Pazi sad! treba da menjam plocu i memoriju to za sigurno i sad se jos razmisljam, da li bi bilo dobro kad bi napr menjao cpu sa platformo 775 jer imam q6600 da predjem na neki i7 920 ili da kupim q9650 na 3.0Ghz. E sad posto sam nasao plocu koja podrzava 1800 i 2000 mhz memoriju, samo da kazem da kada bih uzeo napr i7 da mi pomognete koja bi ploca isla posto ja ne mogu da je nadjem koja napominjem min 1800 podrzava pa do 2000+ mhz. eto to mi je mnogo bitno, jer je o5 q650 775 oko 300e a ovaj oko 200......need advice guys.
Nista mijenjao, e sad opet zavisi za sta ti treba, ako samo hoces da budes u trendu sa novim procesorom, bacas novac, a ako ti treba za posao, onda zavisno od novca, tj. reci koliko para zelis potrositi pa ces dobiti i konkretne odgovore...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
ni ja ne bih nista menjao, a mislim da je potpuno suludo zameniti taj cpu za Q9650, skroz neisplativo...da sam na tvom mestu, nista ne bih menjao, a ako bas moras, ja bih se radije opredelio za nekog AMD-a 965..
Q9650 je bolji CPU od Phenom II X4 965 C3. Jedina prednost 965-ice je što radi na DDR 3 platformi.
The Way It`s Meant To Be Played
:: ni ja ne bih nista menjao, a mislim da je potpuno suludo zameniti taj cpu za Q9650, skroz neisplativo...da sam na tvom mestu, nista ne bih menjao, a ako bas moras, ja bih se radije opredelio za nekog AMD-a 965. :: :: ::
e to momci puno danke, sto se tice samog cpu-a nije da mi treba, nego reko posto je 775 blizu ispadanja iz upotrebe, pa reko zbog toga, a para bas i nemam tako da mi je bas to trebalo da znam. sad koliko je bolji i7 920 a bolji je ali o5 neka bude da ne diram nista posto sam nasao evga 790i sli koja podrzava 1800 2000mhz pa sad da ustalim da tako i ostane 10x
Bolji je kad se klokuju oba na isti takt, ovako na default i nije. A i ne verujem da negde ima Q9650, tesko se i Q9550 nalazi i skup je za ono sto daje.
:: Q9650 je bolji CPU od Phenom II X4 965 C3. Jedina prednost 965-ice je što radi na DDR 3 platformi :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ni ja ne bih nista menjao, a mislim da je potpuno suludo zameniti taj cpu za Q9650, skroz neisplativo...da sam na tvom mestu, nista ne bih menjao, a ako bas moras, ja bih se radije opredelio za nekog AMD-a 965. :: :: :: :: :: ::
Znacice ti i7 ako radis nesto korisno na njemu. Ako se igras, potpuno ti je nepotreban i i7 i cela x58 platforma. Ako bas hoces novu platformu, moja preporuka je da ides na P55 i i5... __________________ Scourge of PCBerza
PII965 Be bolji u Winrar,Sony Vegas pro 8,flash video creation,divx CPU encode,x264 Hd encode,windows media creator itd... koga zanima neka pogleda link.Ne moraj igrice da budu jedino merilo.
ma nee nije samo za igre, radim ja u AE, sony vegas, home studio, blender, to su skoro sve render programi ali nisam tip koji to radi svaki dan, o5 sve u svemu u pravu ste nema potrebe za prelazenje na novu platformu mislio sam samo onako koliko mi je potrebam ali q6600 na 3.2 mi odradjuje sve, eto samo se pitam koliko neki i5 ili i7 720 moze da otera clock nothing special. hvala vam puna na savetima ipak cu zadrzati prvi quad
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.