:: :: I sve to u dekstop kućištu ili One Rack unit mašini, zadatak za servispc :: :: :: sa 6 hardova plus na svaki slobodan molex da dodash josh po :: :: :: :: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde :: :: :: ::
Sve osim grafičke i napajanja je staro i radilo je baš dobro...ja sam ga sastavljao, čovek me nikad nije tražio, kad ga je sad doneo video sam tragove Windowsa koji sam svojevremeno instalirao...znači računar je bio OK. I ja lepo kažem treba ti dobro napajanje a on jok brate biće dobro i ovo. Dobro, ugradim mu taj LC6600 ali u verziji 2.3, ona valjda ima par ampera više po granama u odnosu na 2.2, i prvo šta sam dobio nVIDIA poruku vaša kartica ne dobija dovoljno snage performanse će biti redukovane bla bla bla I tako svaki treći, četvrti put pri restartu ista poruka i nagla gašenja usred bilo čega, jednostavno cak i ugašen.
Ali tako mi i treba, lepo sam se držao pravila nećeš da platiš dobro napajanje doviđenja, jednom odstupim od toga i gle moćnog LC-a...nabijem vas sve što ga ovuda preporučujete na LC baš.
da nisi ti batice slucajno marfijev zakon? a sem toga ne mozes zbog jednog tvog loseg iskustva da pljujes po nekom brendu... nije lepo....pozzz Terminator
Battice, sloobodno ti stavi to napajanje koje imaš i guraj dalje, ne obaziri se na neke komentare ljudi koji boluju od snobizma! To napajanje je sasvim OK i za tvoju informaciju ima malo više snage od deklarisane! Dešava se da pojedina napajanja i to ne samo LC već i neke druga brendirana koja koštaju mnogo više mogu da zakažu i prave problem ali to nije pravilo. Stavi to i uživaj, pozdrav!
Su dobra napajanja i nista vise od toga. Nisu sjajna, ali su od sjajnih i duplo jeftinija. Apsolutno su dovoljna da guraju sve komponente koje jedan obican smrtnk u zemlji Srbiji sebi moze da priusti. Odgovor na pitanje je da, gurace i ta dva i svih tih 6 hipotetickih diskova bez ikakvih problema.
Sto se tice FSamira, on bi trebao da potrazi resenje svog problema u necemu drugom, ne u napajanju. Ranije se slican problem desavao sa 7600GT u AGP varijanti a uzrok su bili drajveri. Uostalom, nebih da zvucim cinicno, ali ti u toj masini imas i jedan MSI... Misli o tome... .)
Ima malo vise od deklarisane snage :DDDDDDDDDDDDD koji vic...
:: Battice, sloobodno ti stavi to napajanje koje imaš i guraj dalje, ne obaziri se na neke komentare ljudi koji boluju od snobizma! To napajanje je sasvim OK i za tvoju informaciju ima malo više snage od deklarisane! Dešava se da pojedina napajanja i to ne samo LC već i neke druga brendirana koja koštaju mnogo više mogu da zakažu i prave problem ali to nije pravilo. Stavi to i uživaj, pozdrav :: :: ::
E=mc2, nadam se da kapiraš!!! :DDDDDDDDD dobar vic, nema šta! Znaš li ti uopšte definiciju snage? Ako ne znaš javi, reći ću ti a sada moram da idem , posao zove!!!
Meni rikno Corsair pa nikom nista...lepo garancija, pa mi ovi u servisu kazu da to nije sigurno jer on ne crkava, pa lepo idi deset puta kod njih da im objasnis da Corsair nije crko vec da je odmah bio neispravan.....i iscupase deda i baba repu. A ja lepo sastavim dve konfe dugu sa lc power 550W i nikakav problem(q9550 + ati 4890 2gb gddr5 + 4GB hiperx1600+wd640Gb+ploca:asus+2citaca) Rezime: jedina prava razlika je u duzini garancije. Kupi i ne brini. Ako ne bude u redu lepo vrati pa kupi jace. Ko to daje vise od specifikacija? Pa sami proizvodjaci kazu da je efikasnost oko 80% Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
To napajanje ima vrsne snage 600W, a to znaci da kada bi ste povukli 600W u trajanju od 1min, ode dovidjenja. Realne snage ima oko 450W.
Ovom coveku ce da radi super jer mu komp nece trositi ni 200W.
Malo preterujete, po vama je LC najbolje napajanje na svetu od 4500 din sa garancijom od 2 god. Nije sranje, dovoljno je za svaku prosecnu kofiguraciju, ali nije ni nista spektakularno.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Technical overviewPower supply type Metatron Series ATX standard ATX V2.2 / EPS 12V Connectors 20+4 pin mainboard 1 8 pin EPS mainboard 1 4+4 pin mainboard 12V 1 PCI-Express 4x PCI-Express (6 pin / 8 pin) SATA 6 PATA 8 FDD 2 Mark of conformity CE / TÜV Fan 140mm PFC active Dimension h x w x d Weight (retail) 3,900kg Power rating 1000W +3,3V 24A +5V 28A +12V1 20A +12V2 20A +12V3 36A +12V3 36A Efficiency up to 80% 600W vuce iz mreze ali samo 80% daje komponentama. Ostatak se gubi na zagrevanju(gubitci u bakru)+na magnecenju(gubitci u gvozdju) Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
To sto si naveo je Metatron serija od 1kW, kakve ima veze sa svim ovim? Ako ne znas sta znaci tih 80%, pitaj objasnicu ti, jer to sto si napisao je glupost.
Moj savet ti je da sacekas do kraja januara (trebalo bi u Giga*ronu da dobiju, ALI TREBALO BI) i uzmes Corsair CX400. Dobijes kvalitet, 3 god. garancije i bice tiho kod tebe, jer tvoja konfiguracija zahteva bas malo snage.
Objasnio ti je pwner. Napajanje od recimo 850W i 85%, ce kada se full optereti da vuce iz zida 1000W (to placas EDB-u), a da isporucuje kompjuteru 850W.
:: pa objasn :: :: Elektrofusio :: Powered by ReactorSuperia :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.