Ima veci def klok i mnozilac(10) od Q6600, kapiram da bi trebalo na 3.4-3.6 da radi lepo?
Pitanje je za sve koji mogu da pomognu...
Poz
E8400 E0 450x9 1.26V / Vendetta 2 Asus P5K PRO 2x2GB GAIL Black Dragon 900MHz ATi Powercolor 4890 900/1100 Samsung SpinPoint F3 1TB SND: Asus Xonar DS 7.1 Logitech X-540 5.1 Lian Li Lancool PC-K62 Corsair TX650W 650W LG W2252TQ 2ms 22`` DVI
Klok za svaki dan do 3.8 Ghz.. Ti CPU-i nisu imali neki potencijal za OC u odnosu na danasnje 45 nm CPU-e..Mogao bi do 3.8 Ghz da izvuces max bez obzira na multiplier ali ti treba jako dobro hladjenje i sreca da si ubo dobar primerak.Ovako se raduj nekom kloku na 3.6 Ghz..
Pazi meni i 3.4 na nekih 1.4V 400x10 radi posao lepo
Ne kupuje mi se novo hladjenje, hladicuga Vendetom iz potpisa, razlisljam i da ga lapujem i njega i procesor...videcu...
G0 je kao dobra revizija...
E8400 E0 450x9 1.26V / Vendetta 2 Asus P5K PRO 2x2GB GAIL Black Dragon 900MHz ATi Powercolor 4890 900/1100 Samsung SpinPoint F3 1TB SND: Asus Xonar DS 7.1 Lian Li Lancool PC-K62 Corsair TX650W 650W LG W2252TQ 2ms 22`` DVI
:: Klok za svaki dan do 3.8 Ghz. :: Ti CPU-i nisu imali neki potencijal za OC u odnosu na danasnje 45 nm CPU-e..Mogao bi do 3.8 Ghz da izvuces max bez obzira na multiplier ali ti treba jako dobro hladjenje i sreca da si ubo dobar primerak.Ovako se raduj nekom kloku na 3.6 Ghz. :: :: The Fastest Car Ever it`s The Same As The Fastest Graphic Card Brand In The World :: Picture says more than thousand words :: http://img96.imageshack.us/img96/3387/bugattinvidia.jp :: GREEN POWER :: ::
Koji je VID? Ovde ne vazi pravilo do 1.45v za VCORE ovo su 65nm procesori..Mozes da ih przis vise nego okvirno moras znati i temperaturu da ne kuca bar na 80-90c!
E8400 E0 450x9 1.26V / Vendetta 2 Asus P5K PRO 2x2GB GAIL Black Dragon 900MHz ATi Powercolor 4890 900/1100 Samsung SpinPoint F3 1TB SND: Asus Xonar DS 7.1 Lian Li Lancool PC-K62 Corsair TX650W 650W LG W2252TQ 2ms 22`` DVI
:: Koji je VID :: Ovde ne vazi pravilo do 1.45v za VCORE ovo su 65nm procesori..Mozes da ih przis vise nego okvirno moras znati i temperaturu da ne kuca bar na 80-90c :: :: The Fastest Car Ever it`s The Same As The Fastest Graphic Card Brand In The World :: Picture says more than thousand words :: http://img96.imageshack.us/img96/3387/bugattinvidia.jp :: GREEN POWER :: ::
:: VID Voltage Range: 0.85V – 1.5 :: :: :: :: E8400 E0 450x9 1.26V / Vendetta 2 :: Asus P5K PRO :: 2x2GB GAIL Black Dragon 900MH :: ATi Powercolor 4890 900/110 :: Samsung SpinPoint F3 1T :: SND: Asus Xonar DS 7. :: Lian Li Lancool PC-K6 :: Corsair TX650W 650 :: LG W2252TQ 2ms 22`` DV :: :: :: Koji je VID :: :: Ovde ne vazi pravilo do 1.45v za VCORE ovo su 65nm procesori..Mozes da ih przis vise nego okvirno moras znati i temperaturu da ne kuca bar na 80-90c :: :: :: :: The Fastest Car Ever it`s The Same As The Fastest Graphic Card Brand In The World :: :: Picture says more than thousand words :: :: http://img96.imageshack.us/img96/3387/bugattinvidia.jp :: :: GREEN POWER :: :: :: ::
moj q6600 g0 radi na 3.2 zato sto mi je mem njesra i fsb je na nekih 721, inace hladjenje je TT v1 i moze vide da imam bolju mem, a sto je najvaznije ratio je 1:1
U zavisnosti od primerka Vendetta ce te malo zezati. Ako je neki bolji primerak do 3.6GHz je za ocekivati sa Vendettom 2.
