Zanimaju me misljenja vasa, koja je bolja i zasto.
Tezim vise ka Asus Maximusu jer koliko sam citao da bi SATA3 radio kako treba na GA jedan PCI-E slot pada na brzinu 1x jer mora da se oslobodi bandwidth za Marvell chip...
Navodno je asus to sredio sa nekim mosticem i nema ovih problema... __________________ Scourge of PCBerza
1. Gigabyte P55A CF/SLI ploce sa iskljucenim TURBO USB/SATA modom (mada se on sam iskljuci ako ima vise od jednog GPU-a) 2. Asus P55D -E CF/SLI ploce 3. Bilo koja druga P55 ploca koja pored dva primarna PCIE16 slota ima i PCIEx4 slot, pa da u njega kasnije gurnes USB3/SATA addon karticu (Asus vec ima jednu u katalogu, kapiram da ce ih biti gomila kasnije)
Dakle, USB/SATA uredjaji mogu da budu vezani ili direktno za procesor (u kom slucaju ti prvi PCIE slot ide na x8, tj ploca prakticno ide u x8,x8 mod, s tim sto drugi slot gubis), ili za chipset. Ukoliko se veze za chipset, maksimalna brzina ce biti ogranicena, prvo zbog broja PCIE lejnova koje P55 ima, a zatim i DMIa kojim je sve zajedno vezano na procesor. Sva ova ogranicenja dolaze od samog P55 chipseta.
P55 ima svoja ogranicenja...ali i ja bih isao na Maximus III Mozda je najbolje sacekati jos neko vreme.... ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Gledajuci testove i slike sa neta, moj glas ide za Asus Maximus III. Naponska sekcija cpu-a... Mada zavisi sta sad tebi konkretno treba od datih modela.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Posteno. I nameravam da ga OC-ujem, pa mi zato i naponska sekcija znaci dosta, a maximus ima 22-faznu naponsku sekciju...
Ali sada sam tek pogledao P7P55D-E Premium, i koliko vidim, iako nije navedena kao OC ploca, poseduje 32-faznu naponsku sekciju
...mada mi ovaj daljinac za OC deluje kao neki marketinski gimmick...
Sad se dvoumim izmedju maximusa i P7P55D-E premium. Premium deluje bolji, ali mi se izgled Maximusa mnogo vise dopada... __________________ Scourge of PCBerza
:: Gledajuci testove i slike sa neta, moj glas ide za Asus Maximus III :: Naponska sekcija cpu-a... :: Mada zavisi sta sad tebi konkretno treba od datih modela :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Tehnicki mi se cini Premium bolji (ne znam, vidi kakvi su testovi na netu) Ali ipak mi Maximus izgleda vrhunski, glupo je kupiti je zbog izgleda, ali ako su im performanse iste ili slicne, definitivno Maximus.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Ali sada sam tek pogledao P7P55D-E Premium, i koliko vidim, iako nije navedena kao OC ploca, poseduje 32-faznu naponsku sekciju :: :: ...mada mi ovaj daljinac za OC deluje kao neki marketinski gimmick.. :: :: Sad se dvoumim izmedju maximusa i P7P55D-E premium. Premium deluje bolji, ali mi se izgled Maximusa mnogo vise dopada... :: __________________ :: Scourge of PCBerza ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.