moja ploca je asus p5kpl/1600, procesor je intel e 5200 sa stock kulerom na sebi a memorija je sa visokim hladnjacima kingston hyperx 2x2 gb 1066mhz.
zeleo bih da zamenim ovaj stock kuler od procesora sa cooler master-om hyper z600. Cuo sam od nekih ljudi da su imali probleme zbog dimenzija ovog kulera. Naime on je 127,8mmx 127,8m, kvdratnog poprecnog preseka a visine 160 mm. Visina mi nije toliko bitna koliko njegov poprecni presek, pogadjate zbog visokih hladnjaka na memoriji, od kojih je jedna zabodena u slot blizi procesoru ( zuti slot koji pusta ram na 1066mhz).
e sad, ja sam merio , od centra stock kulera do tog hladnjaka od memorije imam 64, 65 mm i to je ok i ima mesta slobodnog i na drugu stranu, gore prema napajanju takodje ima mesta ali me malo buni prostor ispod procesora gde je bakarni hladnjak na north bridge-u, visine 35mm od ploce!inace je njegova gornja ivica udaljena od centra stock kulera 55 mm!
nigde na netu ne mogu da nadjem dimenziju z600 od podnozja do prvih finova kulera, tj zanima me hoce li on nadvisiti ovaj north bridge ili ne? ima li neko z 600 da pomogne oko dimenzija?
Licno mi se desavalo za grafu, uzmem jedan kuler, odem u njihov servis da mi montiraju, na prvu kaze da ne moze, nista vratim ja kuler oni meni pare, dakle pokusaj i ti nesto slicno, odnesi komp njima u servis (gde kupis) zamolis da ti to odrade brzo, da bude gotovo taj dan ako moze, ako ne moze vrate ti pare i to je to ?
znam ja sve to, ima moj drug taj kuler, znaci video sam ga, znam da je ogroman, jos jednom , ne zanima me njegova visina i sirina kucista i tralala, vec ono sto sam napisao..
kuler kupujem privatno od lika a ne u prodavnici pa cu sam da montiram.
nigde na netu ne mogu da nadjem dimenziju z600 od podnozja do prvih finova kulera
10.02.2010. 22:13
status: user broj poruka: 4
Ja imam Z600 na Asus P5Q-E, evo izmerio sam, od povrsine maticne ploce do prvog fina cooler-a ima 50mm, to su oni manji listovi, a do prvog veceg ima 65mm.
jedan od prvih normalnih i konkretnih odgovora koje sam procitao ikada ovde na berzi...
hvala na trudu, mnogo mi to znaci! obzirom da je NB visok 35 mm od ploce, znaci tu prolazi...
znaci da su veliki finovi na 65 mm od baze a meni su hladnjaci na memoriji visoki 70 mm od ploce... udaljeni su od centra stock kulera tacno 64, 65 mm ako se nategne, i ima toliko i vise na drugu stranu.. znaci 127, 8 mm mi treba, koliko je sirok kuler:)
:))) pa ce da ga ubudzimo nekako..., valjda ce da stane:))
Kada si navalio da uzmes kuler mnogo bolje resenje je da umesto novca koji ces da das za taj kuler lepo uzmes i prodas E5200 i kupis neki jaci proc tipa E7200/ E8400 ? Mislim glupo je stavljati na procesor od 50 evra kuler od 50 evra ?
OK da je nekima neprijatno sto mene `hvalis` a `ispada` da drugi ne zasluzuju to, verujem da si, kao ja, neko ko samo trazi odgovor tacno na ono sto je i piitao, kao kada nazoves 988, bez individualnih misljenja tipa `a zasto ne ovako ili onako`, pitao si sta si zeleo, dobio si odgovor, meni je nebitno da li koristis E5200 ili Celeron, savet za CPU nisi trazio, ja sam se samo potrudio da moj odgovor bude kratak i jasan, tacno na tvoje pitanje, nista vise.
VELIKI pozdrav svima, lepo sto se ovde ipak ispomazemo loma, nerazumevanja je bilo i bice, ali neka bude i pravih odgovora
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.