Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
gasenje racunara
STRANA 1 OD 1
nbkom gasenje racunara 26.12.2009. 09:40 T23172

status: user
broj poruka: 354

Moze li neko da me podseti kako se podesava win xp da iskljucuje racunar rucno,znaci kao na win 98-ja sam spreman za gasenje -mozes da ga iskljucis rucno na dugme.
Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pufi re 26.12.2009. 09:49 #174515

broj poruka: 2196

Control panel/power options/advanced

http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.png

Intel i7 920 OC 4.0GHz-TITAN FENRIR
GIGABYTE EX58-UD4P
3x1GB DDR3 Patriot 1600MHz
1TB
SLI 2xASUS 8800GT TOP
CHIEFTEC 650W
GIGABYTE Clear Case
226BW

nbkom gasenje racunara 26.12.2009. 11:27 #174534

Probao sam ali je to opet soft gasenje i nema ga u opcijama,znaci da xp kada kliknes
na turn off obavi svoje radnje pre gasenja i zaglavi plavkasti ekran i ne mrda vise -posle toga prritisnes dugme na kucistu i iskljucis racunar.Shvatili ste sta sam hteo da podesim.

nomemory Ta opcija... 26.12.2009. 14:47 #174584

broj poruka: 251
je postojala kod starijih napajanja sa klasičnim prekidačem. Nova ATX napajanja nemaju tu opciju, osim prekidača na zadnjoj strani.

gilopile Re: gasenje racunara 26.12.2009. 15:06 #174590

broj poruka: 9459
Mislim da ta opcija ne postoji kod nesto novijih ploca,jer je njihov power menadzer unapredjen i sam gasi napajanje i racunar.To je bio slucaj sa vecinom compaq PII racunarima i sa ATX-om.Interesuje me zbog cega ti treba bas takvo gasenje?Mozda da ti predlozimo neku alternativu povodom toga,ili da te odgovorimo od toga:)

(c) 1982 Sinclair research Ltd

::
:: Moze li neko da me podseti kako se podesava win xp da iskljucuje racunar rucno,znaci kao na win 98-ja sam spreman za gasenje -mozes da ga iskljucis rucno na dugme
:: Hvala.
nbkom Re: gasenje racunara 27.12.2009. 14:10 #175011

U stvari nisar rekao pravi problem a to je da ne mogu nikako da iskljucim racunar osim ma dugme na kucistu.Ploca asus m2n-x.Menjao sam- probao sve komponente osim harda i par os-a pa i linux.Probao preko biosa,unapredio bios i nista.Kad se stisne turn off ponasa se kao restart,skroz iskljuci racunar ali posle 1 sekunde ponovo krece u dizanje,znaci ponasa se kao da je restart sistema,inace dobro radi,stabilna je samo ima taj problem sto se gasi na kucistu.
Ne volim da ga secam-iskljucujem kad pocne ponovo da se dize,to bi bio mali problemcic-verovatno je do ploce.
nbkom Re: gasenje racunara 27.12.2009. 14:13 #175012

U stvari nisar rekao pravi problem a to je da ne mogu nikako da iskljucim racunar osim ma dugme na kucistu.Ploca asus m2n-x.Menjao sam- probao sve komponente osim harda i par os-a pa i linux.Probao preko biosa,unapredio bios i nista.Kad se stisne turn off ponasa se kao restart,skroz iskljuci racunar ali posle 1 sekunde ponovo krece u dizanje,znaci ponasa se kao da je restart sistema,inace dobro radi,stabilna je samo ima taj problem sto se gasi na kucistu.
Ne volim da ga secam-iskljucujem kad pocne ponovo da se dize,to bi bio mali problemcic-verovatno je do ploce.
CrowBgd .. 27.12.2009. 16:09 #175040

broj poruka: 1376
E a jesu tebi kablici za reset power hd led i ta sra... leop na plocu nakaceni
https://www.berzapasa.com
https://www.digitalcowboy.proit.org/

gilopile Re: Re: gasenje racunara 27.12.2009. 16:48 #175052

Mislio sam da ti predlozim da u power opciji u win-u pogledas sta ti je odabrano kada pritisnes power dugme na racunar `shut down`,`ask me`,restart`...,ali ako se ponasa na svim os-ima onda je problem u hardveru.
Nisam te dobro razumeo,sta ti se desava kada ga gasis softverski iz win-a opcijom `turn off comp.`?Ako je isto onda pokusaj i da zadrzis power taster na kucisnu 4+sekundi i vidi sta ce se desiti i da li ce se ugasiti.

