Kompletirao sam masinu pre par dana (tacnije pre nedelju, mrzelo me da testiram :D) i uzeo konacno Sapphire 5770, pa evo cisto 3D mark testova...
Kad me ne bude mrzelo okacicu jos neke igre, crysis, stalker itd...
Za grafiku se razmisljam da uzmem dodatnu 5770 za CF, i ovakva kombinacija je u vecini slucajeva brza kao 5870, ili mozda cak padne 5970. Naravno sve ovo dok ne stigne Fermi, jer me driveri za ATI smaraju do bola, toliko da sam morao ceo sistem da reinstaliram da bi mogao njih da instaliram. Da ne pominjem graficke probleme koje sam imao sa par igara, a najvise sa Darkest of Days. Cak su me zajebavali i u Win-u... Instalirani su bili 9.12 Hotfix.
Procesor je na defaultu dok ne uzmem Mega Shadow ili Megahalems posto nemam drugu 1156 opciju trenutno... Lep detalj je sto sam dobio 3 godine garanciju na procesor...
Masina je sada ovakva:
Asus Maximus III Formula Intel Core i7 860 2.8ghz (def) Sapphire 5770 1GB DDR5 (Sa novim tipom hladjenja) Geil Evo One 2x2GB DDR3 2133mhz CL9
i ja mislim da je mali ja imao 12031 sa ovom konfom: AMD Athlon X2 5000+ 2.6GHz def. MSI K9N NEO 3GB DDR2 800 GA HD4670 1GB DDR3 1TB LC POWER 650W a ovo realno ne moze ni da prismrdi ovom tvom !
pa ti sad vidi meni tu nesto nije jasno !?!?
ova nova konfa mi je otpevala 21203 score u 3D Mark05
Evo sad sam uradio ja sa mojom mashinom iz potpisa koja ne moze da se meri sa tvojom...
E8400 E0 450x9 1.26V / Vendetta 2 Asus P5K PRO 2x2GB GAIL Black Dragon 900MHz ATi Powercolor 4890 900/1100 Samsung SpinPoint F3 1TB Samsung SH-S223B DVDRW Lian Li Lancool PC-K62 Corsair TX650W 650W LG W2252TQ 22`` 2ms DVI
Verujem da si kupio, ne moraš da se smaraš fotografisanjem komponenti. Drago mi je da si zadovoljan.
Nego, valjda ti je jasno da je poželjno, kada promeniš ploču i procesor, instaliraš i Windows ispočetka, osim ako nemaš Image čistog.
Ja se nadam da nisi ostavio Windows sa prošle konfiguracije(u pitaj boga kakvom stanju), a drajvere nalepio jedne preko drugih, pošto me sve navodi da pomislim na to.
Stvarno, je l` postoji neko ko NIJE dobio 3 godine garancije na procesor ?!
Da se mi mnogo ne lažemo, i mene mnogo zrače ta razna vezivanja za robne marke, ali je simptomatično kako samo jedna te ista ``šaka`` ljudi ima jedne te iste probleme sa tim drajverima, a veoma je ZABAVNO čitati to što su svi do jednog iz te ``šake`` u stanju da sami o sebi pišu kako su stalno nekako nadrealni, objektivni, tragači za istinom, poznavaoci pravde i nepravde, iznad svega živog i tako dalje.
A zaista, od kako klikćem ovuda, nisam video NIJEDNOG čoveka koji je, na primer, tebi, Skyfire-u i Pufiju poslao bilo šta osim hvala(ili vas napušio),
nego ste sve dosadašnje komplimente i kvalitete sami sebi dopisali, a vidim da stvarno nemate problem da tako i nastavite.
Nije mi jasno, stvarno, u čemu je poenta ?! Dokle to tako ?!
Ima sigurno još 5 ljudi koji imaju te nove kartice, a aktivni su učesnici ovog foruma i baš nijedan se nije žalio na te stvari.
Kako njima to radi ?! Ne razumem, šta su oni, mađioničari ?!
Evo, baš ću sada da skinem tu igricu i da probam na 9.12 koje sam JEDINE instalirao, na SVEŽEM(nema ni 2 dana), provereno funkcionalnom Windowsu, sa ``starom`` serijom 4.
Razlog više da to uradim je taj što vidim da je postalo prilično NEpopularno pisati o tome kako sve živo radi i na kartama koje nisu sa zelenim nalepnicama.
