Pozdrav imam problem ako tako mogu da ga nazovem sa ovim procesorom, naime kada upalim cpu-z brzina mi pise Core speed 1200mhz, multiplier X 6.0.. Ali kada ja pokrenem neku aplikaciju ili igricu on skoci na pravu przinu.. Kako to da iskljucim, jel zna neko? U biosu nisam mogao da nadjem nista sa nazivom npr energy saving mode ON ili OFF.. Hvala udaperd...
Za ne overclock-ovan procesor je ok da se ostavi ukljuceno. Takodje za OC procesor je ok da se ostavi C1E ukljucen a iskljuci samo EIST, mada mnogi preferiraju da u tom slucaju ugase obe opcije.
Ukljucicu opet, pametnije je izgleda ,ovako u win nema nikakve razlike, nego razmisljam mozda mu je opterecenje da non stop menja brzinu gore dole itd..
Ne secam se tacno ali mislim da EIST obara FSB i tako smanjuje clock dok C1E opcija obara multiplier i voltazu ..mozda i EIST obara voltazu takodje ...ne secam se. Probaj sam pa vidi.
P.S kod nekih ploca (zavisi od BIOSa kao i podesavanja) pri OC-u C1E nece oboriti i voltazu vec samo multiplier.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.