E sad,u njega ce da ide neka nova masina,razmisljam o nekom AMD cetvorojezgarnom procesoru,1tb hdd...itd,ali ono sto me muci je sto cu morati kompletno da secem odstojnike metalne na stranici kucista da bi izbusio rupe na mestima na koje cu staviti odstojnike za novu maticnu,jer je ovo kuciste pravljeno samo za jednu maticnu,tj onu koju je fabrika stavila u kuciste,ici ce neonke,kuleri i jos mnogo toga,ali ono sto mene muci je sto ce morati da ide neka mikro ploca,jer bilo koja veca ploce od mikro ne moze da stane,ne moze da se zatvori kuciste...Mene zanima da mi neko da predlog koju maticnu da ubacim unutra,i eventualno neki predlog kako da ga izmodujem,tj sta jos od zanimljivosti da ubaci...itd...
Uuu doco, besno nema sta :) Elem, kuciste je lepo samo po sebi, iskreno ne bih nista sekao na spoljnim delovima vec bih, posto vidim da je sloj providne plastike preko metala, rasporedio LED-ovke po uglovima gde se spajaju bokovi i polukruzne plstike a umesto jedne optike ubacio bih neki displej za ocitavanje temperature ili nesto tako. Imalo je na nekim Frontier kucistima ili Codegen bese displeja sa kompletnom elektronikom i senzorima pa ti moze posluziti. I video bih nekako da iskombinujem samo jabuka da svetli na boku
Dobrih mikro ploca koliko hoces, ASUS, Gigabyte, Biostar imaju odlicne mATX sa 785 chipsetom a i atraktivnog izgleda ako budes zeleo celu stranu providnu.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Odlicna ideja da jabuka svetli na boku,i za displej,predlog je usvojen,hvalaA za maticnu,KOJU bi mi preporucio...
KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: Uuu doco, besno nema sta :) Elem, kuciste je lepo samo po sebi, iskreno ne bih nista sekao na spoljnim delovima vec bih, posto vidim da je sloj providne plastike preko metala, rasporedio LED-ovke po uglovima gde se spajaju bokovi i polukruzne plstike a umesto jedne optike ubacio bih neki displej za ocitavanje temperature ili nesto tako. Imalo je na nekim Frontier kucistima ili Codegen bese displeja sa kompletnom elektronikom i senzorima pa ti moze posluziti. I video bih nekako da iskombinujem samo jabuka da svetli na boku :: :: Dobrih mikro ploca koliko hoces, ASUS, Gigabyte, Biostar imaju odlicne mATX sa 785 chipsetom a i atraktivnog izgleda ako budes zeleo celu stranu providnu :: :: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada! :: :: ::
Ili neka varijacija na temu ovih predlozenih. Ja imam Biostar TA780G M2+, skoro dve godine i zadovoljan sam. Proslo mi je i par ASUS-a sa 780G, one su jos bolje od Biostar-a a i Gigabyte je ok.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
izgleda da ce da padne ona Asus-ova,mogu da je nabavim za 6500 dinara,a ima sve sto meni treba a dimenzije se uklapaju...Thx...Ako neko ima jos neki predlog,nemojte da se ustrucavate
paaa,jeste,ovo mi je upalo kao kasika u med Imam 30x35cm da smestim plocu,18cm izmedju stranica kucista,to bi trebalo da bude dovoljno...jedna dvanaestica ce uvlaciti vazduh preko komponenti,i izbacivati ga do napajanja,a dvanaestica iz napajanja ce topao vazuh izvlaciti napolje...Jbg,ne moze drugacije,nema mesta za kulere na drugim mestima... mada ici ce neki x4 amd,i najverovatnije 4770 ddr5(moze predlog za nesto druga ako imate bolje resenje),a to se ne greje puno...
KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: Doco imas bas fin nacin za razonodu..Samo da to pazljivo premeris ,mislim da bude sve cakum pakum kad se zavrsi : :: :: Pase li ovo :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/gigabyte-ga-ma790x-ud3p/comp_comp_mboard/16/131 :: Sta fali i DDR2,nema tu neke razlike oku primetne. :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: ::
Koliko si ti platio ovo kuciste, jer ja vidim da je ovde ventilacija -1. Ajde sve razumem ali samo 1 fan da ima (12-ica) mislim sad su ga i oni preterali. Prvo reci cenu pa da vidimo sta si mogao da uzmes za te pare ? Inace kuciste nije nista narocito lepo na slici, u prirodi je verovatno lepse !
Znam zato mi se to kuciste i ne svidja, bolji protok vazduha ima Codegen, realno gledano !
Pozdrav!
:: Hehe doco, ovde vazduh polako počinje da se oseća na zavis :: :: Pa šta ti gile misliš, da apple tu trpa nešto što može da se ugreje. Znaš kolko bi ga onda zacepili, ne bi bio ispod 10-20 iljada dolara :: :: ::
ja mislim da je ono pravljeno da bude FANCY,jer inace sjaji ko pasja m... i kvalitet plastike je 10+
:: Znam zato mi se to kuciste i ne svidja, bolji protok vazduha ima Codegen, realno gledano :: :: Pozdrav :: :: :: :: Hehe doco, ovde vazduh polako počinje da se oseća na zavis :: :: :: :: Pa šta ti gile misliš, da apple tu trpa nešto što može da se ugreje. Znaš kolko bi ga onda zacepili, ne bi bio ispod 10-20 iljada dolara :: :: :: :: :: ::
Plastike, pa ne pravi se kuciste od plastike nego od metala, naravno ovde ima metala, mada ima i plastike. Ako je ovo platio preko 10k mnogo je to para, i plus moraju da idu hladne komponente, OC moze da zaboravi :).
Pozdrav!
:: ja mislim da je ono pravljeno da bude FANCY,jer inace sjaji ko pasja m... i kvalitet plastike je 10 :: :: :: :: Znam zato mi se to kuciste i ne svidja, bolji protok vazduha ima Codegen, realno gledano :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Hehe doco, ovde vazduh polako počinje da se oseća na zavis :: :: :: :: :: :: Pa šta ti gile misliš, da apple tu trpa nešto što može da se ugreje. Znaš kolko bi ga onda zacepili, ne bi bio ispod 10-20 iljada dolara :: :: :: :: :: :: :: :: ::
ce tek sutra biti placeno,a cena ce biti ok,treba da se dogovorim sa vlasnikom,pretpostavljam da nece biti vise od 20e. Ja sam skontao kako i sta cu da uradim,ideje imam,samo vremena i para i sve ce biti reseno...Hvala svima koji su se potrudili da mi pomognu...
Ako je 20 evra onda ok, ako je 50 evra-100 evra onda je klasican fenseraj :). Inace mozes da ga modujes da bude kuciste prva liga :).
Pozdrav!
:: ce tek sutra biti placeno,a cena ce biti ok,treba da se dogovorim sa vlasnikom,pretpostavljam da nece biti vise od 20e. Ja sam skontao kako i sta cu da uradim,ideje imam,samo vremena i para i sve ce biti reseno...Hvala svima koji su se potrudili da mi pomognu.. :: :: :: KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.