3D Mark05 ljudi meni nije jasno meni na novoj masini je cpu def. 2.66GHz @3.2GHz sa clock-om ima 21203 mislim da moze i jace da se tera ali nebi ja.....
a ovaj stari komp izvlaci 12031 score sa isto ne clock-ovanim cpu-om.... !?
uporedite: Asus Maximus III Formula - MSI K9N NEO Intel Core i7 860 2.8ghz (def) - AMD Athlon X2 5000+ 2.66GHz def. Sapphire 5770 1GB DDR5 (Sa novim tipom hladjenja) - GA HD 4670 1GB DDR3 (ZALMAN) Geil Evo One 2x2GB DDR3 2133mhz CL9 - 3GB DDR2 800
Kod mene u komsiluk :) stigao Megashadow.Treba da ga montiram na i7940 pa cu ti preneti ustiske kako se ponasa prime/lynx test..Do sad si cooler trebao da uzmes,ne znam sta cekas?! Ostavi tu kartu za prvo vreme i ne bacaj pare.Za ono sto radis za sad ti bolja ne treba.. Vantage score za GPU pokazuje realnu snagu tako da bi CF trebao da radi solidno ali opet ti kazem nemas potrebe za tim. Sta je sa ovom igrom Darkest Of Days?Sto je ovako izbagovana??? P.S.Da ti CPU nije usko grlo za tu kartu Muahahahhahha :) :) :) :) :)
Evo kako ja nemam problema sa driverima a imam 4850, Win 7 x64, E8400, 9.12 driveri nikad driver cleaner koristio nisam znaci uvek jedni preko drugih. A ja bih pre rekao da je to tebi do sistema itd. ili da se nesto kolje sa driverima jer su bas ti 9.12 optimizovani za 5xxx grafe. Ja sam imao samo 2 problema sa 4850, i mislio sam da je do drivera ali sam posle zakljucio da je problem bio do sistema (Vista x86). 3D mark 06 nije uopste merodavan za ATI grafe jer daje mnogo male rezultate, Vantage je merodavan za poredjenje, trenutno ti treba max 5850 sve ostalo je bacanje para.
:: Verujem da si kupio, ne moraš da se smaraš fotografisanjem komponenti.
Nisam ovo rekao da bih uveravao tebe vec eto zato sto ljudi vole da vide kako to izgleda sve sklopljeno, sto je i normalna stvar...
:: Nego, valjda ti je jasno da je poželjno, kada promeniš ploču i procesor, instaliraš i Windows ispočetka, osim ako nemaš Image čistog :: :: Ja se nadam da nisi ostavio Windows sa prošle konfiguracije(u pitaj boga kakvom stanju), a drajvere nalepio jedne preko drugih, pošto me sve navodi da pomislim na to
Nema zbog cega da bude pozeljna reinstalacija sistema, presao sam sa intelovog chipseta, na intelov chipset i sve je normalno radilo, sem naravno instalacije grafickih drivera... ...windows je bio u savrsenom stanju, bez ikakvih nepotrebnih programa. :: :: Stvarno, je l` postoji neko ko NIJE dobio 3 godine garancije na procesor ?!
Zamisli kad ja nisam dobio 3 godine na Q6600 kad sam ga pre 2 godine kupio, pa mi je to cudno ovo bilo, nema potrebe za sarkazmom... :: :: Da se mi mnogo ne lažemo, i mene mnogo zrače ta razna vezivanja za robne marke, ali je simptomatično kako samo jedna te ista ``šaka`` ljudi ima jedne te iste probleme sa tim drajverima, a veoma je ZABAVNO čitati to što su svi do jednog iz te ``šake`` u stanju da sami o sebi pišu kako su stalno nekako nadrealni, objektivni, tragači za istinom, poznavaoci pravde i nepravde, iznad svega živog i tako dalje
Ne znam kako si dosao do ovog zakljucka, ali izgleda da ne vrede ni screenshotovi da ubede druge da su ATI driveri ipak toliko losi... :: :: A zaista, od kako klikćem ovuda, nisam video NIJEDNOG čoveka koji je, na primer, tebi, Skyfire-u i Pufiju poslao bilo šta osim hvala(ili vas napušio), :: :: nego ste sve dosadašnje komplimente i kvalitete sami sebi dopisali, a vidim da stvarno nemate problem da tako i nastavite :: :: Nije mi jasno, stvarno, u čemu je poenta ?! Dokle to tako ?! ::
O cemu pricas? Kakve kvalitete sebi pripusujem? Stvarno ne razumem zasto pokusavas da napravis prepirku na forumu, samo sam okachio obican benchmark, ne moras da filozofiras... :: :: Ima sigurno još 5 ljudi koji imaju te nove kartice, a aktivni su učesnici ovog foruma i baš nijedan se nije žalio na te stvari :: :: Kako njima to radi ?! Ne razumem, šta su oni, mađioničari ?! : Ne znam kako i ako im radi, ali mislim stvarno da ona dva screenshota su dovoljna...
