Prvo da vam nagovestim da vam sad kucam sa AMD platforme posto to nisam uspeo sa Intel-a! Moj problem je sledeci.. Tastatura mi ne radi ni na jednom USB portu na ploci dok mis ,gamepad i ostali uredjaji rade sasvim normalno!Probao sam i sa drugom novom,isti slucaj! Da bih otklonio sumnju na tastaturu/e prebacio sam se na AMD platformu i porverio i sve radi u savrsenom redu! Ono sto je zanimljivo jeste sledece..Tastatura na Intel platformi radi,dobija napajanje ali je ogranicena sa brojem karaktera tj ne rade mi odredjene funkcije i mnostvo slova-to je na Logitech Wave dok sa ovom drugom nemam apsolutno nikakvu funkciju a opet win prikazuje da je vidi kao uredjaj sto je slucaj kod obe! Sta se ovde zapravo desava?Da li tastatura ne dobija pravilan napon na USB portu sa maticne ploce ili ?Kako onda mis i ostali uredjaji rade? Nisam se sa glupljim i zagonetnijim problemom susreo tako da se moram vama obratiti.. Znaci trazim savet od vas pre nego li krenem u akciju reklamacije ploce posto sumnjam na jos neke stvari.. Eh da,zaboravih da dodam-NE RADI mi i jedan LAN port a radio je sve vreme do pre jedno 1h!
Probaj da khm .. čitaj Isključiš USB keyboard support u biosu ( ako imaš tu opciju .. meni je pravilo problem x puta ). Ako to ne pomogne imaj na umu da svaki usb kontroler drugačiju pesmu peva oko nekih usb stvorevina =)
Takodje pokusaj da uninstalliras sve USB iz Device Managera pa neka posle restarta ponovo instalira sta mu treba. Par puta mi je pomogla i reinstalacija chipset drajvera. Narezi i neki Live Linux CD i pogledaj u njemu da li USB radi kako treba, tastatura, fleshka i sl pa javi kako se ponasa... LAN mi se takodje bagovao par puta zbog kojekavih gluposti...
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
E,upravo to!Tako je i mom drugu pravila isto Logitech Wave tastatura problem na DFI-P45-T2RS ploci.Uninstalacija iz Device Managera mu je resavala problem.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Takodje pokusaj da uninstalliras sve USB iz Device Managera pa neka posle restarta ponovo instalira sta mu treba. :: :: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada! :: :: ::
Intel se uplasio da ga ne batalim :) Posle nekoliko CMOS i vadjenja baterije nisam uspeo da resim problem uopste!
Evo sad dok sam vam pisao sa AMD-a nakacih se na Intel again i sad sve radi osim jednog LAN porta~!Bukvalno nista nisam uradio samo sto je komp bio iskljucen jedno izvesno vreme dok sam bio na AMD-u!
@Daum,nisam mogao se krecem ni kroz bios!
@MilosNBG I to cu da uradim,da otklonim sve sumnje..Samo ono sto mene ipak brine je fizicki kvar!Daj Boze da nije ali izgleda da je ploca pretrpela strujni udar jer je grmelo do pre jedno 1h!Imam i UPS ,do sad nisam imao tih problema,protector sam takodje imao i spasao me je mnogo puta,sad mi sve ide preko UPS-a!
gde ti zivis kad grmi kod meneje ceo dan grejalo sunce iso sam u sorcu i majci bilo je 20ak stepeni a iz Kraljeva sam
sorry za off
:: Intel se uplasio da ga ne batalim : :: Posle nekoliko CMOS i vadjenja baterije nisam uspeo da resim problem uopste :: :: Evo sad dok sam vam pisao sa AMD-a nakacih se na Intel again i sad sve radi osim jednog LAN porta~!Bukvalno nista nisam uradio samo sto je komp bio iskljucen jedno izvesno vreme dok sam bio na AMD-u :: :: @Daum,nisam mogao se krecem ni kroz bios :: :: @MilosNB :: I to cu da uradim,da otklonim sve sumnje..Samo ono sto mene ipak brine je fizicki kvar!Daj Boze da nije ali izgleda da je ploca pretrpela strujni udar jer je grmelo do pre jedno 1h!Imam i UPS ,do sad nisam imao tih problema,protector sam takodje imao i spasao me je mnogo puta,sad mi sve ide preko UPS-a :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
@SkyFire: Da te pitam,kakva je tastatura?Jel dobro lezi za igre?Koja je razlika izmedju obicne i one sa oznakom YU?Planiram da je uzmem,probao sam je kod druga,ali uvek je probam na kratko.Nikad nisam probao da igram igre sa njom.
