Pre neki dan sam kupio novu konfiguraciju sa Intel Duel Core e5300 2.6GHz, ali u biosu stavka `CPU Frequency` stoji 1.6GHz, kao i u cpu-z stavka `core speed` stoji 1.2 GHz. Da li je ovo problem, i ako jeste kako da ga resim? Thanks...
Gigabyte P41-ES3G Intel Duel Core e5300 2.6GHz Kingston 2GB ddr2 pc-800 WD 500GB 7200 sata Asus Ati Radeon HD 4350 ddr2 512mb DVD R LG super multi Cooler Master 420W elite 332
Ma gledaj ovako. Skini CPU-Z, i sad, kad je CPU malo opterecen on spusta multiplier pa samim tim i core speed. Cim ga opteretish on vraca na normalu, tj na predvidjeni... Moze to da se iskljuci, ali on time vrsi ustedu u energiji... Imash opcije u biosu, ne znam tacan naziv...
:: Ma gledaj ovako. Skini CPU-Z, i sad, kad je CPU malo opterecen on spusta multiplier pa samim tim i core speed. Cim ga opteretish on vraca na normalu, tj na predvidjeni... Moze to da se iskljuci, ali on time vrsi ustedu u energiji... Imash opcije u biosu, ne znam tacan naziv..
Sta mi ti preporucujes, da ostavim tako ili? Meni komp nikad nije opterecen, koristim ga uglavnom za net i filmove.
Ako nisi u nekoj zahtevnoj aplikaciji i ako procesor ne zahteva 100% frekvenciju,on ce sniziti takt radi cuvanja el. energije,tiseg rada,manje temprerature i duzeg veka komponenti,i tako rade svi,tako radi i amd,dakle ako oces da sve vreme imas takt na 2.66GHz iskljuci opciju u biosu koja ga smanjuje.Kod amd-a, je to cool & quiet,a neznam kod intela kako se zove,uglavnom nadji u biosu tu opciju..:-) ako nije do toga onda moguce da je smanjen fsb ili mnozilac.Probaj sa default postavkom,sta znam cackaj malo pa javi sta si uradio..:-)
Jer sta ce ti kad i sam kazes da ne koristis a i to ti je sasvim dovoljno cak i za zahtevniji rad,taj procesor je odlican,moze lepo da se klokuje,ali opet sa druge strane,ti to koristis za net i filmove sto ti je vrh za to sto tebi treba,znaci nema potrebe on tu da dize frekvenciju tokom rada.Pozz
Ne mogu da nadjem te opcije, ajde zapisi ceo detaljan put od glavnog menija...
:: U BIOS-u disable-uj ove stvari ako imas :: CPU EIS :: C1E Enhanced halt stat :: SpeedSte :: :: I procesor ce ti raditi normalno. Ako pikas gejmove, zbog te ustede energije, toga da igre stucaju.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.