Imam jedan mali problem u vezi pomenutog procesora.Interesuje me koja je maksimalna dozvoljena voltaza prilikom klokovanja ovog procesora? Konf. mi je sledeca-mat.ploca -asus p5q-e,proc,-intel e8500,mem,-kingston hyper x 2x2 giga ddr2 na 1066 hard wd 750 gb i napajanje chieftec cft 650w i grafa saphire hd 5850. Bez dizanja voltaze ovaj procesor je klokovan na 3,8 ghz i radio je stabilno.Sada ga je drugar ubrzao jos malo tacnije digao ga je na 4,1 ghz i podigao je voltazu na 1,375v ali ne radi stabilno.Tacnije radi par sati pa slika samo zaledi i pomaze samo restart.Moje pitanje je do koliko moze da se ide sa podizanjem voltaze da nije stetno po ovaj procesor?Inace kuler koji ga hladi je coler master hyper tx2. 3dmark 06 i 05 su prosli bez problema a 3dmark 03 prijavljuje gresku i izbacuje. Operativni sistem je windows 7 64 bit.
Ok,hvvala na brzom odgovoru.Drugar je do sada klokovao bez dizanja voltaze pa nam je ovo sad malo strano.Ima li neko uputstvo na srpskom za pomenuti procesor?
Pa to je super ali kako da dodjem do toga da radi stabilno.Ima li negde ono korak po korak uputstvo kako da to podesim u biosu da radi stabilno? :: :: Ja sam na toj ploci drzao E8400 na 4.6GHz sa 1.445v a na 4.8GHz sa 1.55 :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: :: Intel i7 920 4.0GHz-TITAN FENRI :: GIGABYTE EX58-UD4 :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: 1T :: PALIT 4830 730/2150MH :: CORSAIR TX 950 :: GIGABYTE Clear Cas :: 226B :: ::
Ma ja nisam bas neki strucnjak sto se tice klokovanja vec je klokovanje radio drugar.Tako da bi se ja upustio u tu pricu kada bi mi neko rekao ono korak po korak sta da radim u biosu.Ovako sacekacu drugara da dodje do mene ovih dana pa cu mu pokazati vase odgovore i savete.
Pustio sam malo program orthos da testiram intel e-8500 posto sam voltazu u biosu podigao na 1,4 i temperatura procesora ne prelazi 74 stepena.Testirao sam deset minuta.Temperatura se krece od 68 stepeni do maksimalno 74 stepena.U vecini testa se krece oko 70 stepeni.Inace procesor je kloknut na 4,1 ghz.Da li je ovo ok temperatura ili ne?Inace hladi ga kuler master hyper tx2.Imam u planu ovih dana da pazarim ocz vendetu 2 pa me interesuje koliko je bolja vendeta 2 od tx2?Inace temperatura procesora u idle se krece u rasponu od 40 stepeni pa do maksimalno 45 stepeni sa tx 2.Koje bih trebao temperature da ocekujem sa vendetom 2 u idle i u loadu? Inace sam pustio i 3dmark-03,05,06 i 3dmark vantage i sve prolazi bez problema.
temp su mi idle 33-36C max load u ortosu 64C a u aplikacijam nisu prelazile 53-54C
Al meni je kuciste slabo provetreno, sutra-prekosutra bi trebalo da pazrim Lian Li Lancool K62 pa kapiram da ce temp biti i manje
Poz
:: :: :: :: Pustio sam malo program orthos da testiram intel e-8500 posto sam voltazu u biosu podigao na 1,4 i temperatura procesora ne prelazi 74 stepena.Testirao sam deset minuta.Temperatura se krece od 68 stepeni do maksimalno 74 stepena.U vecini testa se krece oko 70 stepeni.Inace procesor je kloknut na 4,1 ghz.Da li je ovo ok temperatura ili ne?Inace hladi ga kuler master hyper tx2.Imam u planu ovih dana da pazarim ocz vendetu 2 pa me interesuje koliko je bolja vendeta 2 od tx2?Inace temperatura procesora u idle se krece u rasponu od 40 stepeni pa do maksimalno 45 stepeni sa tx 2.Koje bih trebao temperature da ocekujem sa vendetom 2 u idle i u loadu :: Inace sam pustio i 3dmark-03,05,06 i 3dmark vantage i sve prolazi bez problema.
Ok hvala na odgovoru.Koliko je po tebi bolja vendeta 2 od tx2?Meni se malo tx 2 cuje jer konstantno vrti na 1800 obrtaja.Inace mi je kuciste solidno provetreno.Imam chieftec big tower i pet kulera.Dve osmice i jedna devetka ubacuju hladan vazduh a dve osmice izbacuju vruc vazduh.Tako da mislim da je dobro provetreno kuciste. :: imao sam tx2 sad imam vendettu :: :: imam e8400 E0 oc 4.0GHz 1.27 :: :: temp su mi idle 33-36C max load u ortosu 64C a u aplikacijam nisu prelazile 53-54 :: :: Al meni je kuciste slabo provetreno, sutra-prekosutra bi trebalo da pazrim Lian Li Lancool K62 pa kapiram da ce temp biti i manj :: :: Po :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pustio sam malo program orthos da testiram intel e-8500 posto sam voltazu u biosu podigao na 1,4 i temperatura procesora ne prelazi 74 stepena.Testirao sam deset minuta.Temperatura se krece od 68 stepeni do maksimalno 74 stepena.U vecini testa se krece oko 70 stepeni.Inace procesor je kloknut na 4,1 ghz.Da li je ovo ok temperatura ili ne?Inace hladi ga kuler master hyper tx2.Imam u planu ovih dana da pazarim ocz vendetu 2 pa me interesuje koliko je bolja vendeta 2 od tx2?Inace temperatura procesora u idle se krece u rasponu od 40 stepeni pa do maksimalno 45 stepeni sa tx 2.Koje bih trebao temperature da ocekujem sa vendetom 2 u idle i u loadu :: :: Inace sam pustio i 3dmark-03,05,06 i 3dmark vantage i sve prolazi bez problema.
Evo kupio sam pre dva dana culer vendeta 2 i danas ce doci drugar da ga montiramo.Imam jos jedno pitanje u vezi voltaze.Na koliko bi trebalo dici voltazu da bi intel e8500 radio na 4 ghz,znaci da ne bude neko veliko podizanje voltaze.Pretpostavljam da ce mu vendeta solidno oboriti temperaturu u odnosu na tx2.Sada je na 4,1 a voltaza je podignuta na 1,4. Cekam vase preporuke.Drugar dolazi oko pola sest veceras pa da cujem vase preporuke jos jednom. Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.