Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Kooleri
STRANA 1 OD 1
Marko27 Kooleri 17.02.2010. 06:36 T24617

status: user
broj poruka: 9
Hteo bih da pitam koja je razlika izmedju kulera core i7 familije procesora, i phenom ii.
Voleo bih da bude sto manji zvuk, pa me zato zanimaju razlike.

Nisam bas siguran ali mislim da sam negde procitao da kuleri na core i7 procesorima idu jako sporo i da su skoro necujni, ne znam da li je to na svim modelima. O kulerima na phenom ii procesorima ne znam nista.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Plamen re 17.02.2010. 06:55 #189701

broj poruka: 2836
Kuleriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... sirok pojam... Pa to nema veze sa vezom, zavisi prvo koji je kuler u pitanju.... nema to veze dal je phenom II ili corei7...

saxija re 17.02.2010. 07:42 #189703

broj poruka: 4016
mozes ti da montiras i kulere za i7 na AMD sa odgovarajucim bracketom, bitan je proizvodjac, tj bitan je ventilator ponajvishe u toj situaciji

`O-O`amdgeek`O-O`
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
I love my computer because my friends live in it!

pufi re 17.02.2010. 08:41 #189706

broj poruka: 2196
Core i7 se greje kao nuklearni reaktor dok phenom II moze da ohladi osrednji cooler od 2000-2500 dinara i da dozvoli klok od 3.6-3.7

Sto se tice i7 tui mora biti najmanje kuler od 4000 hiljade

Ja konkretno imam TITAN Fenrir i prezadovoljan sam bio dok mi je bio na Phenomu II 920 i kasnije na Q9550 i E8400 a sada kad sam ga stavio na i7 zadovoljan sam,u idle je oko 42 stepena dok posle visecasovnog igranja igara ne predje 57 stepena a jezgra 70 stepeni

http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.png

Intel i7 920 4.0GHz-TITAN FENRIR
GIGABYTE EX58-UD4P
3x1GB DDR3 Patriot 1600MHz
1TB
PALIT 4830 730/2150MHz
CORSAIR TX 950W
GIGABYTE Clear Case
BENQ T241WA

DmasteRNo1 Kuleri 17.02.2010. 09:04 #189712

broj poruka: 6106
Većinu kulera možeš da namontiraš na više soketa (podnožja za procesore), što Intelovih, što AMD-ovih. Izabereš sebi lepo kuler, proveriš koja podnožja prodržava, pa ako podržava podnožje tvog procesora, pazariš ga, namontiraš i voziš.

Phenom II X3 720BE
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
WD5000AAKS + Samsung SpinPoint F3 HD502HJ
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Samsung 2232BW
Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Edition
Chieftec CFT-650-14CS

Marko27 re 17.02.2010. 11:47 #189733

Hvala na odgovorima,

Poslednje sto sam pazario je pentium 4 :).
Secam se da dobijes kuler sa procesorom u kutiji, pa sam mislio na te kulere koji se dobijaju od proizvodjaca procesora ako je to jos uvek obicaj.

Ovo sto kaze pufi da phenom ii se lakse hladi je veoma bitna stvar.Ranije je bilo suprotno, pentium 4 ukljucis bez kulera, on se polako pregreje i restartuje i tako u krug, dok atlon bez kulera je bio odmah gotov. :)

Pitanje je bilo koji se procerosi manje greju, i mogu da rade i sa slabijim ventilatorima, samo sam ga pogresno postavio.
gile23 Re: re 17.02.2010. 12:03 #189736

broj poruka: 9121
Dobijes box kuler, koji ohladi procesor, ako hoces OC procesor, onda moras da kupis skuplje kulere kao sto je gore napisano :), i pise se Cooler-i ili Kuleri :).

Pozdrav!

