e-ujem bios? 10.12.2009. 09:06 #168502

broj poruka: 9459
To ces najlakse i najsigurnije uraditi iz DOS-a.
1. floppy disk formatiraj sa qformat i cekiraj MS-dos,tako da bude boot-abilan
2. ubaci u njega AFUD.exe i .bin fajl koji si skinuo sa ofc sajta(ne mora da pise .bin,u tvom slucaju je .290(ako se nevaram),ali to nema nikakve veze.
2. u bios-u podesis first boot floppy
3. kada se podigne ms-dos,kucas prvo kompletan naziv .exe fajla,pa kada se startuje program ukucas ime .bin fajla(moras da kucas identicno ime fajla sa extenzijom),ako ce ti biti lakse mozes da ih preimenujes,recimo: A.exe(AFUDoss program) i B.bin(bios fajl) ,pa ces kasnije kucati samo A.exe,pa posle kada se startuje program ukucati samo B.bin.
Inace skoro sam radio slicnu plocu samo sto je v.1,nije prepoznavala LE procesore i posle update-a je radila savrseno.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: na MSI K9N-NEO V3...
::
:: Imam na njoj uboden AMD Athlon 5000+ X2 na 2.6GHz uvek kad upalim komp izbaci mi nesto `Processor unknown` i pise nesto BIOS update sta da radim???
Jebivetar Re: re 10.12.2009. 18:11 #168675

broj poruka: 2386
Najsigurnije je sa flopijem.
Ja sam dva puta apdejtovao BIOS na istoj plochi, sada je 2.7, a u tom trenutku je najnoviji bio 2.8 koji je i poslednji. Ne znam zashto nije povukao 2.8 ali i sa 2.7 nemam problema sa x2 4200. Oba puta sam radio sa Live update, i nasikirao se samo tako.

ko nema u vuglu, ima u guglu

:: MSI-ev Live update brlja neverovano .. povuce sa ftp-a pogresan .BIN i imaces mrtvu plocu .. samo rucna varijanta iz DOS-
:: ta ploca podrzava brisbane since 2007 bios verzija 2.2 (zadnja verzija je 2.9) .. e sad ako je tvoj bios 2.1 i nize onda updejtuj .. ako nije manji od 2.2 e .. jbg probaj da resetujec cpu..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs