Prvo sam mislio da ce i3 530 najnormalnije da radi na GA-P55-UD3 plochi i na nju sam se namerachio. Onda sam skontao da je on zamishljen da radi na H55 chipsetu zbog integrisanog grafichkog procesora i kontrolera. Moje pitanje: Da li ja kachenjem Core i3 530 procesora samo ukidam njegovu mogucnost korishcenja njegove integrisane grafichke ili je nemoguce staviti i3 na P55?
EDIT: I da li cu morati da menjam BIOS na plochi ako uzmem P55?
radiće na P55 bez problema. Jedino nećeš moći da koristiš integrisanu grafiku u okviru procesora. E sad, zašto bi išao na korišćenje i3 procesora i P55, a ne H55 ili bolje H57 čipseta drugo je pitanje.
Grafičko jezgro u okviru i3 procesora neće biti u potpunosti disabled na P55 čipsetu, pošto je Intel u svojoj `mudrosti` odlučio da stavi memorijski kontroler ne na CPU nego na GPU deo i3 procesora, tako da `radio, ne radio, svira ti radio`. Zato je i TPD i3 procesora 73 ili 87W i procesor vuče više struje nego što je to moralo kad ne koristi integrisanu grafiku.
E jbg nisam ranije video, shkola uchenje i ostalo. Ovo je super, njegova grafichka mi ne treba, a izabrao sam P55 jer mogu posle samo procesor da promenim.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.