9700NT sam imao i on je bolji hladnjak od Vendette 2. Nemam sacuvane LinX screen-ove ali imam na kratko Prime pre nego sto sam zamenio Zalman-a koje sam uradio cisto poredjenja radi. Bio je paklen dan koliko se secam i ambient je bio ~24-25c
Prvi screen-ovi su sa fanom na max (2800RPM) a drugi sa fanom na 1400RPM - poprilicno da ne kazem i veoma tiho ..
onaj slusa muziku i tako ja zapazio kolko je brz!?!?!?
a onaj kaze ma kakav amd, ovaj je kao najbolji!!
A onaj pa kaze da mu brze REZE diskove, ma ovo je be neverovatno, pa sta su bre ti ljudi, jel su zdravi majke im, ali msm stvarno!!
:: jedna konstatacija vezano za procesor ali ne i za temu bas :DDD :: :: :: Molio bih vas da strpljivo ucitate sledecu stranicu i procitate par komentara na ovaj procesor :: :: - -> http://itsvet.com/proizvod/intel-core-2-duo-e6700-2.66ghz-4mb-box-fsb1066-s775/comp_comp_cpu/46/15 :: :: :: znaci ja sam rikno :: :: ` a i mnoge igrice sam sa njim znatno brze presao negoli kada sam igrao sa AMD :: :: :: Intel E7500 2.93GH :: Gigabyte GA-EP43-DS :: 1x2GB Apacer 800MH :: 250GB W :: Zotac 7900GS 256mb 450/132 :: Chieftec 350 :: Samsung 710n 17` TFT :: ::
Nesto najjace sto sam procitao ove godine, ide u top 3!
03.02.2010. 01:01
status: user broj poruka: 1509
Za zahtevne korisnike ne postoji bolji procesor! Moj komsija ga ima i moze da slusa muziku, a u pozadini mu radi skype, googletalk i ICQ. To moze samo kvadratni procesor!!!
Inace, u pozadini sve zahtjevne aplikacije u pm koje moze da pokrece samo kvadratni procesor...
Da ne bude da je poruka OT, svoj Q6600 G0 sam tjerao do nekih 4.3GHz na vazduhu stabilno... (za testove, ne za Linx => Nisam ni pokusavao)
Sta je ovde cudno sa komentarima na ITSvetu? Vecina komponenti ima komentare takvih retarda koji misle da su zanimljivi zato sto ostave komentar za neku komponentu koja kosta ko ceo njihov komp...
@Dautovic... Svoj Q6600 sam drzao stabilno na 3.8Ghz za 24/7. Mozda je mogao i vise, ali me mrzelo da pokusavam, tako da ce taj Q6700 sigurno da ide na 3.8... __________________ Scourge of PCBerza
`svoj Q6600 G0 sam tjerao do nekih 4.3GHz na vazduhu stabilno`
03.02.2010. 02:53
status: user broj poruka: 18472
STABILNO - Ocigledno ovaj pojam nekima nije jasan!
