Nece ti to ici,jedino da imas butabilan original CD.A sto si e utrtao flopija?Nece te pojest,zaboga:o!Trk na ofc. sajt,pa skini drivrere,pa instal na flopi,then press FSesticu pri instalaciji vindovsa,prozorskog dosadnjakovica.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Kako instalirati satadriver ( ne prepoznaje ni hdd ni dvd) .. ali bez floppy. :: :: ..recimo sa cd,dvd i td normalno ID :: :: hval ::
Sredio sam ga nekako ,vidi i hdd i dvd sata ,e sad se pojavio drugi problem...U biosu nema podesavanja za boot sa sata vec pod other devices stoji SCSI sto ja i odaberem ,sve ostalo na disabled ...i nishta
U biosu ne pokazuje sata uredjaje ,samo u post ih prepozna pod s0 master wd i s1 master lite-on
Mora da ih vidi i u biosu.Moras da disablujes opciju raid(sata/ide=nonraid),pa onda restart i udjes ponovo u bios i pod boot izaberes hdd,mislim da je sa plusom i minusom(+-),koji ce biti #1 tj ko je glavni frik:)
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Sredio sam ga nekako ,vidi i hdd i dvd sata ,e sad se pojavio drugi problem...U biosu nema podesavanja za boot sa sata vec pod other devices stoji SCSI sto ja i odaberem ,sve ostalo na disabled ...i nisht :: :: U biosu ne pokazuje sata uredjaje ,samo u post ih prepozna pod s0 master wd i s1 master lite-on
:: mislim da se zove `Enable ATA Boot Rom` ili slično, mislim da se nalazi pod PCI Device :: :: Pričam po sećanju, ne zameri ako nije baš tim redom :: :: Ako te bude posle toga zezao boot sa optike, promeni im kanale, har disku i optici :: :: Ako te bude zezao hard disk, prebaci ga u SATA1 mod, jer ta ploča tako može da vidi SATA2 diskov :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :
To sam uradio jos na pocetku ,jumper na hdd,ata boot rom...,,posle posta se u Via raid soft vide uredjaji i tamo ulaskom na TAb ne mogu nista podesavati .U biosu nema podesavanja ,a ovo za kanale ne razumem
:: da dižem sistem sa SATA optike na toj ploči na SATA hard :: :: Najbolje bi bilo ako bi mogao da se poslužiš ATA optikom, samo da digneš sistem, a zatim kad ga instaliraš zameniš ATA SATA optikom :: :: Jesi li probao da zameniš kablove, da SATA1 bude optika :: :: Pozdrav ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.