Ovo mozda ne treba ovde da bude ali je moje iskustvo sa MoBo,CPU i coolerom. Evo moje price, vidim ja da je napolju hladno pa reko `ajde da izbacim komp malo na terasu da ga maltretiram. Resim da povadim sve iz kucista kako bi se sve bolje hladilo pa razmisljam i pastu da zamenim. Odsrafim ja cooler i sad znam da ce biti malo teze da se skine sa cpu-a jer su lapovani i cpu i cooler( vakumira pasta) medjutim ovo je bilo jos gore. Povuci potegni ishchupah CPU sa sve coolerom iz maticne ploce sa zakljucanim socketom, procesor se zalepio za bazu i ne mrda,a socket malo napukao.Ja se naravno smorim kao semafor jer ocekujem da nesto nece raditi. Srecom svi pinovi su ostali na procesoru. Odvalim cpu sa baze, vratim sve na mesto i evo srecom za sada sve radi. Procesor je P II940BE (dobio ga za rodjendan od devojke)a, mobo je DFI 790FXB-M2RSH i bicu im zahvalan za kvalitet izrade do krava zivota :) PS mozda sve ovo zvuci glupo i kao spam ali morao sam da napisem!
brate, sledeci put, kada vadis tako vakumiran hladnjak, nemoj da ga vuces na gore, nego ga pritisni i lagano velikim pritiskom ga pomeraj levo-desno, gore-dole, spasce, a normalno da si ga iscupao, jer si vuko za gore ko sivonja
@imarkovicpokusao sam ali nema sanse, cak kapiram da je bolje ispalo ovako je bih mozda pokrivio ili iscupao pinove na stanu, jedva sam odvalio cpu sa coolera srafcigerom
@daum joj trebao sam ali u tom trenutku to mi nije palo na pamet
Desilo mi se to,ma nista strasno,kada sam video proc zalepljen na hladnjaku,a zakljucan socket,sledio sam se:))Sve je na srecu proslo bez posledica:)
Najbolje je kada vec nece lagano da se skine hladnjak,da se iscupa kuler sa maticne i startuje comp,u biosu pratiti temperaturu,pa kad dodje do nekih 50-60 stepeni c.ugasiti ga.Posle ce ici lagano.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Ovo mozda ne treba ovde da bude ali je moje iskustvo sa MoBo,CPU i coolerom :: Evo moje price, vidim ja da je napolju hladno pa reko `ajde da izbacim komp malo na terasu da ga maltretiram. Resim da povadim sve iz kucista kako bi se sve bolje hladilo pa razmisljam i pastu da zamenim. Odsrafim ja cooler i sad znam da ce biti malo teze da se skine sa cpu-a jer su lapovani i cpu i cooler( vakumira pasta) medjutim ovo je bilo jos gore. Povuci potegni ishchupah CPU sa sve coolerom iz maticne ploce sa zakljucanim socketom, procesor se zalepio za bazu i ne mrda,a socket malo napukao.Ja se naravno smorim kao semafor jer ocekujem da nesto nece raditi. Srecom svi pinovi su ostali na procesoru. Odvalim cpu sa baze, vratim sve na mesto i evo srecom za sada sve radi. Procesor je P II940BE (dobio ga za rodjendan od devojke)a, mobo je DFI 790FXB-M2RSH i bicu im zahvalan za kvalitet izrade do krava zivota : :: PS mozda sve ovo zvuci glupo i kao spam ali morao sam da napisem :: :: :: :: trla baba wlan :: :: amdgeek :: http://amdgeeks.net/overclock/92 ::
Zato Intel ima zastitu za sam CPU (barem moja ploca to ima) ,tako da,i da vuces ko sivonja kuler,ne mozes da izvadis CPU od lezista.Desilo se i meni jednom tako sa AMD 4000+.
izmaltretiras procesor da se dobro ugreje, ako treba i zaustavis kuler na kratko, iskljucis komp i skines kuler dok je vruc, mnogo lakse se odlepi. sad si i mene primio, odo na terasu, brrrr ps. tu devojku sto poklanja procesore ozeni odmah! ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Moram da se slozim. ALi AMD fura taj fazon koji po meni ima jednu prednost, a to je da ne moze da se desi problem da ti neki pinovi soketa ne dodiruju kontakte procesora kao kod intel-a, gde se cpu samo spusti na one iglice. Mada opet niko se ne zali, pa to i nije neki problem (osim onih Foxconn 1156 podnzija koja su gorela pod ekstremnim klokom jer nisu svi pinovi imali dodir sa linijama za napajanje, pa je kroz neke isla ogromna struja,... bila je tema i na forumu).
Izvinjavam se za off.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Zato Intel ima zastitu za sam CPU (barem moja ploca to ima) ,tako da,i da vuces ko sivonja kuler,ne mozes da izvadis CPU od lezista.Desilo se i meni jednom tako sa AMD 4000+ :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Ništa novo i ništa strašno. Za soket 478 754 939 i am2 svakodnevna normalna pojava. Ako ne želite to da vam se desi kada otkačite osigurače sa kulera isti nekoliko puta okrenite levo-desno i nema problema. Nije opasno ako cpu ostane zalepljen, ali ako povučete kuler u stranu iskrivićete pinove pa ćete malo da se preznajate dok ih ispravite.
