Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Matična ploča A7V8-X socket A - problem sa grafikom
STRANA 1 OD 1
Dejanbgrd Matična ploča A7V8-X socket A - problem sa grafikom 09.02.2010. 17:34 T24393

status: user
broj poruka: 9
Imam ovu matičnu ploču, i na njoj 1GB DDR, AMD Athlon XP 2000+ koji radi na 1,6 GHz, i grafičku karticu nvidia 440 MX. Problem je što se prilikom uključenja računara pojavljuju uzdužne trake na monitoru, koje su zelene boje, sve dok traje podizanje sistema. Nakon podizanja XP-a, slika je normalna, trake se izgube, ali, nijednu igricu ne mogu da pokrenem, jer mi kaže da je error u Open GL (šta god to značilo) . Promenio sam grafičku karticu, i uvek isto. Nisam obarao sistem, jer imam važne podatke koje treba da narežem, ali sumnjam da bi to rešilo problem. Radio sam update biosa pre godinu dana, ali tada nije bilo problema. Da li da se pozdravim sa ovom matičnom pločom? Najlepše molim znalce forumaše, da mi preporuče neku matičnu sa socketom A, jer mi je prosto žao da celu konfiguraciju `bacim`... Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Pre nego sto je bacis 09.02.2010. 17:47 #187754

broj poruka: 9439
Flesuj BIOS.

Baby BM

Stripy Re 09.02.2010. 17:47 #187755

broj poruka: 4163
Crkla je grafika a i tu drugu što si probao je verovatno neispravna. 99% sam siguran jer nikada nisam video da AGP tako rikne. 1% da je do ploče ili procesora ili napajanja

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

Stripy Re: Pre nego sto je bacis 09.02.2010. 17:49 #187756

Neće mu to pomoći

:: Flesuj BIOS
::
:: Baby B
VMARC Bagovala je ta ploca sa ATI kartama 09.02.2010. 17:50 #187757

I sve je reseno biosom V1008. Medjutim, ovo nije ATIi, ali neka pokusa, nista ne kosta. Dakle najnoviji BIOS, pa tek onda menjaj graficku, jer slozio bih se sa kolezom servisom, da je mala sansa da je nesto drugo neispravno... Eventualno proveri jos napajanje, ako imas mogucnosti da se snadjes za neko drugo za test...

Baby BM

raic re 09.02.2010. 17:56 #187758

broj poruka: 9006
to što ti kaže serviser, probaj još neku grafiku, isti slučaj sam imao s jednom 9200se, nije htela da radi nijedna opengl aplikacijal, proradila je kad sam joj zamenio nadute kondenzatore.
šta ćeš, matoro sokoćalo

saxija +1 09.02.2010. 18:19 #187761

broj poruka: 4016
grafika, imao sam isti problem sa asus 9500

`O-O`amdgeek`O-O`
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
I love my computer because my friends live in it!

Dejanbgrd Matična ploča A7V8-X socket A - problem sa grafikom 09.02.2010. 18:52 #187774

Ljudi potpuno ste u pravu. Ranije je ovde bila ATI Radeon kartica, zaboravih mislim da je bila 9600 na 128MB pa se to pojavilo ali u vidu sitnih tačkica po monitoru (kao krupniji mrtvi pikseli) Onda sam ja počeo da menjam kartice, već sam probao nekoliko, ali to su mi dali ljudi kojima više ne trebaju, i sada posle ovih suvislih odgovora razmišljam da stegnem petlju i kupim NOVU AGP karticu. Još jednom, svima koji su odgovorili hvala i izvinjenje što ne koristitm stručne termine... ja sam samo malkice napredniji korisnik računara.

Stripy Re: Matična ploča A7V8-X socket A - problem sa grafikom 09.02.2010. 19:08 #187779

Ne kupuj prvo novu, najjeftinija košta više nego što vredi taj računar, pozajmi od drugara koji ima ispravnu u računaru pa proveri

:: Ljudi potpuno ste u pravu. Ranije je ovde bila ATI Radeon kartica, zaboravih mislim da je bila 9600 na 128MB pa se to pojavilo ali u vidu sitnih tačkica po monitoru (kao krupniji mrtvi pikseli) Onda sam ja počeo da menjam kartice, već sam probao nekoliko, ali to su mi dali ljudi kojima više ne trebaju, i sada posle ovih suvislih odgovora razmišljam da stegnem petlju i kupim NOVU AGP karticu. Još jednom, svima koji su odgovorili hvala i izvinjenje što ne koristitm stručne termine... ja sam samo malkice napredniji korisnik računara.
VMARC Ako je bio ATI 09.02.2010. 20:41 #187791

I to bas 9600 serija, sa kojom ova ploca nikako nije saradjivala, onda slobodno ubaci najnoviji bios (mislim da hje verzija 14) i vrati staru graficku... Nije iskljuceno da ce da proradi. Ne kupuj nista novo, kontaktiraj servispc na mail, mislim da moze da ti izadje u susret...

Baby BM

Dejanbgrd Matična ploča A7V8-X socket A - problem sa grafikom 09.02.2010. 20:51 #187793

Hvala puno. Čim isprobam, javljam. Koliko sutra.

saxija >vmarc 09.02.2010. 23:05 #187828

broj poruka: 4016
koliko videh u pitanju je mx440, a to sto kazes za ATI 9600 je totalno tacno jer se ne slaze sa vi KT 800 chipsetom, imao sam isti problem na GA ploci, 2d ok 3d nikako

`O-O`amdgeek`O-O`
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
I love my computer because my friends live in it!

Dejanbgrd Matična ploča 10.02.2010. 18:42 #188058

Ljudi upravo vam pišem sa ovog kompjutera. Operacija uspela. Grafička kartica zamenjena, a kompjuter sam potpuno rasklopio, ali bukvalno sve poskidao... nije me mrzelo da odvojim matičnu ploču, očistim je detaljno, ugradim ponovo sve...i to sada radi! Zaključujem temu uz puno zahvalnosti svima koji su odvojili vreme da mi pomognu. Ako budem išta znao - revanširaću se.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs