Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Dual vs Triple ch.
STRANA 1 OD 1
H-nitro Dual vs Triple ch. 18.12.2009. 12:24 T22953

status: user
broj poruka: 1982
Oduvek sam hteo da znam da li ima kakve razlike izbedju dual i triple kanala (sem sto u triple ima 6 DIMM kanala), i u stvari se ispostavilo da je razlika toliko mizerna da ne znam tacno za sta joj je prava namena.
ovde je sve lepo objasnjeno http://www.insidehw.com/Reviews/Memory/Intel-Core-i7-Dual-Channel-vs.-Triple-Channel-Memory-Mode.html imaju i slike testova.
e sad mene zanima da li moze napr pise da ploca podrzava ddr3 taj i taj na 2000mhz kada bih ubacio neki koji nema u support list, da li ko zna kako bi se ponasalo, mislim verovatno da bi radilo ali da li moze da prodje test a da se nekako baguje?

Don`t drink and drive take joint and fly
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
2m4Y re: 18.12.2009. 14:12 #172020

broj poruka: 2355
...po meni je razlika izmedju Tripple i Dual samo u parama, drugo nista, a plus toga ploce za tripple su skuplje...

Sto se ti ce tvog pitanja, pa postoji verovatnoca da ce da radi, isto kao i da nece raditi... Sve zavisi kakvi su memo moduli korisceni u test primerku...

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX

Ognjeni Re: re: 18.12.2009. 14:23 #172025

broj poruka: 4528
Sad si me potpuno razocarao 2m4Y...kakav bre padawan kod dart vejdera ? Apprentice....

may the force be with you ... Ogi Van Kenobi..over and out .)

Ajd uzdravlje

:: ...po meni je razlika izmedju Tripple i Dual samo u parama, drugo nista, a plus toga ploce za tripple su skuplje..
::
:: Sto se ti ce tvog pitanja, pa postoji verovatnoca da ce da radi, isto kao i da nece raditi... Sve zavisi kakvi su memo moduli korisceni u test primerku..
:: Pozz..
:: __________________________
:: ...I sense you young padawan..
:: AMD Phenom II 955 B
:: DFI LP DK 790FXB-M2R
:: AMD 4870 512MB To
:: 2x 2GB DDRII 1066MH
:: 2x 320GB SATA II RAID
:: 1x 750GB SATA I
:: SB Live 5.1 Digita
:: Corsair 750T
VMARC Za 6GB Tripple channel-a 18.12.2009. 15:33 #172037

broj poruka: 9439
Mozes da kupis 8GB Dual channela i imas brzu masinu.
Baby BM

Pisko Naziv kaže 18.12.2009. 16:47 #172055

broj poruka: 6672
Ne zove se džaba tripujem channel. Ono, tripovanje je tripovanje, al` dvaput je dvaput. U nekim aplikacijama ima malo više razlike u nekim manje, uglavnom, kad se pojavila platforma, mistifikacija je u trenucima neviđene euforije išla u nebo pa se nije baš jasno videlo koliko je u stvari, i7 procesor koji sam sebe overklokuje, dobar a koliko malo doprinosi utripovana memorija (kada bi količinski ili srazmerno parama bila upoređena sa dualnom).
Citius, altius, fortius. To ti je odgovor zašto. Ko može, može mu se.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs