Na ovo sam davno jednom naleteo, kada je AMD pokazao da, ako prevari softver - koji se komercijalno nalazi na tržištu (radilo se o `nevažnom` softveru tipa video obrada, cad i 3d modelovanje... dakle, tamo gde se pokazuju zubi procesora) tako da mu se poturi da se radi ( o intel, kojem drugom) o drugom procesoru a ne o AMD-u, onda taj softver radi neuporedivo brže i bolje i nema nekih slučajnih i zanimljivih bug-ova.... U više slučajeva radlo se i o softveru koji služi za benchmark-ovanje..... Evo, ponovo ista fora, samo, sada to priznaju programeri (koji u očaju nikako da optimizuju kod za nešto drugo osim intel-a... moraju da guknu o čemu se radi, tj. da nisu oni nesposobni i blesavi nego je kompajler varalica u pitanju)... a ne sam AMD... ili ih je on poturio. Tu je i čuvena FTC kojoj nisam mogao da se setim imena.... uostaom, evo linka za one koji razumeju, a nisu slepci.... http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1567108/intel-compiler-cripples-code-amd-via-chips
I to su se dogovorili da nema vise trikova u kompajleru
04.01.2010. 21:20
status: user broj poruka: 7733
t.j kada id string otkrije drugog proizvodjaca hardvera koji nije Intel ,onda se iskljucuje SSE optimizacija itd.Razumem Intel ,Intel je to radio u tesko vreme po kompaniju da bi preziveo .eto konacno su se dogovorili.
to je zato sto nije tema pII vs c2d,pa da se pokolju ko stoka
IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
:: 1h i 35 min i samo 3 odgovara na temu Intel vs. AMD... Gde su prepucavanja...? Pljuvanja...? Deco sta vam je...? Dozivate se pameti... :: :: Baby B :: ::
576-bit memory controller [each Magny-Cours processor comes with quad-channel, e.g. 288-bit memory controller].
imaju i jeftinije sa 8-Core Valencia and 16-core Interlagos
Usput da se nadovezem na glavnu temu, ta prica sa kodovima nije samo na relaciji VS AMD i ostali vec ce kod namerno pise da bude spor u novijim igricama i programima da bi svet bio prinudjen da prati i kupuje nove `brze` tehnologije
Ne znam sta im je,ali da probamo sa ove dve magicne reci:
ATI vs gForce,koja je po vama bolja?
@Pisko: sorry za off
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: 1h i 35 min i samo 3 odgovara na temu Intel vs. AMD... Gde su prepucavanja...? Pljuvanja...? Deco sta vam je...? Dozivate se pameti... :: :: Baby B :: ::
:: Ne znam sta im je,ali da probamo sa ove dve magicne reci :: :: ATI vs gForce,koja je po vama bolja :: :: :: :: @Pisko: sorry za of :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: 1h i 35 min i samo 3 odgovara na temu Intel vs. AMD... Gde su prepucavanja...? Pljuvanja...? Deco sta vam je...? Dozivate se pameti... :: :: :: :: Baby B :: :: :: ::
Još od 486-ice sam imao AMD, pa 5x86, zatim AMD K5, nadovezao se K6, onda Duron, vrlo zatim Atlon, dodao sam onda XP Atlon, bio je onda 939 Atlon i na kraju AM2 Atlon. Intel nikad.
:: Još od 486-ice sam imao AMD, pa 5x86, zatim AMD K5, nadovezao se K6, onda Duron, vrlo zatim Atlon, dodao sam onda XP Atlon, bio je onda 939 Atlon i na kraju AM2 Atlon. Intel nikad :: :: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
Za onoga ko nije preterano zahtevan korisnik i nema neki veliki budzet ,prava stvar je amd athlon le1640 2.7ghz 1m l2.Imao sam ga skoro i radio mi je na 3.3ghz,neverovatno dobar cpu.Sve je super radilo,od HD fimova,pa do raznih zahtevnih programa,cubase5,razni photo editing programi...a cena mu je prava mizerija.Za 100-ak e moze da se kupi cela platforma,maltene.
@skar:Uh, i to neke dve koje su slicnih performansi,pa oci bi povadili,ali necemo to sada da radimo,da neupropastimo coveku temu bzvz:)
ma to su bre bolesnici ne maju sta drugo da rade osim da po ceo dan vise na forumu, nemam druga posla :D valjda su se malo smirili zato sto je admin postavio neka obavestenja vezano za to......
ja imam ono sto imam i mnogo me briga sta je bolje, kupujem ono zasta imam pare i kraj..... :)))
@servispc samo glup covek kupuje AMD ili onaj koji nema kintu za intela! (bez uvrede)
@Pisko pa to nije poroblem samo sa procesorima vec i sa grafickim karticama!Svako normalan stavi prst na celo i zapita se kako se njima isplati da prave graficke ili procesore u serijama tipa 4630,4650,4670,4730 itd.Znaci da imaju ovce za sisanje koje preplacuju hardware!Oni izbace najjaci model pa dok se on ne proda po astronomskim cenama u dovoljnom broju ne izlaze slabiji modeli i posle mu padne cena za 200e!
Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour
jako pametna konstatacija.... nasao si i kome da kazes...mislim sta reci a ne zaplakati
IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
:: @servispc samo glup covek kupuje AMD ili onaj koji nema kintu za intela! (bez uvrede :: :: @Pisko pa to nije poroblem samo sa procesorima vec i sa grafickim karticama!Svako normalan stavi prst na celo i zapita se kako se njima isplati da prave graficke ili procesore u serijama tipa 4630,4650,4670,4730 itd.Znaci da imaju ovce za sisanje koje preplacuju hardware!Oni izbace najjaci model pa dok se on ne proda po astronomskim cenama u dovoljnom broju ne izlaze slabiji modeli i posle mu padne cena za 200e :: :: :: :: :: Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour :: :: Pesmice za dobro jutro... :) :: http://www.youtube.com/watch?v=imYr8YjXXl :: http://www.youtube.com/watch?v=gS5ZOJyN8B :: ::
:: @servispc samo glup covek kupuje AMD ili onaj koji nema kintu za intela! (bez uvrede
Neverujem??? Nije intel uvek bio dominantan, ovi sto pamte samo c2d generacuju, neznaju ili namerno zaboravljaju kako je AMD sa Athlon XP i pogotovu Barton CPU otreso intel samo tako, pa cak i sa prvim 939 X2 koji su bili bolji od intel `2 dual core` procesora. Inace to je trajalo 2-3 godine,a zasto je intel svoje cpu prodavao u hp, dell i ostale masine za komercijalu i ako je amd bio bar 2x bolji to se zna, korupcija tako su se i nafatirali para da razviju i uloze u c2d! inace imam i INTEL i AMD cpu tako da nisam sto bi se reklo ni u jedom taboru... Ali mi je saldje da dam za CPU 75e koji je skoro egal sa nekim od 120e drugog proizvodjaca, jos kad pogledas da AMD ima zaposlenih onoliko koliko intel ima samo sekretarica, tetkica i domara sve ti je jasno. Da nije AMD-a kupovali bi Vi u stavri mozda i nebi kupovali PC jer narod ne bi imao $, PC bi ko pre 15g kostao 3000dem pa navise a ne sad 150e nov ! Jos uvek bi igrali Game Boy i Tetris
haha... naravno da nema niko nameru da se raspravlja sa tobom tu.... mislim da si manjina na ovoj temi na zalost... znao sam da ce da se nadje neko da pametuje nesto, ja imam ovu konfiguraciju ali isto tako imam i AMD platformu u pitanju je AMD Athlon X2 5000+ 2.6GHz def a sa clock-om na 3.2GHz on je zavrsio karijeru svaka igrica ce raditi bez greske s njim iz licnog iskustva pricam !!! a ti CELE dobro si reko athlon xp je objasnio neke stvari intelu u to vreme kad su izasli a i dan danas vrlo rado bi koristio amd athlon xp uvek pre nego intel celeroni ja ne znam zasta sluzi taj cpu......
