Ma to sada treba kopati koja ima na sebi koje chipove i kako se mirisu sa AMD platformom...Misli i o tome da se ne isplati vise davati neke pare na DDR2 i da je vreme tih fancy DDR2 memara proslo.
pa u prvu si ali necu jos da prelazim na ddr3 jer mi je kompic dobar, a mogu da uzmem za manje pare memoriju u Svajcarskoj, kapiram da je bolja od transcenda, geila itd, daleko da su one lose nego kazem da pa mozda i za istu cifru kupim bolju memoriju, secam se da sam platio pre 2 ipo godine 76e transcend AXE 800Mhz cl4 i to 2GB i sluzila me je i sad je kod druga i bas je dobra ali je bila i skupa
Imas sada 4x1 na 800 ? Ako je nepromenjeno, po ovoj CPUz validaciji gledam ..
Ako hoces da uzmem tu neku memaru to uzmi samo licne neke satisfakcije radi - a glupo je, iskreno. I nista ni ne dobijas, tu nema mi 1% performansi koje ces osetiti a radi se o 4GB i tu i tamo.
To Mushkin, Dominator, Crucial blabla su u svoje vreme bile extra memare i svi su ih zeleli za OC jer su imale Micron chipove na sebi - koji se satiru od OC-a, jel.
Ja sam imao AxeRam 6400 sa micron-ima, isli su 1200+, drzao ih oko 1100 24/7 i kao i svaki drugi micron, crkli posle 1.5god. (ubija ih veca voltaza, u mom slucaju 2.1v je vec previse bilo...) u zamenu dobio AxeRam sa krs cipovima, 2GB prodao, 2 zadrzao i tako i koristim vec par meseci...ne daju mi se uopste pare za DDR2 sada kada je poskupeo a zapravo mi i treba jos 2GB..ali necu kupim.
Inace vec odavno je nestasica tih chipova i ja sam manje-vise ubedjen da te memare imaju sada neke cipove koje ces naci i da lupim u Geil-u. Tako da nema uopste niti potrebe niti razloga da ih uzimas.
jbg, promenjeno tj nemam memoriju, cukam sa lapa,znam sta pricas,ali sta bude bice, pazi cene DDR2 i DDR3 iste jedino sto je DDR3 `malo brza`, bezobrazluk, hvala u svakom slucaju
@OCz Greska..Corsair je uvek imao Elpide..Dominator je imao Elpide ali to nisu obicne Elpide vec najprobraniji chipovi za tu vrstu memorije..Elpida na Dominatoru se pokazala mnogo puta bolje nego neki Micron!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.