U pitanju su random BSOD... Instaliram sistem,posle max 1 sat pocne da zeza...Zna da ih bude i po 5,6 komada za sat vremena... U pitanju su sledece komponente: Asus M2N68 –AM SE2 X2 4800+ 2x1GB KVR 800MHz 120GB WD sata2+250GB Hitachi sata2 XFX8500GT Pioneer 115D Blueberry 350W Windows 7 Ultimate 32bit E sad,menjao sam napajanje i ono je ispravno,memoriju sam testirao sa Memtest 86+,a 8500GT sam kod druga testirao sa BurnIn testom,menjao sam hard za sistem koji je ispravan (HDD stentinel) i sve je potpuno ispravno... Sumnjam na plocu (koja je pod garancijom),a strah me je da nije procesor... Desavalo se da me BSOD zvekne u toku instalacije sistema(samo jednom)... Desava se i da komp kad ukljucim da cujem kulere,hdd,dvd rw,ali nema slike na monitoru...Ploca ima integrisanu grafiku i desavalo se da kad prebacim sa PCIe na nju komp proradi normalno...Mada sam jednom morao da prepakujem memorije da bi proradila...Desilo se i da sam skinuo grafiku (odneo je da je proverim kod druga),pre toga nije bilo niceg na monitoru pa sam mislio da je ona rikavela,a kada sam se vratio i stavio jemkomp je proradiocnormalno (jedno 2 sata) i onda opet isti problemi... Inace je komp normalno radio nesto preko mesec dana (samo je ploca promenjena tad,a ostale komponente su starije) i od jednom je poceo da zeza... Znam da je sve mnogo konfuzno...
Da li neko ima neku ideju kako ovo da sredim? Ako je ploca jednostavno cu da je odnesem na raklamaciju i to je to...
moze da se desi da je ploca tj da je nekompatibilna sa necim u tvom kompu, meni to najvise smrdi na HDD ali kazes da si ga menjao, memorija ispravna, napajanje ispravno nesto ti se definitivno ne voli u kompu ili je nesto zeznuto u biosu, proveri i to, V temerature komponenti.
to je broj jedan ,za hdd je bitno da na 12 V grani ima 12 V kod tebe je verovatno manje.Min minimuma uzmi 400 W neko firmirano napajanje.Pa onda idi redom.
imao sam slicnu mashinu,ali sa jednim hardom i kung fu napajanjem od 350w,koje mi je pravilo slicne probleme.Slazem se da je napajanje ispravno,ali je slaaaboooo.Optereti ga malo pa posmatraj napone u nekom programu(everest ili slicno)
@saxija Resetovao sam bios,temperature su normalne (svih komponenti,provereno) a posto mi je napajanje bilo sumnjivo,merio sam napone i svi su dobri ( u radu naravno)... +12V je 11,95V , 5V je 5,05V ,3,3V je 3,33V... @obradimi Napajanje je 350W,a masina trosi 190W !!! Koristio sam i jedno napajanje od 400W i bilo je isto...A i kako bi komp prvo radio normalno mesec i kusur dana da je napajanje slabo?
Pa moj je radio skoro normalno nekoliko meseci,pa je prvo pocelo da mi se desava sledece:upalim komp,on kao zavrti ventilatore na sekund i onda sve stane.Posle koji minut probam ponovo,on upali normalno.Na kraju,napajanje je i dalje `ispravno`,ali je toliko oslabilo radeci tih nekoliko meseci pod velikim opterecenjem da vise nisam mogao da upalim komp uopste.POZNATO JE DA NA JEFTINIM NAPAJANJIMA TO STO PISE 350W,450W,550W NEMA VEZE S VEZOM
Kad iskljucis odvojenu grafiku kazes radi normalno ,odvojena grafika je veci potrosac od integruse,na to sam mislio.Znaci probaj bez odvojene grafike par dana i vidi sta se desava ,ako je normala sve ,to je najbolji dokaz da je napajanje.Desavaju se kod tih nekvalitetnih napajanja raznorazni fenomeni kao sto napisa xbane.Imas jeftin LC power recimo 420 W .Mislim da bi on morao da izgura i odvojenu grafiku.
Nema tu pomoci preko foruma druze, samo sistem eliminacije jedne po jedne komponente...moze biti X stvari...vidim da nisi glup i znas sta mogu biti moguci problemi, resavaj jer sve sto ti mi mozemo reci vec znas i sam...al iziskustva uvek bude neka teska glupost.
a opet na kraju krajeva ne da mora znaci da je neka komponenta u kvaru...
Srecno u svakom slucaju, a moj savet je i da kad budes resio problem, uzmes bar nekog LC POWER-a na 450w to je 20e to tvoje napajanje je KRIMINALNO! to je blago receno
Fermi - An EPIC Fail
:: Dolazi orktak veceras i donosi napajanje i procesor,pa cu lepo da proverim do cega je i tako.. :: Javjam sta je bilo,ali ako neko im jos neku ideju.. :: :: Open source software rules!!! :: ::
Druze,ma vec sad gledam LC power napajanja cene i neme sta vise da se razmislja,bez obzira koji kvar bude u pitanju...... Pozdrav! Open source software rules!!!
Kad cujem ova proseravanja za napajanje sere mi se!Te komponente sto on ima ne trose u full load-u ni 200W!Konfiguracija koja bi opteretila to napajanje bi trebalo da bude mnogo jaca!Nemojte da govorite o necemu ako niste sto posto sigurni!
@Frantic84 Nemoj da menjas napajanje nego probaj drugu graficku jer je ocigledno do nje problem ili mozda memorijskom chip-u na njoj!
Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour
@obradimi CPU trosi 65W... Znam da treba da promnim i napajanje,a preko extreme power supply calculator kaze da konfa trosi 190W... Probao sam i sa jacim i boljim napajanjem,menjao sam procesor i sad kad sam sve vratio na staro,radi bez problema... Videcemo jos koliko ce tako,ali sam sistemom eliminacije dosao do ploce,posto je graika testirana na potpuno ispravnom kompu pomocu burn in testa i sve je proslo dobro... Hvala svima na pomoci!
@ Frantic84 Zeznuto je kad je ploca krenula u vecna lovista...moze da zataji za BSOD pa onda opet krene, a i teze je da je testiras...a opet ne mora da znaci da je vrisnula, nego samo nekompatibilna, kao recimo pre 5-6god via chipset sto je bio sa ati X1xxx serijom
Rece ti Talijan, proveri da nisu kondenzatori nabubrili, verovatno je neslaganje jer kazes da si svaku komponentu probao individualno na drugoj masini i radi... Bolje nemoj ici u servis ako ce ti naplatiti za test, a i treba vremena da se to istesira.
...aj proveri opet RAM..meni je za BSOD bio kljuchni problem RAModul (konkretno Crni Dragan 800 1gb / od ukupno 4gb)..Ispostavilo se da i kod mem_testa je sve bilo OK a onda sam fizichki otkachio, promenio mesta u slotovima i PUF problem nestade.
Kazzem da mozzda i nije GPU, vec konekcija (prashina, milimetar odstupanaj i sl.) sto mozze napraviti problem (GLUPi minoran ali opet problem) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ get on_log on / log off_get off
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.