Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Zašto mi se restartuje comp?
STRANA 1 OD 1
dsensei Zašto mi se restartuje comp? 09.03.2010. 08:45 T25152

status: user
broj poruka: 11
pre nekog vremena, comp je počeo da se sam restartuje. imam staro napajanje chiftec (neznam koliko vati), integrisanu grafičku na skromnoj ploči, intel dual core (1.6 GHZ...) i ništa više. Comp mi se u BIOS-u ne restartuje. Serviser je rekao da je u pitanju memorija koju je zamenio (reinstalirao je windows XP-SP2)...ali opet se restartuje. ova restartovanja su nekad učestala (kada sam na netu), a nekad povremena...ploča, procesor, napajanje...da li su u pitanju duhovi, CIA, loš serviser...talibani? Please help
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Mogu da budu i gremlini 09.03.2010. 09:40 #195208

broj poruka: 4163
Šalu na stranu, može da bude više stvari. Pošto ti je serviser zamenio memoriju, nju ćemo isključiti kao uzročnika. Najbolje će biti da prvo uradiš sledeće: iz kontrol panela otvori system properties, otvori opciju advanced pa onda startup and recovery. Isključi opciju `automaticly restart` koja je po default-u uključena. Sada umesto da ti se računar resetuje častiće te sa BSOD plavim eranom na kome ćeš dobiti informaciju zašto je prso win. Kada se to pojavi javi koju je grešku izbacio pa ćemo videti dalje. Ukoliko ti se računar i dalje bude resetovao iako si isključio opciju automaticly restart` onda je 99% problem napajanje

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ

Chelle ... 09.03.2010. 10:43 #195214

broj poruka: 84

moze svashta da bude, najbolje bi bilo vaditi/menjati jednu po jednu stvar...

Moze biti da se neshto pregreva (proc/chipset), a mozda je i neko katastrofa napajanje... A ram se najlakshe proverava, pozajmi od nekog ubaci pa vidi...
dsensei zašto mi se restartuje comp 09.03.2010. 20:50 #195367

isključio sam `automaticlly restart`....

dsensei resetovao se... 09.03.2010. 21:08 #195377

...resetovao se...(bez plavog ekrana)...i normalno podigao sistem
neXus2000 A sad temp 09.03.2010. 22:28 #195400

broj poruka: 3352
`Skini` Everest ultimate i pogeldaj u njemu temperature. Naravno izvrljaj ih ovde. Ako su dobre, da i to otpisemo.
H-nitro +1 servispc 09.03.2010. 23:48 #195436

broj poruka: 1982
uradi kao sto ti je covek rekao i skini program koji cita bsod bove se blue screen view tako nesto i kaze ti koja ti je greska

Ethernity has carry for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`

My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS8

dsensei restartuje se 10.03.2010. 10:35 #195512

i ako je opcija `automatically restart` isključena...restartuje se na svakih 5-10 minuta...doduše nakon paljenja ne restartuje se barem 15-ak minuta...
ramzesIII i meni je poceo da se restartuje??? 10.03.2010. 18:40 #195667

broj poruka: 1017

citajuci ovo, resim da proverim temperature,
- -Jel normalno grafika 70 C...
to je neka stara pasivno hladjenje gf6500, imam doduse jos jednu `6200-stotku`,
ali i ona przi? mrzi me da je merim sada ali je isto vrela koliko se secam.

Tryce Evo ja sam usliko kad mi se restartuje comp :D pomoziter pls 22.06.2010. 20:51 #224666

broj poruka: 2

http://img149.imageshack.us/img149/167/slika0640.jpg

svakih 1-2h se restartuje kad nesto skidam ili slusam muziku al najcesce kad je muzika u pitanju ili poker na facebooku ili neke igre onda samo se resratuje i izbvaci tu sliku :( pOMOZITE``???

Tryce Evo ja sam usliko kad mi se restartuje comp :D pomoziter pls 22.06.2010. 20:52 #224667

broj poruka: 2

http://img149.imageshack.us/img149/167/slika0640.jpg

svakih 1-2h se restartuje kad nesto skidam ili slusam muziku al najcesce kad je muzika u pitanju ili poker na facebooku ili neke igre onda samo se resratuje i izbvaci tu sliku :( pOMOZITE``???

gilopile Re: Evo ja sam usliko kad mi se restartuje comp :D pomoziter pls 22.06.2010. 22:39 #224698

broj poruka: 9459
Za pocetak reinstalisi audio drajvere.Ako ti je to c-media PCI kartica,izvadi je iz slota,pa pobrisi dobro kontakte,pa vidi sta ce da kaze

(c) 1982 Sinclair research Ltd

::
:: http://img149.imageshack.us/img149/167/slika0640.jp
:: svakih 1-2h se restartuje kad nesto skidam ili slusam muziku al najcesce kad je muzika u pitanju ili poker na facebooku ili neke igre onda samo se resratuje i izbvaci tu sliku :( pOMOZITE``??
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs