kupih intel q8300, e sad jos treba da idem da uzmem i plocu ali posto mi je budzet ogranicen, do nekih 50/60 e maksimalno, ne znam sta da uzmem , a da bi imao potencijal i za neki overlock. aj pomozite malo evo sta sam ja nasao ima PCI Express x16 2 kom. i podrzava moju ddr2 memoriju ali ne znam kakav joj je overlock potencijal, a ja planiram da ovaj procesor malo kloknem mozda do nekih 3 ghz. aj ako znate nesto vise o ovoj ploci javite , ili dajte neki drugi pametan predlog
Sta ces sa tom plocom da radis crni ti?Sta da radis sa njom i sa jadnom naponskom sekcijom?Koji crni overklok?Prvo da bi iole OC-aveo treba ti ploca najminimalnije tipa Asus P5Q Pro ili P5Q E ali to su ploce po 100+ evrica..
Plocu imam, drzim E7200 na 3.6 GHz, sto ne mora da znaci da ces tog Quad-a uspeti da ga toliko OC-ujes. Nije losa ploca, samo sto joj OC potencijal nije extra. Ja sam imao srece da mog E7200 podignem za citavih 1.1 GHz. Zadnji stabilan klok mu je bio 3.7 GHz, ali zbog malo vece voltaze, vratio sam ga na 3.6 GHz. Planiram da ga ostavim na 3.7 GHz, jer sam obezbedio dobro hladjenje.
OCz Freeze i 2 ventilatora 12mm na CM Hyper 212 su mi spustili temperaturu CPU-a za 8c u full loadu u LynX-u.
Preporuka za ovu plocu, jer za te pare nema bolje. Tiha, malo se greje, solidan OC... Opet kazem, Quad-ovi su malo tromiji za OC, pa je OC potencijal ove ploce malo losiji, ali 3 GHz nije nikakav problem.
SkyFire reche lepo..a ja ti aminujem sa Asus P5Q Pro..Imam je, volim je...OC ili bez prati sve poteze a i trpi greshke (veruj mi) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ get on_log on / log off_get off
nisam mogao da nadjem bolju plocu od ove, Asus P5P41D , ima 4 faze fise faza za te pare nema cipset p41 trebao bi da je isti kao p43 samo ima i grafiku koja je u ovom slucaju iskljucena, preporucio bi ti da pokusas da nadjes polovne ploce kojesu ti kolege preporucile u gornjim postovima za te pare.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.