Kad se kaze stabilno odnosi se samo na jedno jedino a to je Rock Stabile za svaki dan provereno testovima za stabilnost sistema!Ne postoji STABILNO za testove tipa (3D Mark 2006,pa cak bi ti srusio taj klok i u Vantage) E onda dolazi do problematike koja se zove disipacija! Jedan vazdusni cooler pogotovu jedan koji nije bas tako dobar Asus Arctic Square ne moze da se nosi sa tolikom dispacijom teorije nema.. Za to je potrebno extremno dobro vodeno hladjenje da bi se ti uslovi postigli! Nema tu sta da se proba..Tesko je sa Q6600 i sa profi vodenim sistemom dostici i 3.8 Ghz a kamo li preko.. Evo ovde malo stiva da se obradi radi boljeg poznavanje materije :
Test sistem Case : XG MG ViperII ASUS Blitz Formula (P35 čipset, 02 revizija) Intel Core 2 Quad Q6600(4 X 2.40 GHz, 2 X 4 MB L2) 2 X 1 Gb Geil Ultra PC2-8500 Evga 8800GTS 320 Mb 2 X WD Caviar 200Gb/WD2000JS, 7200rpm, 8MB Coler Master Real Power Pro M1000W Alphacool NexXxos Alphacool AP1510 2 X Alphacool NexXxoS Xtreme III - Rev. 2 Alphacool AP1510 centrifugal pump 12Volts ručno pravljeni res. 80x500 mm Glacelf Supra + H2O PVC 12/9 mm 10 x12 cm Led Red Fans
Sve je testirano programom nama svima poznatim kao Prime za Quad CPU-e! Sve je prikazano dokazima ,slikovno,testovima uz objanjenje kako se do odredjenih klokova doslo.
Inace jos jedna poznata tema oko disipacije i neverovatno niskih temperatura vezano za ovaj Q6600 cpu i Cooler Asus Arctic Square link :
Najzanimljivija je zavrsna rec moderatora a glasi ovako :
Citat : ` @ NMY:
Prema zadnjem updateu iz Intela TJ max za Q6600 G0 procesor je 100°C.
Svejedno senzor ti griješi. Nikako ne možeš imat temperaturu od 35°C na Q6600 @ 4.2 GHz sa bilo kojim zračnim hladnjakom pri sobnoj temperaturi od 10°C.
I da, Asus Artic Square je loš hladnjak, koliko god ti mislio da je dobar.
3.6 Ghz je vec gornja granica za vazdusno hladjenje i sve preko toga treba voda.. 3.7 Ghz je da se nategnes i da pevas sa dobrim primerkom Q6600 da ti uspe.. Da ne pominjem lapovanje i CPU i baze Cooler-a koji pri tom mora bas da bude KVALITETAN
Eto cisto da ne slusamo svaki dan kojekakve bajke i gluposti.. Nadajmo se nekom boljem izvoru saznanja da nebi trovali i sebe i ovaj forum..
Re: `svoj Q6600 G0 sam tjerao do nekih 4.3GHz na vazduhu stabilno`
03.02.2010. 10:05
status: user broj poruka: 2856
Veceras cemo znati koliko moze sa vendettom 2...
Hvala svima na odgovorima. Hvala i za ove komentare sa IT Sveta : ) LEGENDE! : )
P.S. Sto se lapovanja tice to pada 101% mislim da retko ko moze to da odradi bolje od mene, ne koristim smirgle vodene...imam masinu koja polira specijalnom tkaninom koja se rotira a prethodno se nanese specijalna pasta...E5300 je bukvalno bio savrsheno poliran...E8400 ima pismenu garanciju pa nisam hteo...
