maticna ne prepoznaje procesor sempron 2400+,pise samo sempron(tm),update biosa nije moguc,da li je moguce podici fsb sa 100(toliko maticna daje po defaultu,i takt procesora je 950mhz sa fsb 100),na 166? Da li ce tada procesor raditi na default taktu na kom je predvidjen da radi iako ga maticna nece prepoznati kao 2400+,ali bez rizika da nesto rikne?
potraži doco po netu kolki mu je default takt i množilac i stavi to bez bojazni, 166 može sigurno kako god bilo, još oni matori athloni soketA su radili na 166
pa da,to je taj matori sempron socket A.aj probacu...thx
KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: potraži doco po netu kolki mu je default takt i množilac i stavi to bez bojazni, 166 može sigurno kako god bilo, još oni matori athloni soketA su radili na 16 :: :: ::
evo ga na 166 ga prepoznaje kao sempron 2300+ i radi na 1.59ghz. komp je poleteo kako radi,brze otvara sve programa,brze dize win...evo upravo peglam linX temp je 45 stepeni,za sada stabilan...
ploca je neka matora drtina stara sto godina,pa je odmah po ubacivanju procesora prepoznala samo kao sempron(tm),i postavila fsb 100.update bios nije moguc jer je poslednja verzija ubacena...ma ko ga shisha,bitno je da sada radi...
ja se pitam sto li je oborila FSB kad ono ti menjao CPU na njoj, to je normalno da u glavnom ne skapiraju CPU tj njegovu frekvenciju, imao sam skoro slucaj sa jednom ASUS i jednom mislim epox matorom plocom gde su obe totalno razlicito skapirale CPU cak je asus digao FSB na 200 ( sempron 2200+) i komp se naravno slognuo posle malo rada
Drugov ćale ima nekog Semprona na MSI VIA KT400 ploči, i bar 3-4 puta sam mu podizao magistralu na nominalnih 166MHz, pošto je debil od ploče spusti na 100. A, onda se mašina vuče, ko prebijena.
e bas ta msi via kt...kakvo zlo od ploce...sada radi...i do sada kad god sam menjao cpu,uvek su ploce same skapirale sta treba i kako da podese...ali dobro,sve su bile novije ploce ova je lesina matora...
KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: Drugov ćale ima nekog Semprona na MSI VIA KT400 ploči, i bar 3-4 puta sam mu podizao magistralu na nominalnih 166MHz, pošto je debil od ploče spusti na 100. A, onda se mašina vuče, ko prebijena :: :: :: Phenom II X3 720B :: Gigabyte GA-MA790X-UD3 :: Kingston HyperX 4GB DDR2 106 :: WD5000AAKS + Samsung SpinPoint F3 HD502H :: Gigabyte GV-R487D5-1G :: Samsung 2232B :: Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Editio :: Chieftec CFT-650-14C :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.