E ovako imam jedno pitanjce... Prvi navedeni procesor je onaj koji posedujem, a ova dva, za njih imam kombinaciju da nabavim. E sad mene zanima koliko koji od njih trosi vise struje od 5200+ i da li trosi vise i koji je koliko bolji ...
Re: AthlonX2 5200+, Phenom X3 8450, Athlon II X3 425
16.01.2010. 13:30
status: user broj poruka: 6502
Najbolji ti je Athlon II X3 425 i trosi 95W znaci ako ti je Athlon taj onaj od 65W malo vise ovaj Athlonj II trosi ali je bolji. Ovaj X3 8450 je stari model njega uopste ne razmatraj.
:: AthlonX2 5200+, Phenom X3 8450, Athlon II X3 42 :: :: E ovako imam jedno pitanjce... Prvi navedeni procesor je onaj koji posedujem, a ova dva, za njih imam kombinaciju da nabavim. E sad mene zanima koliko koji od njih trosi vise struje od 5200+ i da li trosi vise i koji je koliko bolji ...
Re: AthlonX2 5200+, Phenom X3 8450, Athlon II X3 425
16.01.2010. 13:35
status: user broj poruka: 180
ovaj moj 5200 je brisbane a ne windsor znaci da je od 65nm a ne od 90nm, ne znam dal to ima neke veze sa potrosnjom, a za potrosnju pitam zato sto nemam nameru da menjam napajanje u skorije vreme a hocu da pojacam proc. 420w a gura radeon 5750 ovaj athlon 5200 4x1gb ddr2 dvd rezac i hdd 320gb...
Medo je potpuno u pravu, a sto se tice napajanja, zavisi da li je neko brendirano ili kinez! Ako je brendirano ne bi trebalo da bude problema da tera tu masinu sa novim procesorom! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
pa sta mi je sve rekao, i dalje ne znam oce li moci napajanje da mi izgura tih dodatnih 30W ... napajanje je thermal master 420W tako da bas i nije za pohvalu ...
Pa, po mom misljenju to napajanje bi trebalo da bez problema izgura sve to, tj. i tih dodatnih 30W! Sacekaj i misljenja drugih! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
koje ti je napajanje? Athlon II 425 95W HD5750 86w ostatak ti sigurno ne trosi 200w jer su ti CPU i GPU najveci portosaci, e sad ne bi bilo lose da kasnije zamenis napajanje jer ti je ovo ako je brendirano neki optimalni maximum(konfiguracija) da ne bude previse optereceno, tj hocu reci da dalje neces moci u smislu na pojacavanja HW na duge staze
napisao sam gore Thermal Master 420 w, njega sam dobio uz cooler master kuciste i pise kao certified by cooler master. ali koliko sam citao o tom napajanju kazu da nije bas za pohvalu i da zavisi kakav ti komad upadne, ja se nadam da je ovo moje dobar komad :)
inace taj proc 425, ovaj decko sto sam se cuo sa njim kaze da je otkljucan u AMD Phenom II X4 B25, da li ce i dalje da trosi isto, mislim jel mogu da ga metnem kod mene i dalje ?
taj lik je otkljucao ali cim ga izvadi on nece raditi kao x4 nego x3, da bi bio kod tebe x4 moras da ga otkljucas a koliko vidim tvoja ploca ima SB 600 a potreban ti je min SB710 tako da ce kod tebe biti x3
ok hvala na informaciji, a inace jel athlon 425 vredi tih 15e vise od athlon 240, jel osetna razlika, posto sam tanak nesto sa keshom ... pre 2 dana sam kupio grafu i jedva sam za nju skupio ...
e super hvala ... a pitam za 425 ili 240 posto 425 ne mogu da otkljucam sa mojom plocom tako a znaci mi svaki dinar stvarno i zato pitam da li ima velike razlike izmedju ova 2 ako je 425 zakljucan ...
eee pa rado bi ja uzeo phenom 550 al nema se para, studentska sirotinja =) gledam da izvucem kolko mogu ...
ja bi uzeo x2,jako se dobro klokuju,inace ovako ce u realnim aplikacijama jedna glava vise dolaziti do izrazaja,u igrama ce biti isto....mada kad bi moga da se strpis za phenoma,jer ce taj athlon jos da tera,vredelo bi svaku paru..ipak je ovaj sa 6mb kesha a to znaci i te kako....ja sam presao sa x2 5000+ na PII 710...i voila
IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
:: e super hvala ... a pitam za 425 ili 240 posto 425 ne mogu da otkljucam sa mojom plocom tako a znaci mi svaki dinar stvarno i zato pitam da li ima velike razlike izmedju ova 2 ako je 425 zakljucan .. :: :: eee pa rado bi ja uzeo phenom 550 al nema se para, studentska sirotinja =) gledam da izvucem kolko mogu .. ::
Skupi jos malo love i ja skupljam za p II 550, fali mi jos 10E u slicnoj smo situaciji.
:: e super hvala ... a pitam za 425 ili 240 posto 425 ne mogu da otkljucam sa mojom plocom tako a znaci mi svaki dinar stvarno i zato pitam da li ima velike razlike izmedju ova 2 ako je 425 zakljucan .. :: :: eee pa rado bi ja uzeo phenom 550 al nema se para, studentska sirotinja =) gledam da izvucem kolko mogu .. ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.