Imam Intel e6750, pa sam se razmisljao da li da ga menjam za q6600 (naravno G0), a doplatio bih 20e. Da li je to isplativo, tj. vredi li ulagati novce? Maticna je DFI P45, graficka gts250 1GB, 2 GB ddr 800.. Igram igrice (jao da, zaboravih 24` monitor), ponekad radim u Sound Forge-u, nekad video editing (ali je to bas retko), ne bavim se programiranjem.. Uglavnom prosecan korisnik PC-a. Kontao sam da OC-ujem ili jedan ili drugi na 3.0 GHz i to bi bilo to.
Savet, predlog??
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Quad je Quad ..Taj Q6600 ces moci da gurnes i na 3.4-3.6 Ghz na vazduh a ako budes imao ASUS ARCTIC SQUARE Cooler mozda ces moci da ga vozis i na 4.2 Ghz i da imas 35c u Full load hehehe...Daleko bilo,ne kupuj ovo govno!Sala samo.. DFI nije losa ploca,ako se snadjes sa biosem 3.4 Ghz uz neki OK vazdusni hladnjak ce ici glat..E sad imas igara koje koriste 4 jezgra i sve ih je vise prema tome ja bih menjao..Ali ako moze sto manja doplata bilo bi bolje..Jedno 10 evrica hehehe...
Pa sto da ne nije to neka para i dodas jos 2Gb rama i bices miran jos neko vreme. Platforma ti je malo pred penzijom ali na tome ce sve da radi bz problema. 3.0Ghz moze to jos, 3.6Gz bi taj Go treblo da moze bez vece muke uz dobro hladjenje..
Slazem se jarane sa tobom,samo ako ima gde da se nabavi ovaj ASUS ARCTIC SQUARE Cooler sćeo bi bolan da oladim babin smederevac,mlogo je vruć a drva vuku preveliku disipaciju neče da sagoru brzo..Pa bi nekako iskurkelio da ućitapim taj vazda dobar i poznat cooler na ovo sokoćalo da sluzi i buduče naraštaje
Ma cooler je tesko sr@nje..Ja samo pravim parodiju od toga..Ima onih koji drze Quad Q6600 sa njim na 4.2 Ghz i teraju ga na 35c Full load Muahahahaaha.....Crazy!
@ gile Pa druze, kad se pojavio Q9550 hteo sam da ga kupim-to mi je prva quad-core ljubav! Mnogo je to para-KUPIO BIH GA ali kriza, pa zena (mislice da vise volim komp nego nju ).. Pozdrav druze
Sad mi ostaje da zamenim ovu grafiku GTS 250 za neku malo jacu (npr. gtx260 ili 4890) i da mogu opusteno da se igram na 24`.
Pozdrav svima!
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.