Imam gore pomenuti cpu i 780 cipset, zeleo bih da predjem na 790 i otkljucam ako moze 4-to jezgro pa me interesuje da li se tim postupkom otkljucava i mnozioc cpu-a???
Jezgro ćeš ili nećeš otključati, zavisi od primerka.... ali množioc ne. To je rezervisano za black editione. Upravo, otljučan ti je množioc, ali, NA DOLE.
Prvi put vidim da neko otkljucava 710-tku,jedino objasnjenje toga bi bilo ovo sto lik u spotu kaze za potrasnju trzista,i da je AMD prisiljen da softverski sakati X4-ke.
My mistake,nepratim trziste u poslednje vreme.
Pozdrav
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Znaci covece ne da ne znas nego nemas pojma , ja imam 550 BLACK EDITION i mogu da ga otkljucam a to ne znam gde si procitao da ne moze budi bog sa nama !!!! malo pogledaj po netu pa vidi covece
:: :: :: :: Znaci covece ne da ne znas nego nemas pojma , ja imam 550 BLACK EDITION i mogu da ga otkljucam a to ne znam gde si procitao da ne moze budi bog sa nama !!!! malo pogledaj po netu pa vidi covece
Ok covek,izvini ipak sam ja nov u ovome(preoracu net) :)
@djodjo:Koja je ploca(tvoja)u pitanju,dali si proverio koji je SB?
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: :: Znaci covece ne da ne znas nego nemas pojma , ja imam 550 BLACK EDITION i mogu da ga otkljucam a to ne znam gde si procitao da ne moze budi bog sa nama !!!! malo pogledaj
Pa ne znam da li vrijedi da kupujes novu plocu jer ja imam Phenom II X2 550. Kad otkljucam 4 jezgra sistem je nestabilan, tako da nista nije zagarantovano.
pa ako si probao i nece znaci da je proc sa jednim defektnim jezgrom, probaj ako imas kod jos nekoga mada smatram da nece moci, bacas pare za bezveze kad vec vidis da ne moze
@ISH pa brate kako ne znas!?!? hehehehheheheheh :)
SB700 nema Advanced clock calibration opciju(imaju ga SB710/750),medjutim neovisno od toga bi trebao da menjas plocu.Ovaj Biostar je vise za HTC i ne zahtevne korisnike. Nema all solid caps,fali CF podrska(sto znaci da ni X2/GX2 karte nebi bile iskoristene)naponska je ocajna,i sa trofaznom filtracijom napona za procesor ta ploca se nemoze svrstati cak ni u srednju klasu.Tako da bi mogao razmisliti o DFI 790GX-u koji moze da se nadje za ~9k,a koji je u samom vrhu am2+ ploca.
Lala 4ever!
ploca nije imala acc opciju dok je bila sa fabrickim biosom, ali od pre par meseci kad sam je flesno dobio sam i tu opciju i sa njom mogu da zakljucavam jezgra tj da pustim da radi jedno dva ili tri ali 4-to ne vidi ni kad stavim opciju auto
sad tek pogledah koja je ploca, bez obzira sto si uspeo da zbudzis taj bios lepo kaze ISH zameni plocu, ja malopre nisam ni gledao koja je, za svaki slucaj, i ova ce da radi ali posto vidim da si raspolozen za cackanje, ne preporucujem ti to na ovoj
Mislim da nema potrebe da ideš na 790GX čipset, osim ako ne koristiš integrušu. Neka ploča poput moje GA-790X-UD3P (ima i UD4P) će da ti odradi posao savršeno. E, da bi otključao četvrto jezgro, moraš da imaš malo više sreće. Dobra ploča tu neće mnogo pomoći, ako 4. jezgro nije ispravno.
A ti si me, Ishmerishe, mnogo razočarao svojim ne-znanjem.
Kad svratiš do Laćarka, javi mi na majl, pa ako bude šanse da se i upoznamo. Samo pazi da ne upadneš u laćaračku kanalizaciju, kažu da je veoma zeznuta. Što se znanja tiče, u tvoje ne sumnjam (kao neki). Ovde se na forumu odavno zna `ko zna i koliko zna`. Mada bi sve bilo lepše kada bi pažljivije čitali tuđe postove.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.