` pozz imam jedan mali problem oko cpu ?` `Kazi` `Nikako ne mozemo da ga izvadimo iz soketa` `Kakao ne mozete pa to je prosto?` `Probali samo 3 cpu-a i nijedan ne radi!` `cekaj kako ste probali 3 cpu-a kad ne mozete procesor da izvadite?!!??` `Ma u pocvetku nije moglo al uz pomoc poluge i sfrafcigrea smo uspeli` `Kako bre? sta ce ti srcafciger i poluga imas malu kvacicu i kad nju otkvacis i poleris polugu sam izadje.!!!`
`Vidi stvarno nismo za to znali jel mozes da dodjes da pogledas?` `OK`
Kad sam otisao i viedo samo sto se nisam slogirao oni su pored noramlnog, 3 cpu-a cupali i gurali i nijedan nije proradio mozete da zamislite zasto.Pitam jel imas uputstvo od ploce kaze imam, jesili ga pogedao, kaze nisam ko jos to cita, ja mu pokazem na uputstvu pise kako se stavlja i vadi cpu, i tako su 4 cpu-a i 1 ploca zavrsili na otpadu.
Nema sile nikakve kod racuanra ako nesto ne moze da se skine onda bez sile nego polako, ako pasta nece sa cpu moras da skines cpu sa ploce pa polako da je pokvasis ili vec nekako ovlazis pa polako mradnjem levo desno (rotiras hladnjak) dok ne spadne sa procesora ovako ces samo da izlomis nesto (cpu, nozice, postolje za procesor, odelmis mesto gde je procesor spojen za plocu, itd.)
ZNACI UVEK SKINI CPU SA PLOCE PA ONDA SKIDAJ HLADNJAK SA CPU-a.
ja sam Intel kelerabu išupao sa sve hladnjakom sa 20% snage. Dakle nisam silio uopšte. Srećom svi pinovi su na broju. support normality
:: Zato Intel ima zastitu za sam CPU (barem moja ploca to ima) ,tako da,i da vuces ko sivonja kuler,ne mozes da izvadis CPU od lezista.Desilo se i meni jednom tako sa AMD 4000+ :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
procesore sa sve kulerima zapekle u 462 i 478, samo jednom sam jednom pentiumu 833 polomio nogu ali radio je i dalje. @saxija - nisi valjda odustao od terase? ja sam uspeo na brzaka orleans @ 780G - 13x260 stabilno, 13x270 dize sistem na +8~10C (CPU) ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
to sam i ja pomislio...koja to riba poklanja procesore i delove za komp..to jos nisam cuo, to treba zeniti odmah :). Nijedna moja nije znala ni da upali komp a ne vise..garantujem da sam ijednoj dao napisano na papiru tacnu oznaku procesora da bi kupile nesto drugo.
Ajd uzdravlje
:: izmaltretiras procesor da se dobro ugreje, ako treba i zaustavis kuler na kratko, iskljucis komp i skines kuler dok je vruc, mnogo lakse se odlepi. sad si i mene primio, odo na terasu, brrr :: ps. tu devojku sto poklanja procesore ozeni odmah :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: ::
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: to sam i ja pomislio...koja to riba poklanja procesore i delove za komp..to jos nisam cuo, to treba zeniti odmah :). Nijedna moja nije znala ni da upali komp a ne vise..garantujem da sam ijednoj dao napisano na papiru tacnu oznaku procesora da bi kupile nesto drugo :: :: :: :: :: Ajd uzdravlje :: :: :: izmaltretiras procesor da se dobro ugreje, ako treba i zaustavis kuler na kratko, iskljucis komp i skines kuler dok je vruc, mnogo lakse se odlepi. sad si i mene primio, odo na terasu, brrr :: :: ps. tu devojku sto poklanja procesore ozeni odmah :: :: _____________________________________________________________________ :: :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: ::
Ma bice da je to,eh ona mu kupila...to moze da prica nekom drugom tamo:))
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Mozda mu je dala pare, pa da sam sebi kupi :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: :: :: to sam i ja pomislio...koja to riba poklanja procesore i delove za komp..to jos nisam cuo, to treba zeniti odmah :). Nijedna moja nije znala ni da upali komp a ne vise..garantujem da sam ijednoj dao napisano na papiru tacnu oznaku procesora da bi kupile nesto drugo :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ajd uzdravlje :: :: :: :: :: izmaltretiras procesor da se dobro ugreje, ako treba i zaustavis kuler na kratko, iskljucis komp i skines kuler dok je vruc, mnogo lakse se odlepi. sad si i mene primio, odo na terasu, brrr :: :: :: ps. tu devojku sto poklanja procesore ozeni odmah :: :: :: _____________________________________________________________________ :: :: :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: :: :: ::
Joj ljudi nema me jer `imam` wifi pa vam pisem sa moba @ice skinuo bih ja hladnjak da mogu od istoh da povucem kvakicu @ mix nisam odustao nego nece djubre preko 4300 na 7 64bit, a devojka mi je cak ukrala sk da bi videla koji je proc i pukla u martu debele pare- kraljica, poz svima dok ne proradi net trla baba wlan
Meni se licno to nikada nije desilo. Kuler se nikada prilikom skidanja ne vuce na gore,vec iskljucivo u stranu. Ako ni tako nece da sidje,kaci se sistem ponovo,ali bez vent-a i u biosu cekas da napici finu temperaturu.Posle toga silazi kao od sale.
Inace ni polomljeni pinovi nisu veliki problem,samo treba dobar alat,lupa i pinovi(koji mogu da se skinu sa pokvarenog procesora).
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.