:: Hvala na odgovorima
::
:: Poslednje sto sam pazario je pentium 4 :)
:: Secam se da dobijes kuler sa procesorom u kutiji, pa sam mislio na te kulere koji se dobijaju od proizvodjaca procesora ako je to jos uvek obicaj
:: Ovo sto kaze pufi da phenom ii se lakse hladi je veoma bitna stvar.Ranije je bilo suprotno, pentium 4 ukljucis bez kulera, on se polako pregreje i restartuje i tako u krug, dok atlon bez kulera je bio odmah gotov. :
:: Pitanje je bilo koji se procerosi manje greju, i mogu da rade i sa slabijim ventilatorima, samo sam ga pogresno postavio
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar Re: Re: re 17.02.2010. 12:13 #189739

broj poruka: 3992
mislio je na kolera>koleri....

:: Dobijes box kuler, koji ohladi procesor, ako hoces OC procesor, onda moras da kupis skuplje kulere kao sto je gore napisano :), i pise se Cooler-i ili Kuleri :)
:: Pozdrav
:: :: Hvala na odgovorima
:: ::
:: :: Poslednje sto sam pazario je pentium 4 :)
:: :: Secam se da dobijes kuler sa procesorom u kutiji, pa sam mislio na te kulere koji se dobijaju od proizvodjaca procesora ako je to jos uvek obicaj
:: :: Ovo sto kaze pufi da phenom ii se lakse hladi je veoma bitna stvar.Ranije je bilo suprotno, pentium 4 ukljucis bez kulera, on se polako pregreje i restartuje i tako u krug, dok atlon bez kulera je bio odmah gotov. :
:: :: Pitanje je bilo koji se procerosi manje greju, i mogu da rade i sa slabijim ventilatorima, samo sam ga pogresno postavio
Daum Re: re 17.02.2010. 14:54 #189796

broj poruka: 12810
Zasto bi pobogu ukljucivao komp bez coolera na procesoru???

:: Hvala na odgovorima
:: Poslednje sto sam pazario je pentium 4 :)
:: Secam se da dobijes kuler sa procesorom u kutiji, pa sam mislio na te kulere koji se dobijaju od proizvodjaca procesora ako je to jos uvek obicaj
:: Ovo sto kaze pufi da phenom ii se lakse hladi je veoma bitna stvar.Ranije je bilo suprotno, pentium 4 ukljucis bez kulera, on se polako pregreje i restartuje i tako u krug, dok atlon bez kulera je bio odmah gotov. :
:: Pitanje je bilo koji se procerosi manje greju, i mogu da rade i sa slabijim ventilatorima, samo sam ga pogresno postavio
SkyFire Re: Re: re 17.02.2010. 14:57 #189798

broj poruka: 18472
Kako bre nista ne znas.Pa ima on cooler samo sto je virtuelni :) Jes` da se malo vise greje i resetuje ali uvek nam je na umu :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Green,Green,Grass Of Home

:: Zasto bi pobogu ukljucivao komp bez coolera na procesoru??
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Hvala na odgovorima
:: :: Poslednje sto sam pazario je pentium 4 :)
:: :: Secam se da dobijes kuler sa procesorom u kutiji, pa sam mislio na te kulere koji se dobijaju od proizvodjaca procesora ako je to jos uvek obicaj
:: :: Ovo sto kaze pufi da phenom ii se lakse hladi je veoma bitna stvar.Ranije je bilo suprotno, pentium 4 ukljucis bez kulera, on se polako pregreje i restartuje i tako u krug, dok atlon bez kulera je bio odmah gotov. :
:: :: Pitanje je bilo koji se procerosi manje greju, i mogu da rade i sa slabijim ventilatorima, samo sam ga pogresno postavio
Marko27 re 18.02.2010. 04:41 #189987

Ukljucivao sam procesor bez coolera:

Hteo sam da se resim zvuka ventilatora, pa sam u SpeedFAN smanjivao i tako do 5% i nije se mnogo grejao, onda sam stavio na 0%, polako je poceo dase greje ali nista strasno.

onda sam overklokovao procesor 20% pa sam isto iskljucio ventilator, isto je polako poceo da se greje. Mislio sam do tada da ce trenutno da se pokvali, ali nije bilo tako pa mi interesantno bilo.

I nista povecava se temperatura do 75 stepeni pa se restartuje jer mi je tako u biosu bilo.
Inace ima valjda i procesor automatski restart na 125 C.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs