Ploce je ASUS P4PE-X TE. u toku update-ovanja BIOS-a je jednostavno stalo i sledeci restart ploca mrtva,nema BIOS nema nista, nema zvuka,samo crn ekran. Na programatoru je pokusano da se odradi BIOS ali je BIOS cip mrtav,crko. Da li neko ima takav BIOS cip? Da li moze bilo koji cip sa neke druge ploce(imam Abit nf7,Asus A7v8x-x...) da se iskoristi i da se na njega ucita najnoviji BIOS od ove Asus ploce,da li bi to radilo? Da li postoji sansa da je tokom update-ovanja pored cipa crkla i ploca? inace radjen je update BIOS-a zato sto se bios tripovao,stalno se restartovao sam od sebe ,gubio datum,vreme,podesavanja,a baterija je zamenjena novom i isto se desavalo... Please help
Imam taj čip. Ne možeš da staviš bilo koji čip jer im se razlikuju kapaciteti, naponi čitanja i pisanja. Recimo ako ti je na ploči SST čip kapacitete 256k, umesto njega ne možeš da staviš Winbond, a u nekim slučajevima čak ni drugi SST neće raditi. Ima nekih koji su međusobno kompatibilni ali to više zavisi od ploče da li će podržati drugi čip.
Jel postoji sansa da mi posaljes taj cip,naravno platim ti po dogovoru,tj vaznije mi je da li mislis da ploca moze da crkne zajedno sa cipom?
KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: Imam taj čip. Ne možeš da staviš bilo koji čip jer im se razlikuju kapaciteti, naponi čitanja i pisanja. Recimo ako ti je na ploči SST čip kapacitete 256k, umesto njega ne možeš da staviš Winbond, a u nekim slučajevima čak ni drugi SST neće raditi. Ima nekih koji su međusobno kompatibilni ali to više zavisi od ploče da li će podržati drugi čip :: :: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde :: ::
Mogu. Ako ti je ploča radila pre nego što si skenjao bios radiće sigurno sa novim čipom. Viđao sam da neki tuljani ubace naopačke čip (čitaj pogrešno orjentisan) i isti se maltene zapali ali ploča ostane živa. Vidi mejl
Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
:: Jel postoji sansa da mi posaljes taj cip,naravno platim ti po dogovoru,tj vaznije mi je da li mislis da ploca moze da crkne zajedno sa cipom :: :: :: KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA :: :: :: Imam taj čip. Ne možeš da staviš bilo koji čip jer im se razlikuju kapaciteti, naponi čitanja i pisanja. Recimo ako ti je na ploči SST čip kapacitete 256k, umesto njega ne možeš da staviš Winbond, a u nekim slučajevima čak ni drugi SST neće raditi. Ima nekih koji su međusobno kompatibilni ali to više zavisi od ploče da li će podržati drugi čip :: :: :: :: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde :: :: :: ::
se isto desilo sa MSI GX790-G65 plocom, starom 3 dana, i bas kad sam hteo da je razvalim o zid, naletim na servis koji to radi, na Zvezdari, ulica je Djevdjelijska, kod Djeram pijace, cika Pera, uradio mi covek ocas posla i uzeo samo 15 jevreja!!!!Evo radi mi upravo....pa nosi tamo....
Ima lik koji to radi sa eprom programatorom.Znam da je jednom mom poznaniku iz firme inace programeru ,taj lik sa eprom programatorom odradio 2 ploce za AMD. i mislim da nije jeftin bas.
Imam sličan problem kao što je imao Doca80, samo što je ploca asus m2n-mx se, i ne znam da li je čip crko ili ne... Probao sam da flešujem bios prko tog Asus live update-a, obrisao je BIOS, počeo da učitava, došao do pola i ugasio se komp, a nije zbog struje :( Probao sam da to uradim jer mi ploča nije prepoznavala prednji audio panel, i nije prepoznavala procesor (u CPU-Z je bilo model unknown, ali radila je sa njim - Athlon 64 Le-1640)... Probao sam da ponovo flešujem BIOS sa flopy-ja, skidao bateriju... ali ne ide... Zavrte se ventilatori, zasvetli tastatura, miš, DVD, hard i onda se komp ugasi! Kada pokušam da butujem sa flopija, dešava se isto, flopi i ne zasvetli... Interesuje me kome da se javim u Nišu da mi uradi Hot flash BIOS-a? Unapred hvala!!! che.milan@gmail.com
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.