Problem je sledeci... Juce sam na Foxconn plocu sa 690G cipsetom (koristio sam do juce integrisanu graficku) stavio XFX8500GT... Posle istaliranog drajvera i restarta mi je lan prestao da radi... Kupio sam danas PCI mreznu,mislivsi da je integrisana rikavela,medjutim sistem ni nju ne vidi... Koristim Win7 i u device manageru ne postoji ni integrisana ni pci kartica...Sistem sam reinstalirao 3 puta i nista...Integrisana je realtek,a pci je intex sa realtek cipom... Resetovao sam i bios i menjao napajanje i opet isto...
upravo taj realtek chip! Statički elektricitet se `prazni` trljanjem dlanova po kućištu dok je još uključen u šuko utičnicu ili sa bakarnom narukvicom, vezanom za kućište kabl-om većeg presjeka. I bez sintetičke garderobe.
PCI lan kartica je potpuno nova... Znam foru sa statickim elektricitetom,ali sam ubedjen da nema veze sa tim... Cudi me kako ne vidi ni jednu ni drugu... Open source software rules!!!
jesi li probao da resetujes bios ili update, npr kod ortaka se zabagovo komp sa tim chipsetom kada je stavio 4780 pa je morao da updatuje bios i muke su prestale
U oba slučaja radi se o realtekovom čipu, pa prema tome, i o drajverima. Ja tu vidim vezu, pa, deinstaliraj sve što je imalo veze sa tim i probaj nanovo da instaliraš. Za tu diskretnu prvo, mada mislim da ti i dalje radi i ona integrisana, samo je došlo do nekog IRQ klanja ili klanja drajvera sa grafuljinim. Jesi li deinstalirao stare drajvere grafičke, onako, propisno? Pre stavljanja nove grafulje i drajvera? Ako ser radi o problemu ploče sa dodeljivanjem IRQ-a, može pomoći da to ručno uradiš u BIOS-u, a ako nisi vičan ili ako misliš da je bolje, može pomoći da kreneš od golog windowsa, pa zatim dodaješ ostatak hardvera koji zahteva drajvere (znači, prvo za mbd, pa za grafulju, pa lan, pa tek onda ostalo - zvuk i ostali hardver koji traži drajver). Naravno, sve što instalriaš naknadno, mora biti izvađeno iz računara pa sukcesivno stavljano - enableovano u BIOS-u ako se radi o integrisanim komponentama, sa ciljem da se sve samo od sebe reši ako se krene drugim putem... redosledom.
Reistalirao sam ceo sistem posle bios reseta i nije pomoglo...Bez ikakvih drajvear (osim onih koje ima Win 7 ,a obicno instalira i lan i mreza radi odmah) nije uopste videlo lan...Cak kad je reistalacija radjena bez graficke...Moguce da IRQ pravi frku,ali nemam ideju kako to da sredim...
probaj da instalises drajver za mreznu kartu ja imam 2 mrezne karte realtek jednu za adsl sezam ,a drugu za grid nakon instalacije xp sp3 sve radi ok samo softverski prebacujem sa jedne mreze na drugu Nakon nekon vremena moram ubaciti ip adrese i adrese provajdera jer ne radi mreza i internet za svaku mreznu kartu pozdrav
probaj da instalises drajver za mreznu kartu ja imam 2 mrezne karte realtek jednu za adsl sezam ,a drugu za grid nakon instalacije xp sp3 sve radi ok samo softverski prebacujem sa jedne mreze na drugu Nakon nekon vremena moram ubaciti ip adrese i adrese provajdera jer ne radi mreza i internet za svaku mreznu kartu pozdrav
probaj mada predpostavljam da vec jesi da prekontrolises apsolutno ceo bios sta je i kako podeseno i probaj ubuntu live pa vidi jel kapira pod njim da postoji bar lan
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.