pri paljenju kompjutera, bios pocne da pokazuje sta mu vec treba, onda dodje do bele slike na kojoj pise K8N (press DEL to enter setup), i ne ide dalje od toga. Ja pritisnem delete, pojavi se crn ekran, u vrhu levo AMI logo, i to je to. Ne mrda. izvadio sam bateriju ali to nista puno nije promenilo.:/
nikad nisam imao problema sa fleshovanjem biosa, al ako bih ga ikako zamisljao, licilo bi na to... jesam li u pravu? ima li neko ideju kako da spasem plocu?
(jedino sto sam zaboravio, tj nisam 100% siguran jeste li ploca k8n ili k8n-e, mada mislim da je K8N, ako to ista znaci...)
Nikolas asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda
probana druga agp grafika, nije pomoglo. doduse, zaboravio sam na dzamper... mislio sam da vadjenjem baterije isto radim clear cmos? jbg, nisam navikao da se bakcem sa biosom...:/
Nikolas asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda
:: probaj sa drugom grafickom i odradi clear Cmos sa dzamperim :: :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: Intel i7 920 OC 4.0GHz-TITAN FENRI :: GIGABYTE EX58-UD4 :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: 1TB :: SLI 2xASUS 8800GT TOP :: CHIEFTEC 650 :: GIGABYTE Clear Cas :: 226B :: ::
Neka komponenta a možda i sama ploča pravi problem. Prvo što u radiš u takvim situacijama je, čupanje i gašenje svega neopotrebnog da vidiš da li će ploča doći do boot sekcije:
Skidaš: - hard diskove - optike - bilo kakve odatne PCI(-e) kartice ...
i onda probaš. Ako se i tada bude zabadao, mozgaćemo dalje.
probao sve od toga, ostavio sam samo memoriju i grafiku na kraju... ne znam dal treba napomenuti, lik je kupio polovan komp kome `samo treba instalirati windows`... pozove on mene, ja dodjem i ustanovim da mu je graficka (asus 6600gt) riknula, posto ni na toj a ni na nekoj drugoj starijoj ploci, ne daje prikaz. da nije ona mozda nesto zeznula? ili je moguce da mu je u paketu pored grafike uvalio i losu plocu (da ne racunam i asus dvd drajv koji ne moze da procita cist dvd... a cd drajv nisam ni probao posle toga.)?:(
:: :: Neka komponenta a možda i sama ploča pravi problem. Prvo što u radiš u takvim situacijama je, čupanje i gašenje svega neopotrebnog da vidiš da li će ploča doći do boot sekcije :: :: Skidaš :: - hard diskov :: - optik :: - bilo kakve odatne PCI(-e) kartic :: .. :: :: i onda probaš. Ako se i tada bude zabadao, mozgaćemo dalje :: ::
Konfiguracija je kupljena na slepo bez paljenja ? Ko zna šta tu sve ne radi. Menjajte komponente pa sistemom eliminacije utvrdite šta je živo ili kontaktirajte `iskusnog` prodavca.
@bax2003: jedino sto nisam mogao da proverim jeste ram, posto nisam imao nijednu plocicu ddr sa sobom... to cu probati kad odem ponovo kod njega. smatram da smem da pretpostavim da cpu radi, s obzirom da se podize bios (do neke tacke)?...
@servispc: porsaltovao sam plocicu kroz sva tri slota, bez uspeha. procesor nisam dirao, probacu, ko zna...
CPU radi, ali to ne mora da znači da je 100% ispravan. U takvoj situaciji sumljivo je i ono što radi dok ne uradiš testove. Tebi bi sada trebala jedna PCI na primer BIOS post kartica da ti `kaže` gde se bio ubode. Nažalost toga u slobodnoj prodaju kod nas nema, ali može iz inostranstva da se poruči. Ako ništa probaj da iskombinuješ testiranje same ploče kod nekog/ u servisu.
:: @bax2003: jedino sto nisam mogao da proverim jeste ram, posto nisam imao nijednu plocicu ddr sa sobom... to cu probati kad odem ponovo kod njega. smatram da smem da pretpostavim da cpu radi, s obzirom da se podize bios?...
znaci evo sad se cuo sa mojim izvorom starih komponenti, ima jedan amd socket 754, super, divno, spremio sam ddr1 memoriju (da bih onda bio 100% siguran sta je u pitanju/riknulo), zovem lika da se dog kada da se vidimo... on vec odneo komp u servis!... lol. kaze da su mu odmah javili da je graficka neispravna... za pocetak. ostalo cu cuti kako se zavrsilo. znaci ipak na kraju otisla ploca u servis...heh.
javicu vam sta je bilo u pitanju. svima hvala puno na pomoci!:D
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.