ma ne znam sta da kazem ipak je MSI u zadnje vreme nesto `zabusavao` na radu ploca na novijim platformama, a o5 samo gledam plocu sa podrskom 2000+mhz sto se tice 1156 i p55 cipseta .)
ali vam moram reci da su podigli nivo kvaliteta sto se tice ovih poslednjih generacija ploca 1156/1366 LGA. Cena je malo prejaka i ime nosi reklamu ali je ploca svakako dobra.
Ovo nije obicna ploca.Ona poseduje Lucid chip koji je namenjen optimizaciji grafckih chipova i njihovoh iskoristenja i kompatibilnosti.. Gigabyte i Asus to nemaju..Ova ploca je prva sa tom tehnologijom!
Green,Green,Grass Of Home
:: Pa bre i za 300 evra je previse kad za te pare ima Gigabyte X58 Extreme i Asus Rampage II Extreme... :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Ma koja crna moćna?! Na nekoliko overklok takmicenja ove zime...
19.02.2010. 01:38
status: user broj poruka: 11019
prijavljeni su problemi sa nekoliko tih MSI big Bang, Gang Bang...ploca. Navodno, ima problema sa lemovima - zbog razlika temperatura, pri malo vecim disipacijama javljaju se hladni lemovi... Eno, na Guru3d je pre dve nedelje ovo pomenuo niko drugi do Hagedoorn (vlasnik sajta). Lucid chip i SMD kondenzatori, O.K. je to, ali...pucaju lemovi.
Koliko znam, Lucid cip jedino pomaze pri optimizaciji iskoriscenja Crossfire-a ili SLi setup-a koji koristi dve razlicite karte, za single varijantu ne pomaze nista...
A broj korisnika koji stavljaju CF/SLi razlicite karte verovatno na prste moze da se broji... __________________ Scourge of PCBerza
:: Ovo nije obicna ploca.Ona poseduje Lucid chip koji je namenjen optimizaciji grafckih chipova i njihovoh iskoristenja i kompatibilnosti. :: Gigabyte i Asus to nemaju..Ova ploca je prva sa tom tehnologijom :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: Pa bre i za 300 evra je previse kad za te pare ima Gigabyte X58 Extreme i Asus Rampage II Extreme... :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: ::
Dizajniran je prevashodno da podigne nivo performansi GPU-a i poboljsa komunikaciju izmedju NB-a i GPU-a,da ubrza rad magistrale.. Tacno je da su najvise primenjeni za CF i SLI ali je namena ipak visestruka.
Green,Green,Grass Of Home
:: Koliko znam, Lucid cip jedino pomaze pri optimizaciji iskoriscenja Crossfire-a ili SLi setup-a koji koristi dve razlicite karte, za single varijantu ne pomaze nista.. :: :: A broj korisnika koji stavljaju CF/SLi razlicite karte verovatno na prste moze da se broji.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Ovo nije obicna ploca.Ona poseduje Lucid chip koji je namenjen optimizaciji grafckih chipova i njihovoh iskoristenja i kompatibilnosti. :: :: Gigabyte i Asus to nemaju..Ova ploca je prva sa tom tehnologijom :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: Pa bre i za 300 evra je previse kad za te pare ima Gigabyte X58 Extreme i Asus Rampage II Extreme... :: :: :: __________________ :: :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: ::
dobro, dobro de, slazem se ja sa vama, sto se MSi marke tice, imam i ja takvih iskustava, nebitno sto nikada necu da kupim nista njihovog porekla, samo se odusevljavam njihovim napredkom, nista vise, nista manje, a vidi se da je u ovu plocu ulozen izuzetan trud, e sad, malo mi je nelogicno da su imali propust tipa `hladni lemovi`, ali ako je stvarno tacno, onda ne mogu to da razumem, da ovakva ploca iz vrha ponude dobija hladne lemove, i to posle 2 nedelje...?? baah
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.