:: STABILNO - Ocigledno ovaj pojam nekima nije jasan :: :: Kad se kaze stabilno odnosi se samo na jedno jedino a to je Rock Stabile za svaki dan provereno testovima za stabilnost sistema!Ne postoji STABILNO za testove tipa (3D Mark 2006,pa cak bi ti srusio taj klok i u Vantage :: E onda dolazi do problematike koja se zove disipacija :: Jedan vazdusni cooler pogotovu jedan koji nije bas tako dobar Asus Arctic Square ne moze da se nosi sa tolikom dispacijom teorije nema. :: Za to je potrebno extremno dobro vodeno hladjenje da bi se ti uslovi postigli :: Nema tu sta da se proba..Tesko je sa Q6600 i sa profi vodenim sistemom dostici i 3.8 Ghz a kamo li preko. :: Evo ovde malo stiva da se obradi radi boljeg poznavanje materije :: :: http://www.hwgurus.com/forum/showthread.php?t=2 :: :: test sistem :: :: Test siste :: Case : XG MG ViperI :: ASUS Blitz Formula (P35 čipset, 02 revizija :: Intel Core 2 Quad Q6600(4 X 2.40 GHz, 2 X 4 MB L2 :: 2 X 1 Gb Geil Ultra PC2-850 :: Evga 8800GTS 320 M :: 2 X WD Caviar 200Gb/WD2000JS, 7200rpm, 8M :: Coler Master Real Power Pro M1000 :: Alphacool NexXxo :: Alphacool AP151 :: 2 X Alphacool NexXxoS Xtreme III - Rev. :: Alphacool AP1510 centrifugal pump 12Volt :: ručno pravljeni res. 80x500 m :: Glacelf Supra + H2 :: PVC 12/9 m :: 10 x12 cm Led Red Fans :: :: Sve je testirano programom nama svima poznatim kao Prime za Quad CPU-e :: Sve je prikazano dokazima ,slikovno,testovima uz objanjenje kako se do odredjenih klokova doslo :: :: Inace jos jedna poznata tema oko disipacije i neverovatno niskih temperatura vezano za ovaj Q6600 cpu i Cooler Asus Arctic Square link :: :: http://www.hwgurus.com/forum/showthread.php?t=76 :: :: Najzanimljivija je zavrsna rec moderatora a glasi ovako :: :: Citat : ` @ NMY :: :: Prema zadnjem updateu iz Intela TJ max za Q6600 G0 procesor je 100°C :: :: Svejedno senzor ti griješi. Nikako ne možeš imat temperaturu od 35°C na Q6600 @ 4.2 GHz sa bilo kojim zračnim hladnjakom pri sobnoj temperaturi od 10°C :: :: I da, Asus Artic Square je loš hladnjak, koliko god ti mislio da je dobar. :: :: Link :: http://www.hwgurus.com/forum/showthread.php?t=762&page= :: :: 3.6 Ghz je vec gornja granica za vazdusno hladjenje i sve preko toga treba voda. :: 3.7 Ghz je da se nategnes i da pevas sa dobrim primerkom Q6600 da ti uspe. :: Da ne pominjem lapovanje i CPU i baze Cooler-a koji pri tom mora bas da bude KVALITETA :: :: :: Eto cisto da ne slusamo svaki dan kojekakve bajke i gluposti. :: Nadajmo se nekom boljem izvoru saznanja da nebi trovali i sebe i ovaj forum. :: :: :: The Fastest Car Ever it`s The Same As The Fastest Graphic Card Brand In The World :: Picture says more than thousand words :: http://img96.imageshack.us/img96/3387/bugattinvidia.jp :: GREEN POWER :: ::
Nebeska paljevino, svjetski overklokeru No#1, ako ti ne znas sta je `stabilno za testove` ja ne znam ko zna onda...
Ovih 4.3GHz je prolazilo Wprime 1024M i SuperPi 1M, a to mi je i bio cilj... Vantage nisam ni radio, ali kad budem imao vremana uradicu i to...
Za ovo je potrebna sobna temperatura od konstantnih 10 stepeni celzijusa, pri kojoj sam ja radio te testove...
Ovo za Q6600 se ti nalupa, ali nista novo od tebe, na vazduhu ce nemalo svaki G0 ici na 3.6GHz sa imalo boljim kulerom, cak sam i ja ovaj svoj tjerao na 3.6GHz na najjeftinijoj ploci sa 4-faznom regulacijom napona, i opet se nije rusio ni u 3DMark-u , ni u LinX-u...
Za tvoje lupanje o `boljim primjercima` samo da kazem da bolji primjerci idu na 3.6GHz BEZ DIZANJA NAPONA!
Daum je dao svoj primjer, njegov je isao na 3.8GHz (ne znam napon, ali vjerujem covjeku), ili i to nije moguce ?
Iskuliraj se malo i shvati (po ko zna koji put ti ponavljam) da mi ne mozes nista prebaciti sto ja nisam rekao, jer ja ne lupam gluposti i samo se hvalisam tamo-ovamo kao ti...
@ dautovic: Kolega, Vendeta je sigurno bolji kuler od ovog mog sokocala ASUS, tako da vjerujem da ces izvuci vise od 3.6GHz stabilno za 24/7, e sad, to opet zavisi od toga koliko ti zelis da ides sa naponom...
Meni na 3.6GHz radi opusteno za 24/7, sa 10 stepeni sobnom (otvoren prozor, komp pod prozorom) je radio na 4.3GHz (boot na 4.0GHz pa onda soft dizanje), ali kazem opet da je to bilo samo za testove (Wprime 32 i 1024M te SuperPi1M)...
@ pufi: Da te ne napusavam sada zbog gluposti koje lupas, reci cu samo: Tih 4.3GHz je bilo sa sobnom temperaturom od 10 stepeni, prakticno vani, i to je bilo samo za testove, ne za 24/7! Razumijes sada ili da crtam kao i onoj paljevini 100 puta ?
Sto se tice tvojih klokova na MIIF ploci, za 24/7 nisu losi, za testove bi mogao izvuci barem 4.6GHz (cijenim)...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
3.4GHz 1.45V u CPU-Z . 1.475V u Bios-u, prime95 mu digne temperaturu na 58-59 i tu je zakuca i ne mrda dalje znaci da je vedetta lepo odradila svoje...s obzirom da ovo nisu preterane temperature probacu i na 3.6GHz ali 3.4 na QuadCore-u zadovoljava moja potrebe i vishe od toga...
P.S. Zanimljivo je da Prime95 optereti sva cetri jezgra 4x100% voltaza u Everestu i CPU-Z padne sa 1.45V na 1.43...nisam znao da je tako na quad-u a moguce da ima neke veze sa mojom plocom...kojoj kao sto se vidi nije bas mali V-drop
Poz ljudi i hvala na informacijama
I Iskreno bez ljutnje ali ovaj CPU na najboljoj ploci na svetu sa 775 podnozijem i Azonim hladjenjem ne moze na 4.3GHz, ni blizu!
Sve u svemu ja zadovoljan, sjajan cpu.
@dautovic Sad ti bez ljutnje ali moram ti reci da CPU nisi dobro ispolirao..Zato se i koristi smirgla..Mora de skine prvi sloj..Kad IHS poprimi bakarnu boju tada ides sa sa P1000/P2000 i kreces poliranje.. To sto ti voltaza pada zove se vdroop i to moze biti i do naponske sekcije na ploci a i do napajanja..Obzirom da imas dobro napajanje Cors onda je najverovatnioje do ploce.. To nije vdrop vec vdroop..Kada voltaza pri maximalnom opterecenju padne zove se vdroop.vdrop je kada postoji razlika izmedju biosa i ocitavanja u winu i ona je takoreci normalna pojava!
Pazi s ovim se polira `nakit`(stvarno izuva) :S meni je kamera losha...povrshina je kao staklo, jednom sam ko magarac kupovao smirgle za E5300 kad sam imao i ishao po uputsvu kao na bench-u i na kraju tek kada sam ovo odradio je bilo to to...picajzla sam u PM kad nesto radim
Pazi ovo je tkanina sto polira, ne moze biti finije od toga i ova pasta je neka skupa u PM...
Sve u svemu necu ponovo raditi...
EDIT: ovaj cpu nema ostre ivice kao taj, ima kao neka udubljenja na ivicama ako se zagledash...I moj izgleda tako da nije budjava kamera...Samo kazem ima udubljenja na krajevima nije 100% ostra ivica...
