citao sam na bench forumu rezultate testa ove gigabyte ploce,znaci bruka je ocenjena,njihova preporuka kao best buy trenutno u tom rangu....AAAAA! help! :) nisam imao iskustva ni sa jednim od ova dva brenda,pa mi trebaju svi moguci saveti...! :)
Ne znam kakav je Gigabyte,jer ga nikad nisam imao,ali za Asus mogu da ti kazem da su extra ploce.Promenio sam njihove 3 ploce,i nijedna mi nije pravila problem.Imao sam i njihove grafike,jedino me je zezala 4870 sa onim Glaciator govnetom.Imao sam i njihov monitor,bio je ok.Imam i prijatelje koji imaju svasta od Asusa,nikad mi se nisu zalili na neki problem.Moguce je da je taj Gigabyte bolji u ovom slucaju od Asusa,ali ja bi najpre uzeo Asusa,sto ne znaci da i ti moras da ga uzmes,to je samo moje miljenje.
The Way It`s Meant To Be Played
:: citao sam na bench forumu rezultate testa ove gigabyte ploce,znaci bruka je ocenjena,njihova preporuka kao best buy trenutno u tom rangu....AAAAA! help! :) nisam imao iskustva ni sa jednim od ova dva brenda,pa mi trebaju svi moguci saveti...! : :: :: ::
znam,planiram da kasnije kupim neku bruka grafu,mozda 5850,videcemo...a posto nisam neki gamer,ovo je za moje potrebe trenutno sasvim dovoljno...thx :)
slobodno uzmi asus-a mada se meni vise svidja M4A785TD M EVO jer po meni ima malo bolji raspored sata kontrolera i sl al je micro ATX dok je V full atx sad sve zavisi sta ti treba.mojom sam plocom extra zadovoljan(vidi u potpisu) tako da slobodno je uzmi(naravno odmah poslednji bios flash)
AMD Athlon II X2 250@3Ghz@V1AX@700rpm Asus M4A785TD-M EVO 2*1GB DDR3 OCZ@1600Mhz ATI HD4200 128MB DDR3@1333Mhz PC power cooling and silencer 500W@TT V9 640GB samsung X2,160GB samsung
Vec vise od dva meseca koristim M4A785TD-V EVO i za sada sam prezadovoljan. Koristim je u paru sa X3 720 i Kingston KVR1333D3N9/2G i do sada nikakav problem. Ubacio sve u kuciste za pola sata upalio, podesio bios, instalirao XP SP3 i drivere i sve funkcionise bez ikakvog problema. Iako ima opciju za otkljucavanje jezgra (ACC) nisam probao da otkljucam cetvrto jezgro jer mi trenutno nije potrebno. Jedina stvar koja me brine je to da sam na asus-ovom forumu naisao na to da se dosta korisnika zali na nekompatibilnost sa AMD 5XXX serijom kartica, ali verujem da ce to ispraviti novom verzijom bios-a. Evo pogledaj na sledecem linku: http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?board_id=1&model=M4A785TD-V+EVO&SLanguage=en-us Ja za sada ne planiram da ubacujem graficku kartu jer komp ne koristim u te svrhe tj. nisam gamer. Integrisana je HD4200. Nikada nisam koristio nista osim Asusa tako da nisam merodavan da komentarisem gigabyte plocu koju si naveo.
Evo, pošto kolege preporučuju ASUS-a, ja ću da preporučim Gigabajta. Trenutno imam ploču dole iz potpisa, a pre nje sam imao GA-MA78G-DS3H. Obe su izuzetno dobre i stabilne, a pretpostavljam da je i ta koju si ti naveo. Sa ASUS-om dugo nisam imao kontakta, ali verujem da je i njegova ploča isto tako dobra. Po meni, ovo je samo stvar ukusa. Šta god da uzmeš, nećeš pogrešiti.
Isto kao da si pitao sta da uzmes Mercedes ili BMW. Obe ploce su odlicne i koju god da uzmes neces pogresiti. ________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
I jos samo nesto...procitao sam na nekom forumu da Phenom II 550 BE ima na sebi neku oznaku po kojoj se prepoznaje kome mogu da se otkljucaju sva cetiri jezgra...ako je to tacno,zna li neko koja je to oznaka??? unapred zahvalan :)
za oznaku nemam pojma,najbolje ti je ako imas nekoga ko rardi u nekom servisu ili prodavnici pa da ti da par primeraka da probas,a sto se ploca tice ja sam imao jedno lose iskustvo sa ASUS-om to je bila socket A via kt 600 ploca (davna 2003) i od tada ih ne podnosim (neopravdano,mada ruzna im je boja :)) imao sam i par GIGABYTE koje su odradile posao bas kako treba,sad sam presao na DFI (egzotika), ako se odlucis za G pazi samo na grejanje severnog mosta jer ume da se greje vise nego na drugim plocama ukoliko nema heatpipe-ove (nije opasno ovako ali na kloku mozda moze da poklekne .)
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.