Taj procesor nema šanse da navuče toliko. Moj 6000+ 125W nije išao preko 60 stepeni. Doduše, hladio ga je CM Hyper TX. Moguće je i da sonda baguje, pa registraju 2-2,5 veće temperature. Sredi taj kuler, pa onda vidi.
a i s obzirom da imas dzidzabajt plocu,nemoj se zacuditi ako ti je ploca neispravna pa se zvog nje pregreva procesor,dzidzabajt je poznat po tome... Prvo odradi pastu i ciscenje,proveri da li kuler lepo naleze na procesor,ako je sve to ok,ploca umire...
KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: Imam maticni GA-M55PLUS-S3G i prcesor Athlon 64 X2 5600 Brisbane 65 :: Tepmeratura procesora gledano u CPUID je samo kada nesto zahtevnije radim :: CORE #0 80 stepen :: CORE #1 110 stepen :: :: jel to normalno
nFORCE GIGASHIT ne moze da valja,lupi jedan ventilatorcic na northbridge,skini kuler detaljno ga ocisti stavi novu pastu,upali pa vidi ako su i dalje tolike temperature stavi procesor na drugu masinu pa vidi ili stavi drugi procesor kod sebe
Proveri napon napajanja cpu-a, kod tih procesora sa box kulerom i cak i 0.05v preko nazivnog napona izaziva pregrevanje pogotovo kada je cpu opterecen duze vremena. Probaj u biosu da spustis napon za recimo 0.05v pa proveri da li se onda manje greje i da li radi stabilno. Apsolutno isti problem kod mene na Asus m2n-e sa 5000+ resen na taj nacin posle duzeg traganja za uzrokom. Procesor je pre toga radio na Biostar nf520a2 sasvim normalno i bez pregrevanja.
Misliš sauthbridge. nForce nije čipset, već samo čip, koji vrši ulogu južnjaka. Tako da na njega treba da stavi ventilator, ili nažalost, kao što sam ja uradio, da kupi kulerčić kako bi tokom leta ohladio prokletinju. Elem, severni ili južni, poenta je ista - treba mu lađenje. Mada, pregrevanje MCP čipa, nije problem samo na Gigabajtovim pločama.
deder, pusti ga malo u rad, pa pipni rebra hladnjaka sa strane, videces tako, osetices ~80c, ako se toliko greje i tako ces znati, pa uradi ovo sto su ti kolege predlozile..
tako je, pipni mu ga kuler malo u radu, ako je ladan kuler, ne valja ti pasta, ne lezi dobro, itd, a ako je vreo onda ti se napunio prasine ili ti ne valjaju naponi
imam ovde gigabyte sa nforce 570 cipsetpm i 5000+ na 3,2ghz, 25c idle, 35 load, tu kod tebe nesto ozbiljno smrdi, cak mozda doslovno
Ocistio sam kuler stavio pastu, sve ostalo isto Rebra hladnjaka su mlaka kao da ploca ne pokazije dobro temperaturu Jedino ostaje da probam procesor na drugom kompu Napon mnogo varira i ako je podeseno u biosu rucno 1.375 Volt napon ide i do 1.390 u skokovima Bilo koja jos ideja je dobro dosla HVALA na odgovorima
ako si sve lepo zamenio i vratio na svoje mesto i hladnjak ti mlak a core i dalje 80c verovatno se po*ebao senzor ili te mozda cak zeza taj najnoviji bios, pogledaj po netu da li neko jos ima tih problema
e, da. proveri jel ti isključen cool&quiet u biosu, kod nekih nforce am2 ploča počne procesor zverski da se pregreva iz nekog razloga kad isključiš, mogao bi i da vratiš neki stariji bios čisto da eliminišeš i tu opciju
nije veliki napon a i da jeste ne bi smela toliko temperatua da bude, covek kaze da je HLADNJAK MLAK sto znaci da je ili ploca ili sam cpu poceo da trsi, najbolje da vidi na tudjem racunaru svoj CPU pa sta bude
1.35v je default voltaža za njegov brisbane, to je fabričko podešavanje i nema priče da bi trebalo da ima 80c na tome pa ne znam kakav krš od kulera da ima. Ako kaže da mu je kuler mlak a pasta je ok i naleže dobro nešto drugo je u pitanju, bilo bi dobro da se javi da vidimo jel pomoglo ono što sam pisao u prethodnom postu.
1.28V ja mislim, toliko je za G2 Brisbane 65W. Moj je isao sa 1.34V na 3.2Ghy stabilno ! I bio je poprilicno hladan oko 35-40c IDLE i do 50 i nesto LOAD ako se dobro secam.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.