Verujem da vec svi znaju da semprona 140 mozete otkljucati i dobiti athlona II 440(240). Ono sto mi nije jasno a desilo se, da jezgro sargas ima max temparaturu 63C a regor 74C - zvanicno sa amd-ovog sajta. Sinoc mi je temparatu ra na procesoru otisla na 67C!!! Procesor nije bio opterecen, cak nisam ni sedeo za njim samo sam cuo alarm za temp. Inace ni pod full opterecenjem ne baca temp preko 50C. Proverio sam sve i sve ok radi, bar za sad.Jedino sto i dalje ne razumem je koju u stvari temparaturu trebam da gledam za regor ili sargas jezgro??? A ni sta se desilo?
Sam se nije ugasio, verovatno nije dosao do kriticne ali da je bio blizu jeste. Pregledao sam kuler, ocistio ga dodatno, sve je ok. Zaista ne kontam sta se desilo a nije bio pod opterecenjem. Vrteo se pod regularnim win skrin sejverom dok sam bio odsutan, nije blokirao niti sta slicno. Ima li iko ideju koje jezgro da uzmem kao merodavno za temp sargas ili regor?
e ovako to ti je jezgro koje ima max T 63c, e sad ne mora da se ugasi jer je meni na PII940 62c pa sam ga pustio i par stepeni preko i nista se nije dogodilo, moguce je da ti je neka aplikacija radila u pozadini pa je opteretila cpu ili pak da se senzor zbunio, kontrolishi T u HW monitoru pa vidi koliko ce da izbaci, a optereti ga necim
Zaboravio ortak da skine providnu plastiku sa CPU radijatora i krene u instalaciju ,dva puta mu gasio kad je dolazio do pravljenja particija ,u biosu temperatura pise 85 C ,onda skapira da nije skinuo providnu plastiku ,tako da ne sumnjam za ove novije CPU da imaju tu mogucnost isto. To su normalne temperature ,mislim ove zadnje sto si dao. Proveri i GPU kako se greje ili da mu nisi nesto zadao u biosu kako treba ako ti se ponovo desi.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.