:: :: Evo, baš ću sada da skinem tu igricu i da probam na 9.12 koje sam JEDINE instalirao, na SVEŽEM(nema ni 2 dana), provereno funkcionalnom Windowsu, sa ``starom`` serijom 4 :: :: Razlog više da to uradim je taj što vidim da je postalo prilično NEpopularno pisati o tome kako sve živo radi i na kartama koje nisu sa zelenim nalepnicama
Niko nije rekao da nista ne radi na ATi kartama...
Bilo bi mi draze da si bacio neki komentar na performanse i benchmark, nisam ovo kacio da bih ispravljao krive drine na forumu...
Vratio sam stare 9.12 jer oni hotfix driveri su pravili probleme. Za sad nemam gore pomenute probleme... __________________ Scourge of PCBerza
:: Evo kako ja nemam problema sa driverima a imam 4850, Win 7 x64, E8400, 9.12 driveri nikad driver cleaner koristio nisam znaci uvek jedni preko drugih. A ja bih pre rekao da je to tebi do sistema itd. ili da se nesto kolje sa driverima jer su bas ti 9.12 optimizovani za 5xxx grafe. Ja sam imao samo 2 problema sa 4850, i mislio sam da je do drivera ali sam posle zakljucio da je problem bio do sistema (Vista x86). 3D mark 06 nije uopste merodavan za ATI grafe jer daje mnogo male rezultate, Vantage je merodavan za poredjenje, trenutno ti treba max 5850 sve ostalo je bacanje para :: :: Pozdrav!
Na tom sam,i jos na dva.Pa cu sada probati da nadjem taj fon.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Na kom si sad broju Pobogu?Poslao sam ti poruku na 066505.. :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: ::
Masina je extra. A sto se tice drivera skidam ih sa Ati-evog sakta i nemam nikakvih problema. Nikad nisam koristio Driver Cleaner samo preko straih instaliram nove. 9.12 su uradili extra bez greske
Pa evo, kako sam vratio stare drivere nemam tih problema sa Darkest of Days... Za sad sve lepo radi...
...btw, performanse 5770 su odlicne, ne vidim jos uvek poentu zasto bi neko bacao pare na 5850 ili 5870... Sve igre sljakaju na max detalje u 1920x1080 sa 2x AA bez problema, ne racunajuci Crysis...
...a opet mozda uzmem 5970 :D :D :D __________________ Scourge of PCBerza
:: Masina je extra. A sto se tice drivera skidam ih sa Ati-evog sakta i nemam nikakvih problema. Nikad nisam koristio Driver Cleaner samo preko straih instaliram nove. 9.12 su uradili extra bez gresk :: :: Pozdrav : :: _____________ :: :: MSI 3850 256dd3 O :: AMD Athlon 5200 :: Biostar nf520 a2 t :: 2gb 800mhz Transcen :: Hitachi 320g :: Chieftec CFT 750 :: :: :: :: ::
:: Pa evo, kako sam vratio stare drivere nemam tih problema sa Darkest of Days... Za sad sve lepo radi.. :: :: ...btw, performanse 5770 su odlicne, ne vidim jos uvek poentu zasto bi neko bacao pare na 5850 ili 5870... Sve igre sljakaju na max detalje u 1920x1080 sa 2x AA bez problema, ne racunajuci Crysis.. :: :: ...a opet mozda uzmem 5970 :D :D : :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Masina je extra. A sto se tice drivera skidam ih sa Ati-evog sakta i nemam nikakvih problema. Nikad nisam koristio Driver Cleaner samo preko straih instaliram nove. 9.12 su uradili extra bez gresk :: :: :: :: Pozdrav : :: :: _____________ :: :: :: :: MSI 3850 256dd3 O :: :: AMD Athlon 5200 :: :: Biostar nf520 a2 t :: :: 2gb 800mhz Transcen :: :: Hitachi 320g :: :: Chieftec CFT 750 :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.