ovako,istorijat mojih problema sa ovim komp-om je seze jos u prvi mesec od kupovine,4 godine je kod mene,i posle svega,ja ne znam
Od crknute graficke,preko polomljenog kulera nove graficke,padanje systema onako pod felsom,samog od sebe,do ovog sad problema
Naime,igro ja lord of the rings battle fro middle-earth II na netu,sve ok,predjem na call of duty modern warfare 2 ,takodje na netu,sve ide ok,nekih sat vremena i onda u sred pucnjave VUM
Komp se lepo izgasi(desavalo se i ranije),ja turn on dugme,nece,setim se ,isto ko i pre(imo isti problem pre oko godinu dana),ja malo prodzaram po kucistu,i ono oce,al sad se kao ukljuci i neki cudan zvuk,i samo dugme za signal na monitoru treperi,slike nema
OK bilo i ranije,ja izvadim napajanje(na njega sumnjam)ocistim ocistim kablove,vratim,i ono podise ze
UCita on tamo hard,citac i onda neshto novo Izbaci OC FAILED,ENTER SETUP TO nehsto kao da se popravi OC greska Jedina stvar na koju me podseca skracenica OC je OVERCLOCK,al fora je u to sto ja nishta nisam diro,dole u dnu ekrana pi pokaze,neki datum neshto 3.10.2006 Ja lupim f1 i nastavim podizanje systema,i tako restart ono opet
POsle svega ne znam vise sta je ,prvo sam mislio na napajanje,onda iskrslo sad ovo Inace,uzecu novu konfiguraciju uskoro,al ocu da sacuvam(ili prodam)ovu al sad sta je ovo nemam blage veze
ne znam sta da kazen,sto se tice igrica lepo ide,al tako neke zajebancije me iznerviraju,zaboravio sam kazem da mi je u roku od godinu dana,od proslog januara do sad,sami od sebe su mi crkli hard disc,mis,nedavno citac,a primetio sam da se i zvucnici priblizavaju vecnim lovistima,nema sta vreme je za novo ,novo ce biti i kupljeno,al nece ono jos,to tog JOS,treba mi komp
Lepo ga polegni na astal,pa sve lepo rastavi,ocisti svaki kontakt gde se bode hardware.Clear cmos,pa probaj.Inace poruka OC FAILED,ENTER SETUP TO...govori da je fsb klok pre visok.
prvo ga ocisti (izduvaj kompresorom ili usisaj + cetkicom skidaj prasinu sa ploce i svih kartica itd... Otkaci sve konektore od napajanja i izvadi bateriju za BIOS, pa izmeri instrumentom ili daj nekome ko ima instrument za merenje napona, jer OC i datum su pokazatelji da se resetovao BIOS. Posle stavljanja ispravne baterije treba podesiti BIOS (nadam se da to znas). Ako se komp i posle toga restartuje, probaj da udjes u safe mod. Za dalje pitaj ponovo. Pozdrav.
Sad se setio istog problema sa Gigabyte GA-M52L-S3, isto nije hteo da se upali ponekad i prijavljivao OC FAILED... Prvo je zamenjen BIOS ali se to nastavilo, da bi problem nestao sa prelaskom sa Frontier od `450W` na LC od 600W. Vidi ako imas od nekoga napajanje da probas, da vidis kako ce se ponasati.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.