Tastatura je sasvim ok..Takvu sam trazio bas zbog duzeg koriscenja i udobnog rada!Za igre je isto tako fenomenalna..E sad,posle izvesnog vremena malo glave dugmici ali evo nisam imao taj problem vec duze vremena od kako sam je otvorio i ocistio svu prasinu iz nje!
@Moguce..Imao sam tih tripova i ranije sa plocama..Reinstal chipset drivera je uglavnom pomagao..
@Aco Jesi cuo za ``Cardak ni na nebu ni na zemlji`` ..E tu ja zivim :)
The Way It`s Meant To Be Played
:: @SkyFire :: Da te pitam,kakva je tastatura?Jel dobro lezi za igre?Koja je razlika izmedju obicne i one sa oznakom YU?Planiram da je uzmem,probao sam je kod druga,ali uvek je probam na kratko.Nikad nisam probao da igram igre sa njom :: :: Sorry za off :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
cuo sam kazu da je fenomenalno tamo nego ali samo sa licnom kartom se ide tamo tako da moram cekam jos par godinica
:: :: @Ac :: Jesi cuo za ``Cardak ni na nebu ni na zemlji`` ..E tu ja zivim : :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: @SkyFire :: :: Da te pitam,kakva je tastatura?Jel dobro lezi za igre?Koja je razlika izmedju obicne i one sa oznakom YU?Planiram da je uzmem,probao sam je kod druga,ali uvek je probam na kratko.Nikad nisam probao da igram igre sa njom :: :: :: :: Sorry za off :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
Bez zajebancije,ovo vazi i za ostale:ako bilo sta neradi na ploci(usb,zvucna,ps2,lan...)odmah na reklamaciju.Da vam kazem zbog cega sam sve dobijao nove ploce,nebi verovali.Ali zato su tu garancije,boli me patka da se zezam sa bilo cim sto ima papir.
Evo upravo cekam da mi serviser posalje MSI 790XT-G45-bez i dinara doplate,za ovaj JW sto joj je samo bios zaglupeo.
Imam je i ja. Fenomenalna je skroz, i za igre i za rad...
Nema razlike izmedju standardne i YU verzije. Yu verzija stoji za Yugoslavian, znaci samo imas Ć Č Ž Š slova... __________________ Scourge of PCBerza
:: @SkyFire :: Da te pitam,kakva je tastatura?Jel dobro lezi za igre?Koja je razlika izmedju obicne i one sa oznakom YU?Planiram da je uzmem,probao sam je kod druga,ali uvek je probam na kratko.Nikad nisam probao da igram igre sa njom :: :: Sorry za off :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
jedna od najboljih tastatura je a4tech x7 gaming za nekih 1 200 sam je platio i ima 3 brzine, fenomen tast za fudbalicu i tako pojedine jos igre gde treba dobar odziv dugmica, ima gumirane wsad i up down right left, ja sam odusevljen tastaturom. i da ovo nije reklama samo izrazavam divljenje, pozdrav.
Mozda nije losa za igranje, ali po kvalitetu nije ni blizu logitech-u... __________________ Scourge of PCBerza
:: jedna od najboljih tastatura je a4tech x7 gamin :: za nekih 1 200 sam je platio i ima 3 brzine, fenomen tast za fudbalicu i tako pojedine jos igre gde treba dobar odziv dugmica, ima gumirane wsad i up down right left, ja sam odusevljen tastaturom. i da ovo nije reklama samo izrazavam divljenje, pozdrav :: :: ::
Sto ne probas da podignes neki live cd, neki linux npr. cisto da proveris da li je problem u softveru ili u ploci. Takve stvari znaju da rade kojekakvi virusi i gamad.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.