Kupio sam ovaj procesor,medjutim imam cooler od athlona le-1640 trenutno,dize mi temp do 55c,morzo bih kupiti neki bolji cooler,jel mozete mi ljudi preporuciti neki dobar cooler,do 1000 din,a da dobro hladi i kad se cepaju igrice??Hvala unapred!
Prije bih rekao TX2, neki od korisnika koji imaju TX3 su tvrdili da je glasniji od TX2 a sto se tice hladjenja na tom procesoru se nece primjetiti neka velika razlika vjerovatno...
E sad, kao sto kolega rece, za 1000 dinosaurusa ces tesko kupiti nesto da valja, domiri jos 500 i Bog da te vidi...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Tesko...... za malo vise CM hyper tx2 ili tx :: :: :: Tko lijeti vrijedi,tko ne lijeti ne vredi :: ::
Prije bih rekao TX2, neki od korisnika koji imaju TX3 su tvrdili da je glasniji od TX2 a sto se tice hladjenja na tom procesoru se nece primjetiti neka velika razlika vjerovatno...
E sad, kao sto kolega rece, za 1000 dinosaurusa ces tesko kupiti nesto da valja, domiri jos 500 i Bog da te vidi...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Tesko...... za malo vise CM hyper tx2 ili tx :: :: :: Tko lijeti vrijedi,tko ne lijeti ne vredi :: ::
od athlona bi trebao biti dovoljan....samo sto moras termalnu pastu staviti,radi boljeg provodjenja toplote....znaci da skines staru tzv zvaku,i sa procesora i sa kulera,i da stavis termalne paste,i trebalo bi da ti to zavrsi posao.....a inace ako je to full load,nije to bas bas bas prevelika temepratura....
Pa paste sam stavio neka Titan nano grease,a kuciste je Kme,400w nadam se da je to dovoljno!A dok nista neradi temp je nekih za core 1 kaze 50c a za core 2 55c!I desava se da kad ga upalim da nedigne win do kraja i restartuje se jel moguce napajanje?
ta pasta ti je losa ali ipak proveri kako ti je namontiran cooler, to su vec visoke temperature za idle i zbog toga ti verovatno i pada sistem, sta imas jos u kompu, da li ti je dovoljno napajanje od 400w? primarni problem je u grejanju, titanova pasta koja je dobra ima u setu za graficku i lici na nano blue ali je ona sh*t, sredi to sto pre je CPU ne voli visoke T
Ipak je 450w napajanje ali je zito(njesra verovatno)medjutim stavio sam 1.325v i upalio se normalno bez resetovanja ali temp mu je i dalje u offloadu preko 50c,znaci definitivno,treba da uzmem TX2 ili 3???U kompu je samo grafika i video karta,nemam pojma sta je!Ko zna slobodno neka pise??
Alli ipak mi je cudno on bi trebao da podigne Win do kraja pa makar nepovezao cooler,podigne Win donekle i jos par stvari mu ostane da ucita i tu se resetuje!Neznam zbog cega to skinuo sam i TV kartu!Medjutim dobija struje dovoljno,neznam zbog cega mi se to desava,npr kad vratim stari athlon na 2.4ghz sa 1mb normalno sve odradi,a kad ubacim ovaj 4800+ x2 dodje skoro do kraja dizanja win-a i tu se restaruje!A podigao je siistem barem dva puta i sve je radilo ok sem sto se malo vise grejao???Uf ovde ce trebati neki strucnjak da ovo resi!!!:)
E ovako,reinstalirao sam Win sa novim procerorom( 4800+ x2)I sad sljaka noramalno ako se ikome nesto slicno desi da zna ali ostaje sad samo visoka temperatura procesora!U potpunom operecennju core2 se penje do 66 a core1 do 59,koji cooler staviti?? Mare care!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.