sad sam pricao sa drugarom ima TT xpressar http://itsvet.com/proizvod/thermaltake-xpressar-vg40031n2z/comp_comp_case/49/396 i i7950 cpu ne znam koji stepping memorija patriot na 1600mhz ploca rampage II extremei ja mislim da to kuciste drzi temperaturu na 6-7c sad cpu mu radi na 3ghz pa reko koliko moze da ga dogura ja mislim da bi trebalo max na 4.5ghz za 24/7 jer kaze pocelo mu je da se kondenzuje ok cpua pa da ne bi stavljao umetnicku gumu da ga ocuje kad vec ima mogucnosti sta vi mislite koliko moze da dogura i7 950 na tom kucistu?
Taj vodeni sistem se nije bas nesto posebno pokazao. 4.5Ghz moze da dostigne samo ako ima bas dobar primerak procesora, u suprotnom moze da ocekuje 4.0-4.2ghz... __________________ Scourge of PCBerza
Prvenstveno zato sto je ta tehnologija hladjenja nesavrsena a samo kuciste do zla Boga skupo.. Druga stvar jako bitna ,fazno promenljivo ne moze da se koristi u uslovima za svaki dan jer se vremenom stvara kondenz i oko socketa i unutar socketa i polako dolazi kraj komponentama,cao djaci.. Jedini najsavrseniji vid hladjenja za uslove za svaki dan jeste voda i dan danas!
To kuciste koristi freon hladjenje to je nesto slicno frizideru u stvari isto je tako i kuciste je ogromno i ima ja mislim 15kg, @ocz to ocitava cpu sad da li je tacno trebalo bi da jeste kazem vam nijje moj od drugara ni ja ga ne bih uzeo iz iskustva drugih koji su ga imali jer se zale da se mnogo cuje za sad se necuje uopste samo kad se pali dok ne procirkulise freon, @skydude tacno slazem se 100% kuciste je preskupo ja sam mu rekao i pre toga da ga ne uzima ali nije bas iskusan po hardveru pa uzima najskuplje, a jedino da lepi okolo umetnicku gumu ali on kaze da oce da ga maximalno ocuje da se ne mi toliko kondenzovala para, sad ja vas pitam koliko max moze da se ocuje pri tim temperaturama nek je i 15-20c cpu... da li moze na 4.5ghz ako je bolji stepping cpu-a
ne znam kako je se kuciste pokazalo na duzim stazama on ga ima 15 dana videcemo obazesticu vas kad mu se izlije freon po ploci od 300+e :)) (nadam se da ovo ne cita)
Plocu i da izoluje sa strane nije problem..Moze da je spase.. Najveci probelm jeste kondenz upravo unutar socketa,ispod CPU-a!Ili da Socket zalije vazelinom (onda pozdravi se od buduce prodaje ploce i mogucnosti da se ocisti) ili da lepo proda to kuciste i za razliku para da uzme neko dobro vodeno hladjenje.. Kad tad ce da ubije ili CPU ili plocu,zapamti sta ti kazem. Tim CPU-ima Stepping je D0! Sve zavisi koliko ce ploca da izdrzi BCLK!i7 950 nema otkljucan mnozilac!
Pa i ja sam mu rekao ali ajde, ne znas sta i ja cekam da vidim do kad ce da radni ipak nije to frizider, znas buraz tamo se kodenzije i nista ovo kuciste jos nisam video ni kod koga bas je retko, enivej nisam znao da ima zakljucan mnozilac, znaci mora da dize FSB/BCLK i memoriju a....aaaaa nece moci mislim iako je D0 moze dosta da se potera nisam razmisljao gore mu je ako je topliji ima jos veca para da se stvori aaaa sad cu da ga zovem hvala svima na postovima, ako hoce nek ga tera do 4.3 ili 4.5 da mu skrati vek 10x gajs :X
Ma koje bačene pare, mislim sada može svima da se hvali da je uzeo `najbolje` kućište....koje je platio 400+ evra....
:: Ako si mu dobar drugar nagovori ga da to lepo sve proda-Kuciste :: Od imena i stava ja imam jedini nemas nista,bacene su to pare druze moj :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: ::
o tome ti pricam, ja sam mu rekao i posavetovao ga ko druga on je tako hteo da da 2500e za komp nek da, kad je lakse metar u du*e nego santimetar u glavu onda sta je tu je, samo mi niste rekli koliko max moze da potera cpu (dok ne crkne) pa da mu skratimo muke.
Zavisi od ploce i primerka CPU-a (VID),SVE PREKO 1.45V za svaki dan NE VALJA!!! Na osnovu toga trazis max clock!Ne moze niko na pamet da ti kaze koliki ce clock biti max! Sve u svemu ni sa faznim ne dobija nista za svaki dan..Jedino sto ga cupa jeste bench ako ga to zadovoljava da ga provrti na 4.6 Ghz-4.7 Ghz Vantage i sl..Mislim da je to malo smesno zar ne,hocu da kazem neupotrebljivo.. U njegovom slucaju temperatura nije ta koja ce da ga kolje,znaci trazi max clock do voltaze 1.45v..Ako ploca moze da izgura dovoljan BCLK a primerak CPU-a potrazuje manje voltaze do te granice od 1.45v ko zna,mozda i 4.6 Ghz..Znaci pricam na pamet..Dok ne uzmem u svoje ruke zaista ne znam.. (ovo kazem zbog toga sto ne mogu na pamet da pricam za nesto sto nisam ni video a kamo li probao - odnosi se na njegov slucaj! )
Sto se tice kondeza, on nastaje tek nekim kasnijim grejanjem unutrasnjosti, tj. iskljucivanjem racunara i samim tim tog sistema za hladjenje, pa se zato stvara kondenzacija (ko ne zna iz gasovitog agregatnog stanja prelazi se u tecno stanje). Zakljucak ovo nije lose, ako ce racunar biti ukljucen 24h dnevno u nekoj prostoriji, tada se vidi njegova uloga, inace u normalnim situacijama gde se cesto iskljucuje i ukljucuje stvara se taj kondenz.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.