Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Athlon II x3 440 clanak
STRANA 1 OD 1
Snoopy- Athlon II x3 440 clanak 20.02.2010. 22:10 T24706

status: user
broj poruka: 6083
Sad sam video ovaj clanak:

http://itsvet.com/tekst/amd-athlon-ii-x3-440/3385/

i stvarno ne verujem da mogu da napisu

`Ono što treba posebno naglasiti je da postupak otključavanja četvrtog jezgra i L3 memorije uopšte nije tako komplikovan, i da u najvećem broju slučajeva sve radi savršeno, tako da se uz malo truda može dobiti Phenom II praktično u pola cene`.

U najvecem broju slucajeva? Ne verujem da 1 u 50 moze, a kamoli u NJAVECEM broju slucajeva...

I u zakljucku:

`U svakom slučaju, činjenica ostaje da je Athlon II X3 440 veoma intereantan procesor koji definitivno vredi uloženog novca, pogotovo pošto postoji mogućnost otključavanja L3 keša i jednog jezgra.`
Pogotovo? Ko kupuje ovaj CPU pogotovo sto moze da se otkljuca ce se debelo razocarati

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
CyberConn Re: Athlon II x3 440 clanak 20.02.2010. 22:13 #190654

broj poruka: 220
decko,ti bas volis da postavljas glupe teme???

MIND CONTROL

:: Sad sam video ovaj clanak
::
:: http://itsvet.com/tekst/amd-athlon-ii-x3-440/3385
:: i stvarno ne verujem da mogu da napis
:: `Ono što treba posebno naglasiti je da postupak otključavanja četvrtog jezgra i L3 memorije uopšte nije tako komplikovan, i da u najvećem broju slučajeva sve radi savršeno, tako da se uz malo truda može dobiti Phenom II praktično u pola cene`.
:: U najvecem broju slucajeva? Ne verujem da 1 u 50 moze, a kamoli u NJAVECEM broju slucajeva..
:: I u zakljucku
:: `U svakom slučaju, činjenica ostaje da je Athlon II X3 440 veoma intereantan procesor koji definitivno vredi uloženog novca, pogotovo pošto postoji mogućnost otključavanja L3 keša i jednog jezgra.`
:: Pogotovo? Ko kupuje ovaj CPU pogotovo sto moze da se otkljuca ce se debelo razocarat
tortojed Zasto da se debelo razocara. Procesor ce raditi kako je i... 20.02.2010. 22:23 #190658

broj poruka: 11019
predvidjeno - sa 3 jezgra.

Snoopy- Pa da 20.02.2010. 22:28 #190659

Upravo sam to i rekao, da ko ga kupuje samo da bi ga otkljucao, ima da se razocara, ali ovako CPU kao CPU je super

tortojed Re: Pa da@Ali ja kazem nesto sasvim drugo: veca je sansa da... 20.02.2010. 22:34 #190660

broj poruka: 11019
se razocara onaj ko otkljuca to cetvrto jezgro (stabilnost?). Naime, po teoriji koju zastupaju AMD-jci, proizvodjac ove procesore pravi od neuspelih serija 4-jezgranih Phenom-a. Koliko ja mogu da shvatim AMD ne zakljucava to cetvrto jezgro da bi se igrao zmurke sa kupcima nego zato sto je prinudjen da to radi - ono cetvrto je škart.

:: Upravo sam to i rekao, da ko ga kupuje samo da bi ga otkljucao, ima da se razocara, ali ovako CPU kao CPU je supe
obradmi Ja ga ne bi nikad otkljucavao 20.02.2010. 22:36 #190661

broj poruka: 7733
Atlhlon II je Athlon II ,PII je PII.Ako ces prava 4 jegzra kupis lepo Phenom II X4.Postoje stvarno aplikacije koje cesto koriste kes ,recimo igrice.Tako da ko ne preferira samo igrice moze
i Athlon II,zato je PII sa 2 ili 4 jezgra pretezno uvek nesto brzi u igricama od Atlhon II.
obradmi Re Tortojed 20.02.2010. 22:39 #190662

Tacno je da postoji disable 4 jezgro ili kes ,jer nije prosao fabricki test ,ali to radi i Intel sa Lynfiledom ,blokiran treci kanal memorije ili recimo neke stvari povezane sa raid koje postoje u Nehalemima ,a disable za Lynfield.
Snoopy- Da 20.02.2010. 22:39 #190663

Bas to sam i hteo da istaknem. Potenciraju na tom otkljucavanju i naglasavaju da je veca sansa da uspes nego da ne uspes i plus da sve radi savrseno. Zato sam i stavio kao temu, da se ljudi ne zavaravaju pri kupovini. Ne vidim sto je tema toliko glupa po CyberConnu. Ali dobro, ima pravo na svoje misljenje i ja to poshtujem.
obradmi re shgh 20.02.2010. 22:41 #190664

Pazi to kad otkljucas ,on moze da ti prodje u nekoj igrici ,ali ce negde drugde da zakuca ,malo je rizicno ,za nekog ozbiljnog usera otkljucavati to.
Snoopy- Upravo tako 20.02.2010. 22:51 #190666

i ima razloga zbog cega su to ugasili. Samo apel da ljudi ne kupuju neki procesor jer moze da se otkljuca, znam nekog ko je to uradio, kupio cpu samo zato sto moze da se otkljuca i posle se smorio ko veverica. Negde sam procitao jedan post: Ne treba gledati na otkljucavanje kao karakteristiku procesora nego samo kao bonus.
snacke1984 RE 20.02.2010. 23:08 #190667

broj poruka: 381
Bolja je kupovina AMD Athlon II X4 630 za taj kesh!

Snoopy- x4 630 20.02.2010. 23:15 #190670

Za oko hiljadu kinti vise, jeste bolja kupovina (ja sam ga uzeo, dvoumio se izmedju njega i phenoma II 720, al sam ipak hteo quad), ali mislim da ce brzo da padne cena za 440 i onda ce biti super kupovina.
Pisko Više stvari.... 21.02.2010. 00:10 #190694

broj poruka: 6672
Tu smrdi. Prvo, očigledna navlakuša sa otključavanjem i `garancijom` uspešnog otključavanja, drugo, sa cenom (precenjen ili su ostali X3 potcenjeni), treće, pa najjeftiniji athlon x3 se digne na 3-3,2GHz bez dizanja napona i to je prava stvar. Iz BIOS-a ili windowsa - sa AMD overdriveo-om, za mnogo manje para - a iste karakteristike... tako da je ovaj čip sa ovom cenom preskup i ima opravdanje samo za neko korporacijsko kupovanje gde overclocka neće biti nikako..... Pod preskup mislim na to koliko su ostali x3 athlon II povoljni u odnosu na x2 i x4 modele. Prava je greota kupovati x2 kad za koju kintu više ima x3.... Sve ostale razlike u ceni su opravdane performansama .- osim kod ovog novog X3, koji to ne prati.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Snoopy- Re: 21.02.2010. 00:48 #190725

Upravo tako. Ja mislim da ce i njemu uskoro da bude cena povoljna, novina je, pa zato. Sad se stvarno ne isplati uzimati dual core, minimum x3 da bi bio miran bar u ovoj godini.

Jerkovic Re: Re: 21.02.2010. 03:27 #190762

broj poruka: 7
:: Upravo tako. Ja mislim da ce i njemu uskoro da bude cena povoljna, novina je, pa zato. Sad se stvarno ne isplati uzimati dual core, minimum x3 da bi bio miran bar u ovoj godini

Naravno da se isplati uzimati DC. Koja je prednost QC u odnosu na DC za prosečnog korisnika računara?

https://www.youtube.com/watch?v=RkwsuiEPx64
https://www.pcaxe.com
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Re: Re: Re: 21.02.2010. 19:33 #190877

broj poruka: 6672
Korist za `običnog` (glupog?) korisnika?
Pa, korist je kada pokrene više programa, a uz to sam OS pokrene gomilu procesa u pozadini, računar ga manje zajebava i ima bolji odziv. Da ne kažem kompresija - dekompresija videa... a i čuvene igre i igrice.
Pametovanje tipa: ma sad i DC to odrađuje je blesavo kao i tvrdnje da Windows-u XP ne treba više od 512MB RAM-a - a to je upravo bio slučaj pre SP1 pa i sa SP1, tek sa SP2 a naročito sa SP3, i windows xp je pokazao glad za memorijom - ili neoptimizovanost ili, baš optimizovanost da koristi svu memoriju... ko veruje da će buduće revizije OS-a i programa ostati neosetljive na postojanje više jezgara, paralelno procesiranje i najavljeni hyperthreading i kod AMD-a (uz postojeći kod Intel-a), na volju mu je. Tom logikom, šta će mu i DC, neka uzme jednojezgarni sempron za manje od 3000 din i nasvira ga do bola i piči....
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: :: Upravo tako. Ja mislim da ce i njemu uskoro da bude cena povoljna, novina je, pa zato. Sad se stvarno ne isplati uzimati dual core, minimum x3 da bi bio miran bar u ovoj godini
:: ::
:: Naravno da se isplati uzimati DC. Koja je prednost QC u odnosu na DC za prosečnog korisnika računara
:: https://www.youtube.com/watch?v=RkwsuiEPx6
:: https://www.pcaxe.com
raic re 21.02.2010. 20:00 #190879

broj poruka: 9006
pa ako koristiš komp za net, muziku i filmove, svakako ti ne trebai ni DC, i semprončić će da ti radi posao boli glava, ako voliš i da odigraš ponešto treba ti bar DC da ti ne guši grafičku, ako radiš neke ozbiljnije stvari zna se.

čak bi mi i legao neki quad za encoding videa, a i da se ponovim malo, apiću sigurno neki uskoro

512 jeste neki zakonski minimum za XP, al daleko od toga da će komp da radi iole dobro
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs