Konfa koju sledece nedelje treba da uzmem izgleda ovako: Gigabyte GA-Ma785GT-UD3h Phenom II X2 550 SAPPHIRE Radeon HD 5770 1GB WESTERN DIGITAL Caviar WD5001AALS 500GB 7k 32MB
pa me zanima koji modul memorije DDR3 da uzmem, 1333 ili 1600Mhz? Ne znam koliko je tacno ali mislmi da ovaj Phenom II X2 ne moze da podrzi memoriju jacu od 1333? I da li iko zna koliki mu je fsb? Hvala!
Gde li iskopa tu plocu... Dodaj jos 20e i kupi ljudski plocu, npr GIGABYTE GA-790X-UD3P - 85e (ali je ona DDR2, mada razlike izmedju DDR2 i DDR3 memorije fakticki i nema) i kljnji tu lepo neki Kingston Hyper 1066MHz... ili GIGABTE GA-790-UD4P (podrzava DDR4) - 100e + DDR3...
solidna plocica jos ima i integrusu za crne dane, sto bi se covek vracao na DDR2 kad mu je ova jeftinija i brza, a i manje `trosi`
@MORTI memoriju mozes da uzmes koju hoces ali nece ti raditi preko 1333 ako je ne overklokujes, svi noviji procesori podrzavaju DDR3 1066(slabiji) i 1333(jaci) memoriju, takav im je kontroler sto ne znaci da nece da radi na 1600 ako je nanisanis u biosu, ako nisi expert i neces da se bakces uzmi neku na 1333MHz ali CL7 ili ako ima nize mada nisam siguran
Brate, ne znam da li si ozbiljan ili si zalutao sa celom pricom. Kao prvo, DDR4 ce se pojaviti 2012. i tu nema sta da se prica, pogotovo o tome da li ga/ce ga neka ploca podrzavati. Drugo, 785 chipset je noviji od 790 i manje je klokerski(jer ja i ne planiram da klokujem masinu), sto meni odgovara. Trece, moje pitanje je bilo vezano za memoriju, konkretno za DDR3 1333/16000 koju bi Phenom II X2 podrzao , a ne u vezi sa poredjenjima sa DDR2 koji polako zastareva ili sa DDR4 koji ce da izadje u nekoj bliskoj buducnosti. Ako ti je bio cilj da demonstriras znanje, gadno si se presao. Ako ti je bio cilj da m ukazes na propuste, onda zahvaljujem.
:: Gde li iskopa tu plocu... Dodaj jos 20e i kupi ljudski plocu, npr GIGABYTE GA-790X-UD3P - 85e (ali je ona DDR2, mada razlike izmedju DDR2 i DDR3 memorije fakticki i nema) i kljnji tu lepo neki Kingston Hyper 1066MHz.. :: ili GIGABTE GA-790-UD4P (podrzava DDR4) - 100e + DDR3.. Na stranu sto stalno `odgovaras` na nesto sto te niko nije pitao,ali ti kad lupis je*es mu kevu. DDR4??? Verovatno UD5 podrzava DDR5??? Sta reci...
@Mortificat: Posto ne planiras da OCujes CPU mislim da ti je bolja kombinacija 1333MHz sa zategnutim latencijama(CL7,CL8)...Tako da i ako nekad odlucis da OCujes moci ces da olabavis latencije i da doguras do 1600+MHz... U samo par aplikacijacija ces videti razliku izmedju 1333 i 1600MHz i to nece biti neka bitna razlika vec i u tih par aplikacija ce biti 2-3% maksimum. GA ploce su uvek lepo saradjivale sa OCZ memorijama...Geil je takodje vrlo dobra memorija,ako je CL7 to je odlicno... Mada je najbolje pogledati specifikaciju polce na GA sajtu i videti koje su podrzane memorije...
PS. Naravno ako je ista cena ili neka mizerna razlika u ceni uzmi 1600MHz...Obrati samo paznju da voltaza memorije koju izabrers ne prelazi 1.65V...To nije bas pozeljno...
Moracu da te razocaram, ali ta ploca ne podrzava DDR4, to potpisujem... Pogotovo sto DDR4 moduli nisu ni u najavi...
Podrzava DDR3 do 1666mhz... __________________ Scourge of PCBerza
:: Gde li iskopa tu plocu... Dodaj jos 20e i kupi ljudski plocu, npr GIGABYTE GA-790X-UD3P - 85e (ali je ona DDR2, mada razlike izmedju DDR2 i DDR3 memorije fakticki i nema) i kljnji tu lepo neki Kingston Hyper 1066MHz.. :: ili GIGABTE GA-790-UD4P (podrzava DDR4) - 100e + DDR3.. :: ::
imas jos 3 dobre maticne za ok pare msi 770 c45 oko 55e msi 770 g45(ima 2 komada pci-e slotova) 60-tak evra gigabyte 770t ud3 oko 70e memoriju uzmi ako nadjes transcend na 1333mhz jer se lako klokuje na 1600mhz sa naponom nesto ispod 1,8v i na cl7
Plamen ko tebi dade nalog kako ti odvaljujes alo DDR4 memorija,ni DDR 3 se nije pojavio a ti pricas o DDR4
Uzmi ti lepo DDR3 1333 memoriju i neces pogresiti ajde da imas n eki PII 965 ili i7 i neku ozbiljijku plocu pa da ides na preko 1600MHz,uzmi ti lepo 1333
:: Plamen ko tebi dade nalog kako ti odvaljujes alo DDR4 memorija,ni DDR 3 se nije pojavio a ti pricas o DDR :: :: Uzmi ti lepo DDR3 1333 memoriju i neces pogresiti ajde da imas n eki PII 965 ili i7 i neku ozbiljijku plocu pa da ides na preko 1600MHz,uzmi ti lepo 1333 :: :: :: UD7 ========== DDR7 na 15000 MH :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: :: Intel i7 920 4.0GHz-TITAN FENRI :: GIGABYTE EX58-UD4 :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: 1T :: PALIT 4830 730/2150MH :: CORSAIR TX 950 :: GIGABYTE Clear Cas :: BENQ T241W :: ::
Cisto da se nadovezem. Imas test na sajtu Guru3D, da tek kada sa 1600 predjes na recimo 2133 osetices razliku, ali vise u nekim profesionalnim aplikacijama, a u igrama tek nekoliko procenata.
