Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Asus P4P8X bios problem!
STRANA 1 OD 1
Vlaovicm Asus P4P8X bios problem! 03.02.2010. 08:25 T24231

status: user
broj poruka: 359
U pitanju je ortakov komp i prilicno je hitno da mu resim problem jer mu taj racunar treba za video nadzor u prodavnici.

Ta masina je radila bez problema vec dugi niz godina, odnosno od kada je kupljena i odjednom juce ortak palim komp i izbacuje mu gresku: Bios BAD checksum. Starting BIOS Recovery .....
Checknig for CD-ROM ... not found
Checking for floppy ... not found
i tako u krug.

Ja naravno skinem sa neta poslednji bios i preimenujem ga u P4P8X.ROM po uputstvima sa asusovog foruma i narezem ga na cd i prebacim na floppy disketu. Kada krenem proceduru flesovanja sa cd-a kaze: Checking for BIOS P4P8X.ROM: Completed!
Kada krene flesovanje posle par sekundi izbaci Flashing failed!
Onda probam sa diskete kada tamo izbacuje gresku BIOS P4P8X.ROM not found on floppy!

Mislim nije mi jasno u cemu je fora. Jel` iam neko iskustva sa ovim problemom i kako mogu da ga resim?

Napomena:
Probao sam vadjenje baterije i Clear CMOS i nije pomoglo. CD-ROM, floppy drajv i disketa su naravno provereno ispravni tako da tu nije problem.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 03.02.2010. 09:39 #186017

broj poruka: 4163
Jedino rešenje je programiranje u programatoru. Može da se desi i da je neispravan sam čip.

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

Vlaovicm znam .... 03.02.2010. 09:47 #186018

..... i to mi je isto palo na pamet ali reko mozda ipak neko moze da mi pomogne bez da nosim racunar u servis. sacekacu do sutra pa ako ne pronadjem neko resenje onda ide na programator :D

Stripy Re 03.02.2010. 12:45 #186071

broj poruka: 4163
Vidi mail

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

tortojed Na zalost, lako se moze desiti da je sama ploca pred uginucem. 03.02.2010. 13:19 #186076

broj poruka: 11019
Tokom protekle godine imao sam dve ploce sa tom oznakom na servisiranju i u oba slucaja spasa nije bilo. Na jednoj se izlio elektrolit (cini mi se, od 1000uF) i spalio neke smd-komponente, a na drugoj je riknula graficka karta (pojava vertikalnih pruga na ekranu monitora prilikom post-a). Nakon zamene graficke k. (MX440 umesto RadeOn 9600SE), pruge su nestale ali su se pojavili isti oni simptomi koje si ti opisao... U ovakvom slucaju - zamena ploce nekom slicnom polovnjacom sa istim ili slicnim SiS-ovim chipset-om ili sa i845, pa dok bude radilo, radice...

Vlaovicm hvala ... 03.02.2010. 13:28 #186080

.... na ovom vrlo korisnom objasnjenju :) .... danas cu probati da promenim bateriju ili jos nesto sta mi vec padne na pamet pa ako mi ne bude islo nosicu je u servis da se putem progamatora uradi fles biosa pa ako ni to ne pomogne onda definitivno morao da se nabavi neka druga polovnjaca :D ...

Vlaovicm probao .... 03.02.2010. 14:37 #186090

.... sam sa zamenom baterije i vajdenjem ram memorije ali ni to nije urodilo plodom. najverovatnije ide na programator.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs