Trenutno imam 2gb DDR2 667mhz i imam ponudu da kupim jos 2gb DDR2 667mhz za 2100din. Da li cu osetiti neku razliku,prvenstveno u radu u windowsu i u igrama? Koristim Windows 7 64 bit.
Osetices naravno... Tamo gde taj ram bude bio iskoriscen, a posto je u pitanju Win 7 x64 bez razmisljanja uzimaj! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Ako se igras sa nekim novijim naslovima, ne samo da ces osetiti...
03.03.2010. 00:39
status: user broj poruka: 11019
nego neces verovati svojim culima! Cak i u XP 32bit-a. Evo, ja sam imao 2GB pa sam povecao na 2x2GB. U ModernWarfare, na 1440x800 `potrosnja` RAM-a je 2300MB a video mem iznosi 700 (prosecno, solo play). Posto moja kartica ima samo 512MB, to znaci da uzima sa RAM-a oko 200MB, dakle, ostatak sistema angazuje 2100MB. Mereno sa Riva tuner-ovim hardware monitorom. Ranije je bilo seckanja jer je bila ukljucena virtualna memorija (swap file na HDD-u), a sada, posto sam je iskljucio, page file se formira samo u okviru RAM-a i seckanja nema.
Meni taj SWAP na Win 7 zauzima oko 6GB iako imam 6GB rama! Kako da ga iskljucim kada mi ocigledno ne treba? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Control Panel\All Control Panel Items\System - advanced system settings - advanced -performance - settings... - advanced - change... - postavi za sve diskove No pageing file i stisni set pa OK itd.
:: Meni taj SWAP na Win 7 zauzima oko 6GB iako imam 6GB rama! Kako da ga iskljucim kada mi ocigledno ne treba :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Odradio! Hvala puno obojici! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.