Dakle pitanje koje me interesuje kako otvoriti tacnije Athlon x3 435 ili 425. Jel se to radi programski ili iz biosa? Voleo bih bar priblizno resenje. Razlog normalan za manje para vise performanse.
Pitanje bi trebalo da bude formulisano u obliku: Kako da otključam četvrto jezgro na X3 435 ili 425 Odgovor je iz biosa + nije to jezgro bez razloga zaključano
Da je to istina i tako jednostavno (u smislu postotka uspesnosti), svi bi radili. Al ajde kad si vec pitao:
Jel imas plocu sa SB710 ili SB750? Treba ti ACC opcija
Ako imas, promenis EC Firmware na hybrid i ACC na auto u biosu i to je to.
Ako ti udje u windows na dobrom si putu.
Skines CPU-Z da proveris koliko jezgara imas
ukoliko imas 4, onda ga testiras preko izvesnih programa
Ukoliko nece da ti bootuje komp, imas par sitnica da probas koje mozda osposobe da udjes u windows, ali 99 posto ce nestabilno raditi- menjanje voltaze, na primer
Moj savet: nemoj da se zamlacujes da se ne skenjas
I ja mislim da su mu sanse da uspe 0.01 posto, plus nvidia chipset. Nema ga, verovatno mu riknuo komp, nadam se da zna da clear cmos, bar bateriju da ischupa...
Ako imas stariji BIOS od F5 moraces prvo da apdejtujes pa ces tek onda moci da odradis ovo...Za NV cipset ide malo drugacije od ovih gore testova...U BIOSu ukljucis NVCC i podesis ga na Auto...Save&Exit...I to je to.
Kako bre nema? Evo ti pa pogledaj link do kraja: http://www.overclock.net/amd-motherboards/530812-ga-ma720-us3-oc-phenom-x2.html , možda pronađeš kakriku koja nedostaje. Srećno sa otključavanjem :) GA-MA785GT-UD3H/ AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB Kingston HyperX DDR3/CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: BIOS je verzija F6,sad da li moze da sick ili neko drugi da mi kaze kako,obzirom da nema u BIOS-u NVCC,tj ja ne mogu da nadjem gde je ta opcij NVCC je skracenica za Nvidia Core Calibration...Trazi u MB Intelligent Tweaker (M.I.T.)/Advanced Clock Calibration: http://img195.imageshack.us/img195/3950/biosnvcc.jpg
usao sam u advanced core calibration,i stavio auto na NVCC,e sada,ima jos jedna opcija,nesto tipa core x2 unlock,napominjem da sam sada update-ovao BIOS na verziju F7k,najnoviju,medjutim,ako stavim NVCC na auto,kopm nece da se butuje uopste,moram da radim clear cmos.....nazalost izgleda da je u pitanju los primerak.....
:: usao sam u advanced core calibration,i stavio auto na NVCC,e sada,ima jos jedna opcija,nesto tipa core x2 unlock,napominjem da sam sada update-ovao BIOS na verziju F7k,najnoviju,medjutim,ako stavim NVCC na auto,kopm nece da se butuje uopste,moram da radim clear cmos.....nazalost izgleda da je u pitanju los primerak.... :: :: ::
osim Auto Unlock opcije na ploci 880gma-ud2h. Probao sam da nadjem nesto na netu, ali jos je mlada ploca pa rekoh da pitam. Probao sam sa Auto Unlock, krene da se boot-uje, pa kad dodje do win-a tu se srusi. Iskreno nisam hteo-smeo da se zezam sa naponom i slicnim stvarima.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.