:: @dautovi :: Sad ti bez ljutnje ali moram ti reci da CPU nisi dobro ispolirao..Zato se i koristi smirgla..Mora de skine prvi sloj..Kad IHS poprimi bakarnu boju tada ides sa sa P1000/P2000 i kreces poliranje. :: To sto ti voltaza pada zove se vdroop i to moze biti i do naponske sekcije na ploci a i do napajanja..Obzirom da imas dobro napajanje Cors onda je najverovatnioje do ploce. :: To nije vdrop vec vdroop..Kada voltaza pri maximalnom opterecenju padne zove se vdroop.vdrop je kada postoji razlika izmedju biosa i ocitavanja u winu i ona je takoreci normalna pojava :: :: Evo kako izgleda pravo ispoliran CPU :: :: http://img534.imageshack.us/img534/9618/cpulapped.jp :: :: The Fastest Car Ever it`s The Same As The Fastest Graphic Card Brand In The World :: Picture says more than thousand words :: http://img96.imageshack.us/img96/3387/bugattinvidia.jp :: GREEN POWER :: ::
E pa u tome je problem sto je taj alat previse fin za ove stvari.. IHS ima dosta grubih mikroskopskih povrsina koje moraju da se skidaju smirglom rucno.. U tome jeste poenta sto se skida prvi sloj ,grubi sloj IHS-a.Kad dodjes do momenta kada ISH postaje bakarne boje tada poliras sa P2000 smirglom e onda mozes i tom spravicom za nakit..Tad bi bilo bruka.. A sto se tice cooler-a tj baze..Nije preporuceno da se baza cooler-a polira koja je sistemom pipe-ova izgradjena jer moze da se osteti..E sad obzirom da ti nisi koristio pravu metodu poliranja nisi stetu ni napravio,sad je ok..
:: Ma ne ljutim se ja za takve stvari baki.. :: :: Pazi s ovim se polira `nakit`(stvarno izuva) :S meni je kamera losha...povrshina je kao staklo, jednom sam ko magarac kupovao smirgle za E5300 kad sam imao i ishao po uputsvu kao na bench-u i na kraju tek kada sam ovo odradio je bilo to to...picajzla sam u PM kad nesto radi :: :: Pazi ovo je tkanina sto polira, ne moze biti finije od toga i ova pasta je neka skupa u PM.. :: :: Sve u svemu necu ponovo raditi.. :: :: :: :: E8400 E0 450x9 1.26V / Vendetta 2 :: Asus P5K PRO :: 2x2GB GAIL Black Dragon 900MH :: ATi Powercolor 4890 900/110 :: Samsung SpinPoint F3 1T :: SND: Asus Xonar DS 7. :: Lian Li Lancool PC-K6 :: Corsair TX650W 650 :: LG W2252TQ 2ms 22`` DV :: :: :: @dautovi :: :: Sad ti bez ljutnje ali moram ti reci da CPU nisi dobro ispolirao..Zato se i koristi smirgla..Mora de skine prvi sloj..Kad IHS poprimi bakarnu boju tada ides sa sa P1000/P2000 i kreces poliranje. :: :: To sto ti voltaza pada zove se vdroop i to moze biti i do naponske sekcije na ploci a i do napajanja..Obzirom da imas dobro napajanje Cors onda je najverovatnioje do ploce. :: :: To nije vdrop vec vdroop..Kada voltaza pri maximalnom opterecenju padne zove se vdroop.vdrop je kada postoji razlika izmedju biosa i ocitavanja u winu i ona je takoreci normalna pojava :: :: :: :: Evo kako izgleda pravo ispoliran CPU :: :: :: :: http://img534.imageshack.us/img534/9618/cpulapped.jp :: :: :: :: The Fastest Car Ever it`s The Same As The Fastest Graphic Card Brand In The World :: :: Picture says more than thousand words :: :: http://img96.imageshack.us/img96/3387/bugattinvidia.jp :: :: GREEN POWER :: :: :: ::
AMD je delikatan za poliranje ali po slici bi rekao da je sve ok..I CPU i baza cooler-a..Ako imas jos neku baci cisto radi radoznalosti da pogledam ...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.