jel moze neko da poredja po snazi/kvalitetu/upotrebljivosti chipsetove za intel ploce socket 775 prvi put kupujem intel pa sam neupucen mislio sam da stavim e6500 zasvidela mi se j&w P43S-FUSION zbog memorije ddr2 i ddr3 ima li jos neka takva od drugih proizvodjaca posto za ove nisam ni cuo hvala
Ako je P klasa onda samo P45 ,ostalo X38/X48.. Asus Maximus Formula (X38) i Asus Rampage Formula (X48) neprevazidjene ploce za DDR2 platformu..Pored njih jako dobra ploca Asus Maximus II Formula (P45) ..
Pod dva jako bitno..NIKAD ali NIKAD ne kupovati ploce sa hibridnim resenjima tj kombo varijantom DDR2/DDR3 varijante jer se ni jedna nije pokazala dobro..O tome ima i na netu mnogo reci ali evo ja ti kazem ovde da od toga bezis ko Devil od krsta..Verujem da ce me mnogi forumasi podrzati ..
Jos i da podrzava I3,5,7 procesore bila bi vrh hahahhahahahaha
sad sam sigurno preterao
TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
:: Ako je P klasa onda samo P45 ,ostalo X38/X48. :: Asus Maximus Formula (X38) i Asus Rampage Formula (X48) neprevazidjene ploce za DDR2 platformu..Pored njih jako dobra ploca Asus Maximus II Formula (P45) . :: :: Pod dva jako bitno..NIKAD ali NIKAD ne kupovati ploce sa hibridnim resenjima tj kombo varijantom DDR2/DDR3 varijante jer se ni jedna nije pokazala dobro..O tome ima i na netu mnogo reci ali evo ja ti kazem ovde da od toga bezis ko Devil od krsta..Verujem da ce me mnogi forumasi podrzati . :: :: Imaju i ostali brendovi,evo ti jedan od Asus-a :: :: http://www.asus.com/search.aspx?searchitem=1&searchkey=P5Q :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/asus-p5qc/comp_comp_mboard/20/105 :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: ::
Nebi me cudilo da Intel u nekoj skorijoj buducnosti izvede neki univerzalni socket.. Generalno mislim da se to ne isplati plasirati na trziste pogotvu ne proizvodjacima maticnih ploca a i fizicki je najverovatnije neizvodljivo ali ne zalazim sta moze da se desi sa korakom unapred sa tehnologijom..
X38 i X48 su ti gejmerski cipsetovi imaju 2x16 linija za grafike i oni obicno idu na luksuzne ploce koje su veoma skipe da bi na njih stavio e6500. P45 i P43 su ti zadnji komercijalni cipovi stim da p45 ima podrsku za kros, dok p43 kao jeftinija verzija p45 nema, isto za taj e6500 je jako dobar i stariji p35 cipset. Sad vise nestavljaju na ploce sa ddr3 mem p45 pa bi ti preporucio P43. Ja bih taj procesor najradije stavio na ovu plocu Asus P5P43TD Pro.
sad vec vidim koji vredi, 31, 41 izbegavanje znaci za sad imam ocz ddr2 platinum i ne bih je menjao gledacu da uzmem neku sa p43 setom jos me zanima jel vredi ovaj proc nesto 6500 sad imam x2 4000+ pa bih nesto brze kakav je u odnosu na nove x2 phenome i athlone
Abit IX38 QuadGT sad nadjoh ovu plocu za 3600, samo jedna ima, dal to da pazarim vidim da je stariji cip ali odlican nisam bas zahtevan ali komp mi radi non stop pa da ne pravi probleme dosad me jedino asus zadovoljavao sa amdejkama
jaoo, nemoj tu da juris, tu Abit QuadGT sam ja hteo svojevremeno da uzmem, jer sam bio veliki ljubitelj Abit-a, ali sta vredi kad je ugasen, ali ta ploca je isto bila u ponudi i vuce se jos od pre 2god, kad sam hteo da je kupim, bezi od nje, pretpostavljam da si kontaktirao Gigatron, ta ploca je servisirana i nije u Beogradu, a kosta 140eu, zeznuces se samo tako ako je uzmes, matora je bre, imas novije povoljnije i sigurnije...a kad si vec naso tu plocu, pretpostaljam da ti ova ne predstavlja problem: http://itsvet.com/proizvod/asus-maximus-ii-gene/comp_comp_mboard/20/1533
a drugo, ne razumem zasto si do sada furao AMD, i bas sad se odlucio za intel, kad je trenutno AMD jaci nego ikad, a bogami i povoljniji od intel-a...po meni, sasvim ti je OK, mozda i bolje da se opredelis za nekog X4 Phenom-ca...
kosta 3600din u pinu nabavna, 24 meseca garancije, sta znam ne deluje lose necu puno da dajem za plocu jer mi ne treba za nista zahtevno, intel 6500 me kosta 6500 tako da amd varijantu za te pare a bolje nesto ne nalazim ima i abit IP35 PRO po istoj ceni mozda je cak i bolja aj da cujem jos neko misljenje
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.