Dobro je, skoro ste svi preživeli novogodišnje žderanje i pojenje!!! U prvim satima teme bio sam se baš zabrinuo....! Ali, ispucali smo svo teško oružje, potegnut je čak i svemoćni blati-nevidija topic, samo da se oglase odgovorni! P.S. Obrade.... to što su se dogovorili, zayebi to. To kao da te ja vežem lancem, prašim te po turu sa tankim prutićem, i onda, negde uveče, kažem: e, dosta više, ajmo na pivo.... pa niko neće rekompajlirati postojeći softver koji je - umesto da bude, eto, dodatno optimizovan za Intel, u stavrni dodatno neoptimizovan za AMD... jer je to već gotova stvar. Instalirano. Iskopirano. Hackovano... štagod. Jeste, isto je i za grafulje: ne radi se samo o tome da se optimizuje za bolji rad jedne platforme, nego se sakati druga.... to je svinjarija. Ali, pošto AMD o tome uglavnom ćuti (kažem, pre par godina sam to jedanput čuo od njih a posle se ućutali....) ja zaključujem da to SVI rade, pa i AMD. Samo nemaju para da to rade tako široko kao Čipzila.... recimo, setimo se FarCry-a 1.... to je tako bedno izgledalo i radilo na nvidia karticama tog doba - po samom izlasku (jeste, posle je peglano i popravljano, kad se nvidia `izula` koliko treba... ali džaba - pamti se prvi poljubac što kaže Jura iz Filma)... da je bilo očito da je `uzvraćen udarac`, jedan, ali stvarno vredan. Nisu potplatili gomile blesavih igara koje se završe brže od postupka instalacije i crackovanja, već najbolju te godine.... tako. Beware!!! Gvozda dolazi!Možda se ti 58xx koji se loše prodaju, i pojave u prodavnicama, ko` zna... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Sa srećom, ne otkrio šta je to garancija... Imam dva pitanja, pa kad malo središ utiske i maneš se početnog oduševljenja: prvo, a što si kupio DVA optiarc-a? Ajde jedan, ali dva.... i ono što me zanima, kako izgleda taj 2200, nešto merkam neki 24` pa oću-neću ko` mlada.... tako da sam gledao review nekog benquriona od 24`... a ovo je otprilike isti q samo manja dijagonala...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: sjebali smo kintu i sad da se besimo :DD al ja uzeo danas novu konficu ovo dole sto stoji :))) :: :: Intel Core2Quad Q9400 @3.2GH :: ASUS P5Q DELUX :: Kingston 2X 2GB DDR2 1033MHz Hiper :: ATI Sapphire HD4890 1GB GDDR5 256BI :: WD 1TB :: 2x Optiarc DVD-R :: Thermaltake Soprano D :: LC Power 750W LC875 :: BENQ E2200HD :: ::
jutros sam kupio tu masinicu i tako je i bilo necu ni da diram dve iste optike.... a mondza je moj uzeo ga ja pre par meseci na pc berzi od jednog decka (ne preprodavca) za smesnih 7500din ima garanciju jos 2,5god radi odlicno sve mi je dao od njega znaci kao nov da sam kupio i jos cak i doneo kuci ! ja evo koliko ga koristim prezadovoljan sam mnogi likovi koji su kupovali od mene komponente su me pitali i za monitor znaci da je dobar :) ali moja preporuka ti je da ga uzmes ja mislim da je objasnio asus-u onom modelu od 22` mnogo je bolja slika i kvalitetnija ne bole oci posle duzeg rada na njemu to je najjbitnije meni.....
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.