Jel je dobra Asus P5Q SE PLUS? Zavrsavam devojci komp pa me zanima da li se iz nje moze izvuci max oc?Da li ima dobre opcije za povecanje voltaze? Stavio bih e3200, geil 2gb, wd320 sata2, 8600gts, mada je to i nebitno. Cilj 4 - 4.4ghz.
Sa 2.4 na 4 to mu dodje preko 50% OC tesko cak i sa nekim bas dobrim kulerom sumnjam da taj celeron to moze, a ploca je ok mada nepotrebna za takvu masinu uzmi nesto iz P35 ili P43.Ipak bih na tvom mestu uzeo neki E5X00 nije velika razlika u ceni cak su i iste cene ako ne i vece a to je ipak dual pentium sa vecim mnoziocima na E5300 x13 a default mu je 2.6GHz i vise kesa i graficku bih ipak stavio neku drugu...
E ovako. Ona nece da igra crysis. :D Sto se tice procesora kupio sam ga veoma povoljno, nema potrebe za e5300. Razlika je samo u cache, s tim da e5300 nema virtualization, dok e3200 ima. Gledao sam na jednom sajtu da je e3200 oc -ovan na 4.4 na vazdusnom uz normalne temps. Mada sam zadovoljan i sa 4ghz. Mene zanima samo misljenje sto se tice ploce, da li je dobar clocker, stabilna? Ovo `SE` mi se ne svidja. :P POZ
Alo decko sta je tebi,sta ce ti toliki klok,moras da imas kuler od bar 3000 dinara i plocu od 150+ evra da bi stigao na 4.4GHz,ne ne znam sta ce ti to,
Konkretno ja sam E3200 Celerona digao na MAXIMUS II FORMULI na 4.25GHz sa 1.41v i to mu je krajnja granica stabilnosti,ne moze dalje,kuler je bio Cooler Master Hyper TX2 poliran a memorija mi je bila na 1066
Meni je ovaj radio na 3.6GHz sa fabrickom voltazom,tako da uzmi ti lepo neku GIGABYTE plocu od oko 50-60 i veruj mi neces se pokajati,dobar je i taj asus ali vise ces izvuci ako celeron azabodes na gigabyta,to je provereno
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.