:: U stvari nisar rekao pravi problem a to je da ne mogu nikako da iskljucim racunar osim ma dugme na kucistu.Ploca asus m2n-x.Menjao sam- probao sve komponente osim harda i par os-a pa i linux.Probao preko biosa,unapredio bios i nista.Kad se stisne turn off ponasa se kao restart,skroz iskljuci racunar ali posle 1 sekunde ponovo krece u dizanje,znaci ponasa se kao da je restart sistema,inace dobro radi,stabilna je samo ima taj problem sto se gasi na kucistu
:: Ne volim da ga secam-iskljucujem kad pocne ponovo da se dize,to bi bio mali problemcic-verovatno je do ploce
nbkom gasenje 30.12.2009. 21:34 #176178

Kad se gasi softverski opsijom turn off comp iz wina racunar se samo restartuje i ponovo digne win. Kad drzim power dugme 4 sek. u winu on pokaze log off i iskljuci se skroz,sto mi i treba jedino ne znam da li takvo gasenje na dugme ne ostecuje komp i sam win,inace mi i tako odgovara.i

nbkom gasenje 30.12.2009. 21:38 #176182

Kad se gasi softverski opsijom turn off comp iz wina racunar se samo restartuje i ponovo digne win. Kad drzim power dugme 4 sek. u winu on pokaze log off i iskljuci se skroz,sto mi i treba jedino ne znam da li takvo gasenje na dugme ne ostecuje komp i sam win,inace mi i tako odgovara.i

MyDoom Probaj ovo... 30.12.2009. 21:44 #176186

broj poruka: 553
Napravi shortcut,za location stavi ovo SHUTDOWN -s -t 01 i posle dva puta klikni na ikonicu!

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

Pesmice za dobro jutro... :))
http://www.youtube.com/watch?v=imYr8YjXXlQ
http://www.youtube.com/watch?v=gS5ZOJyN8B4

gilopile Re: gasenje 30.12.2009. 22:11 #176199

Nesto tebe zeza maticna,ili napajanje.Nije dobro gasiti racunar iz win-a drzanjem tastera 4sec,jer ga mozes `uhvatiti` u nezgodnom momentu kada se na hard upisuju neki bitni podaci vezano za win,drajvere,startup... i kada ga prekines,moze se desiti da win vise nece da se digne.2.win se mora gasiti na normalan nacin kako bi se upamtio poslednji log tj zabelezile sve promene koje si uradio,sto sve zavisi od programa do programa.Vecina programa to odradi samim gasenjem istih.

Za sada najlakse ces ga bezbedno zagasiti kada ga ugasis na start(moze i jedan klik na power dugme),pa kada win odrlja i snimi status(cim se pojavi crni ekran),onda ponovno sedi na power taster 4+sec dok ga ne utulis,i to ti je to.

:: Kad se gasi softverski opsijom turn off comp iz wina racunar se samo restartuje i ponovo digne win. Kad drzim power dugme 4 sek. u winu on pokaze log off i iskljuci se skroz,sto mi i treba jedino ne znam da li takvo gasenje na dugme ne ostecuje komp i sam win,inace mi i tako odgovara.
nbkom gasenje 02.01.2010. 09:25 #176698

Pa sta da se radi,gasicu ga malo pazljivije kao sto si rekao-giloplie,iygleda da je do ploce,jer se isto ponasa recimo i u linuxu i visti.Hvala u svakom slucaju.

citokinin .. 02.01.2010. 12:35 #176715

broj poruka: 29
ja imam istu takvu maticnu ploci kod mene sve normalno rad:) i sasvim je ok za neke normalne zahteve
gilopile @nbkom 02.01.2010. 13:06 #176721

Nema na cemu!Probaj jos i ovu soluciju:U biosu proveri pod power managment opciju POWER after PWR fail i stavi na Off.Moguce da napajanje trokira i daje nestabilan napon,pa to ploca konta kao pad napona(nestanak struje) i pali racunar,naravno kako i napajanje,tako moze biti i do ploce.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs