Treba mi pomoc u odabiru ploce za ovaj procesor... Bitno mi je da ploca podrzava ACC (tj NVCC) da bih otkljucao sva 4 jezgra (ako mi se posreci), da ima integrisanu grafiku i ddr2 memoriju... Slusam sve dobronamerne sugestije...
evo i ja trazim slicno sto i ti, samo za x2 550 ili mozda neki jaci proc. ploce sa cipom 785 imaju integrisanu 4200 grafiku sa 128 mb rama ima ih i sa ddr2 i ddr3 memorijama za sad se lomim izmedju asus, gigabyte i biostar ploca, tj. ne znam sta ko nudi detaljno
edit:
-ploce imaju sb710 i mogucnost otkljucavanja jezgara -grafika 4200 bi po logici stvari trebalo da bude jaca od 3200 ili 3300 ali to nisam nasao na netu
Pre par meseci kada sam sklapao konfiguraciju nisam imao dovoljno para za grafiku, pa sam kupio plocu sa integrisanom 4200 ASUS M4A785TD-V EVO. Ima SB710 i ACC. Za quad isto nisam imao para, pa sam uzeo X3 720BE. Razmisljao sam i o X2 550BE i o otkljucavanju jezgra, ali sam odustao jer u slucaju da ne otkljucam jezgra ostaje mi samo X2 a razlika je bila samo 1000 dinara. Inace kada kupujes procesor moras da se pomiris sa tim da kupujes X2, a ako uspes da uspesno otkljucas da je to bonus. Da se ne bi razocarao ako ne uspes. Inace ja sam moj 720 pokusao da otkljucam i nisam uspeo tj. pise meni X4 B20 ali ne moze da podigne windows. Trenutno mislim da je najbolja kupovina X4 925.
AMD priprema 890GX čipset za april ali ako neces da sacekas onda topla preporuka za MSI 790GX-G65 imam je kao i AMD Phenom II 550, otkljucao sam i dobio B50 cetvorojezgarac, stabilno mi radi , ali sam ga vratio na 2 jezgra jer nema potrebe za 4, i radi mi ko ZMAJ na 3.60GHz!!!
Ja imam Asus M4A785TD-V EVO i Phenom II x2 550, i otkljucao sam 4 jezgra ali jbg kad upalim prime95 odma error, tacnije sistem je nestabilan. Ako ces da uzmes 545 uzmi gore navedenu plocu i uz malo srece ces otkjucati 4 jezgra,
koristi DDR3 memoriju, uostalom ne znam zasto bi kupovao DDR2 kad je to proslost, iovako su DDR3 moduli od 1333 ili 1600MHz povoljni, 2GB je oko 40-tak eura, pa kad se bude imalo jos kesa dokupi se jos 2GB....., takodje poseduje 128MB Side Port memorije a grafa je HD3300....
Ja takodje pakujem slicnu kombinaciju(jos se nisam odlucio da li 545 ili 550), ali sto se tice ploce definitivno uzimam Gigabyte Ma-GA785GT-UD3H sto i tebi preporucujem. Nudi solidne klokerske mogucnosti(za plocu od 75 evra i vise nego solidne), bolja je od ovog Asus-a sa 785 chipsetom. Podrzava DDR3 1600 MHz sto je naravno pozitivno. Jedino sto nisam siguran je da li ovi Phenomi II X2 podrzavaju 1600Mhz, negde sam procitao da podrzavaju do 1333Mhz. Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.