:: Kod njih sam video da imaju ovo :: :: Thermalright Bolt-Thru Kit za Thermalright HR-05/IFX & HR-05-SLI/IFX :: :: ...ali ne znam jel za 1156.. :: :: Sve ovo je samo provera, nisam uzeo cooler jos uvek, razmisljam se izmedju njega i Megahalem Mega Shadow-a.. :: :: Ti bese hladis sa njim i7 920? Kakve su ti temperature :: :: IFX ne dolazi sa fanovima :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
:: :: Da, na i7 920 C1, sa dva Xigmateka 120mm XLF-1253. temperature: 1.375v, 191 x 21 = 4 GHz, LinX 2 sata, 75-78, naravno sa svih 8 threadova :: :: IFX 14 je sipoliran :: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=21461&forid=18&katid= :: :: :: Kod njih sam video da imaju ovo :: :: :: :: Thermalright Bolt-Thru Kit za Thermalright HR-05/IFX & HR-05-SLI/IFX :: :: :: :: ...ali ne znam jel za 1156.. :: :: :: :: Sve ovo je samo provera, nisam uzeo cooler jos uvek, razmisljam se izmedju njega i Megahalem Mega Shadow-a.. :: :: :: :: Ti bese hladis sa njim i7 920? Kakve su ti temperature :: :: :: :: IFX ne dolazi sa fanovima :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: ::
Uh, vruce su vam te 920-ice, mada koliko sam informisan to su jos ok temperature za nehalem? Njegova kriticna granica je 100c?
Da, secam se ovog tvog testa, i to me sad podsetilo da na svim review-ovima je glavni problem sa IFX-om sto ima jako krivu bazu, a nisam bas raspolozen da radim lapping... __________________ Scourge of PCBerza
Ako vec nisi kupio IFX onda se bolje odluci za Megahalems ili TRUE. Zbog svoje velicine ako stavis push-pull na IFX prvi fan ce na mnogim plocama prekriti 2 slota za RAM. Pogotovu na 1156 plocama gde su idioti stavili RAM slotove toliko blizu CPU soketu da je to neverovatno ..
Greje se i7 dosta ali imaj u vidu i to da se Bax-ov primerak (C1/C0 revizija) greje bar 10c vise u odnosu na D0 koji ujedinjeno i radi na nizim voltazama i ima bolji OC potencijal.
Pa pazi treba znati i sa tim OC ako ti na 4 GHz daje slabije rezultate 1-2 % od 4,5 GHz naravno da neces da ga teras na 4,0 Ghz.U stvari treba proceniti na kojoj najmanjoj frekvenciji OC je najveci skok u perfomansama i na tome ga drzati.
:: Greje se i7 dosta ali imaj u vidu i to da se Bax-ov primerak (C1/C0 revizija) greje bar 10c vise u odnosu na D0 koji ujedinjeno i radi na nizim voltazama i ima bolji OC potencijal Bas tako...D0 se uopste ne greje manje od C0/C1 na identicnim voltazama/frekvencijama,samo postize vece frekvencije sa manjim voltazama i zbog toga su nize temperature.
A voleo bih i ja da vidim Core i7 920@4.0GHz/1.375V za vreme Linxa sa titan fernirom i 77*C(max)...Jedino ako je sobna temperatura 10-15 stepeni.
Razmisljam ja ovako i vidim da je taj IFX14 cisto bacanje para, imas za 220 evra, TT Armor sa sve vodenim hladjenjem, a to ce u najmanju ruku hladiti kao i IFX14, a u vecini slucajeva i bolje :).
I TRUE se smirgla, mislim, ne mora ali ako to uradis dobices dosta + popularni washer mod za bolje stezanje i takva kombinacija moze da donese u nekim slucajevima i do 10c prednosti.
Ima 1156 vesanje za TRUE a Copper verzija je po mogucstvu bolja za 1-2-3c max i to je to. To je za lozane verzija.
P.S za tebe verujem da bi Megahalems bio dobar izbor. Imas da ga kupis golog a moze i sa fanovima (vise vrsta) u paketu. Baza ne mora po pravilu da mu se smirgla tako da ti je on najvise plug & play opcija.
Ma gde bre. Armor mi je odvratan kao i 90% TT kucista. Imam CM Cosmos 1000, i tesko da ima lepse kuciste od njega :D __________________ Scourge of PCBerza
:: Razmisljam ja ovako i vidim da je taj IFX14 cisto bacanje para, imas za 220 evra, TT Armor sa sve vodenim hladjenjem, a to ce u najmanju ruku hladiti kao i IFX14, a u vecini slucajeva i bolje :) :: :: Pozdrav!
Mada kakvi su fanovi koji dolaze uz megahalems? Mozda mi je bolja solucija da ga uzmem golog i nakacim neke CM 12-ice... __________________ Scourge of PCBerza
:: I TRUE se smirgla, mislim, ne mora ali ako to uradis dobices dosta + popularni washer mod za bolje stezanje i takva kombinacija moze da donese u nekim slucajevima i do 10c prednosti :: :: Ima 1156 vesanje za TRUE a Copper verzija je po mogucstvu bolja za 1-2-3c max i to je to. To je za lozane verzija :: :: P.S za tebe verujem da bi Megahalems bio dobar izbor. Imas da ga kupis golog a moze i sa fanovima (vise vrsta) u paketu. Baza ne mora po pravilu da mu se smirgla tako da ti je on najvise plug & play opcija :: :: :: ::
Sto ne rece pre da imas Cosmosa, sto ne razmislis o nekoj poplavi da ubacis u komp, dugotrajnije resenje :). CM Cosmos je jedno od najlepsih kucista trenutno po meni :).
Pozdrav!
:: Ma gde bre. Armor mi je odvratan kao i 90% TT kucista. Imam CM Cosmos 1000, i tesko da ima lepse kuciste od njega : :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Razmisljam ja ovako i vidim da je taj IFX14 cisto bacanje para, imas za 220 evra, TT Armor sa sve vodenim hladjenjem, a to ce u najmanju ruku hladiti kao i IFX14, a u vecini slucajeva i bolje :) :: :: :: :: Pozdrav!
Ma kakva poplava, nisam ja za to. To je vise za neki entuzijazam u OC-u, a mene to ne zanima. Ja OC radim samo zbog koristi...
Razmisljao sam da menjam Cosmos za HAF932, mada kad god ga pogledam, pomislim da cu mozda da se smorim ako to uradim... :D __________________ Scourge of PCBerza
:: Sto ne rece pre da imas Cosmosa, sto ne razmislis o nekoj poplavi da ubacis u komp, dugotrajnije resenje :). CM Cosmos je jedno od najlepsih kucista trenutno po meni :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Ma gde bre. Armor mi je odvratan kao i 90% TT kucista. Imam CM Cosmos 1000, i tesko da ima lepse kuciste od njega : :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: Razmisljam ja ovako i vidim da je taj IFX14 cisto bacanje para, imas za 220 evra, TT Armor sa sve vodenim hladjenjem, a to ce u najmanju ruku hladiti kao i IFX14, a u vecini slucajeva i bolje :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
ma daj bre covece sta se dvoumis haf je super kuciste sto se tice promaje to je ono sto tebi treba kako navodis. jer ima mesta za 20-icu i napred je ogroman kuler i jos pozadi.... jedini problem je sto je kuler napred malo bucan ali moze se preziveti
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.