Dva puta sam sklapao konfiguracije sa tom plocom i koliko se secam oba puta sam stavljao Kingston HX... Jednom 2x2GB i drugi put 2x1GB...1066 i 800MHz nisam siguran koja je bila koja... A iskreno ne znam tacno ni koje su revizije te ploce bile u pitanju... Imas na GA sajtu podrzane memorije,ali GA nije toliko probirljiv sto se tice memorija i uglavnom sve rade dobro.
Hvala ti. Razlog sto menjam ram je plav ekran. Znaci radim bilo sta i odjenom plav ekran i restart. Trenutna ram memorija je neka Patriot i sumnjam na nju.
moguce je da je memorija,mada patrriot vazi za kvalitetne, precekiraj ti i hdd, probaj sa tudjom memorijom vidi sta se desava da se ne zaleces, a iskreno pitanje za memorije je manje vise svejedno, znam ljude koji imaju tirex ili tako nesto pa sljakaju ko zmaj, jedino ako hoces da klokujes i da izvlacis maximum onda juri neke skuplje, imao sam apacer, kingston value, geil BD, transcend axe, ocz riper, kingmax...sve su tj rade jos uvek normalno
:: Hvala ti. Razlog sto menjam ram je plav ekran. Znaci radim bilo sta i odjenom plav ekran i restart. Trenutna ram memorija je neka Patriot i sumnjam na nju Patriot memorija jeste dobra,medjutim Patriot Viper DDR3 1600MHz CL8 je jedno vreme pravila probleme sa GA X58 plocama....To je kasnije reseno novim verzijama BIOSa i nema vise tih problema...Znam da to nije tvoj RAM,ali navodim ti cisto kao primer. Tako da ti preporucujem da prvo stavis najnoviju verziju BIOSa pa onda menjas RAM...U medjuvremenu mozes da pustis Gold Memory da ti proveri memoriju...Mozda si samo uboo neki neispravan modul...Desava se i to...Bez obzira sto je Patriot dobar brend.
Takodje proveri napajanje...BSOD moze da bude uzrok slabog/ne kvalitetnog napajanja...Ustvari mnogi ljudi stede na napajanju i uzimaju Fronteir,Blueberry,Trust,Vito,MS Ind.,KME i ostala kunf fu napajanja ne bi li ustedeli koji dinar,a to vrlo cesto rezultira cestim restartovanjem raunara ili BSODom...Narocito u kombinaciji sa nekim jacim grafickim karticama koje traze vise struje.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.