Uzmi 1333 CL7. Srecno sa kupovinom.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Momci, znaci ne verujem koliko se tripujete... Jel ste provalili da sam SLUCAJNO umesto DDR3 napisao DDR4??? I ja sad gledam odakle vam to DDR4, kad ono ja sam tako napisao... pa toliko dugo sam ovde na forumu i vidite moje postove, nigde ne odvaljujem ovakve gluposti...
Sto se tice ploce, ja sam uvek izbegavao te 78XGT, ili slicne ploce... Po meni je najbolje uzeti lepo ili cipset 770 ili 790... cistokrvni... Znaci bilo da je upitanju P35 / P45 / P55 ... One ploce tipa cipset G45, P31,P41... To zaobilazim...
Jos jednom se izvinjavam na gresci, ali ovde se vidi ko je koliko kulturan... A neko napravi gresku u kucanju, vi svi AAAAA... jos psujete... hehe p0zdrav
Ni u svom drugom postu nisi ni rec rekao vezano za temu, dakle 1333/1600Mhz. :) Nebitno. Kazes da si izbegavao chipset 780, ali ova ploca je sa 785 chipsetom koji je izbacen pre 6 meseci na trziste i cak iako je skromnijih mogucnosti od fenomenalnog 790 chipseta, ja sam se opedelio za ovaj jer nemam potrebu da klokujem procesor, a 785 takodje nudi stabilan rad. Kao sto rekoh ovo nije klokerska ploca(neko u prethodnim postovima je okarakterisao kao plocu koja nije ozbiljna), a ja bih je bas drugacije opisao. To sto nije klokerska ne znaci da je losa. Nasuprot. Za ulozeni novac tvrdim da je ova ploca ubedljivo najbolji izbor u klasi do 100 evra. Ponavljam, za ulozeni novac. Objektivno, meni nije potrebna klokerska ploca od 200 evra i i7 procesor. Eto, napravih i sam malu digresiju. Pozdrav svima!
:: Momci, znaci ne verujem koliko se tripujete... Jel ste provalili da sam SLUCAJNO umesto DDR3 napisao DDR4??? I ja sad gledam odakle vam to DDR4, kad ono ja sam tako napisao... pa toliko dugo sam ovde na forumu i vidite moje postove, nigde ne odvaljujem ovakve gluposti... :: :: Sto se tice ploce, ja sam uvek izbegavao te 78XGT, ili slicne ploce... Po meni je najbolje uzeti lepo ili cipset 770 ili 790... cistokrvni... Znaci bilo da je upitanju P35 / P45 / P55 ... One ploce tipa cipset G45, P31,P41... To zaobilazim... :: :: Jos jednom se izvinjavam na gresci, ali ovde se vidi ko je koliko kulturan... A neko napravi gresku u kucanju, vi svi AAAAA... jos psujete... hehe p0zdra :: :: ::
Ok, to je tvoje misljenje. Svako ima svoje... postujmo to. Ali ovo za 100e, najbolji izbor, ne bih se bas slozio. Po meni su GA-MA790-UD3P i UD4P bolje... mislim i vecini... Ne kazem ja da je ta 785 ploca losa, ali da bih se pre opredelio za neku od ovih 790...
Ok, ali ja rekoh ` za ulozeni novac tvrdim da je ova ploca ubedljivo najbolji izbor u klasi do 100 evra. Ponavljam, za ulozeni novac`, sto samo po sebi govori da ne moze da se nosi sa 790 chipset serijama, ali u odnosu cena/kvalitet ova ploca mnogo vise pruza, a kao sto rece saxija, ima i integrusu za crne dane( i to ne losu integrusu, situacija je danas malo drugacija po pitanju integrusa, mada nikad ne moze biti kao ozbiljan GPU). Sve u svemu ne znam zasto si je okarakterisao u svom prvom postu recima:`Gde li iskopa tu plocu`? Ajd` da je neka od 30 evra, pa i da se nadam takvoj reakciji :) Kako god, ni u tvom trecem postu na ovoj temi ne nadjoh odgovor na pitanje u vezi sa DDR3, tako da bi tvoje(kao i misljenje svakog clana) bilo dobrodoslo. Pozz.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.