bez mnogo razmisljanja uzeo Phenom. Athlon jedino ima vise L2 kesa i to za 512KB, dok Phenom ima L3 kes, veci fsb i uz to je black edition, tj. uz dobro `ladjenje ima daleko s njim da doguras.
Zavisi za cega comp koristis?!Nedavno sam sebi sastavljaso konfiguraciju i trazio 720 BE,ali ga nije bilo.Ako ces da se igras na compu-720 BE zbog 7.5mb kesha.Ako se ne igras i ne OC dovoljan ti je 630.Da,uzeo sam Phenom 2 X4 955 i mogu das ti kazem da sam prezadovoljan,ali sam ga platio 50% vise od ta 2 koja si ti naveo.Moj glas za 720!
Ja sam se isto razmisljao izmedju ova dva, i uzeo sam na kraju x4 630. Zasto? Zato sto mi je bitnije jedno jezgro ne 6mb l3 kesha. 720 je sada bolji u igrama od 630, ali kad pocnu igre da traze 4 jezgra, onda tu stupa na snagu 630. Evo ti par testova da vidis gde je phenom 720, a gde athlon 630
A sto se tice klokovanja, ako planiras da dajes pare na kuler jedno 40evra da bi ti to lepo hladilo, ti bolje onda uzmi odmah phenom II x4. Moj glas za x4 630 i da ne razmisljas.
@shgh Znaš kad će igre da iskoriste sva četiri i/ili više jezgara - posle 3000-e. Nisu u stanju da iskoriste 2, a kamoli koje više.
@comi-sm Ako planiraš da igraš igre onda Fenom, a ako planiraš da radiš nešto što stvarno može da zahteva 4 jezgra, a OC te ne zanima, onda Atlon. Nego, Comi, je l` SM znači da si iz Sremske Mitrovice?
A kakav je fabricki cooler od phenom ii x3 720? kontao sam da montiram taj posto sam kratak sa kesom, pa dok ne uzmem neki bolji ne planiram da overklokujem.
720BE, kojeg i ja imam je na moje veliko iznenađenje prilično mali. Pretpostavljam da radi posao dobro, jer ga inače AMD ne bi ni stavljao sa ovim procesorom. Ja mog Fenoma ladim sa CM Hyper TX-om (imam ga od ranije), pa ti je moja preporuka ako se odlučiš za 720BE i ako hoćeš da ga malo klokneš da uzmeš barem Hyper TX 2 ili 3. Oni će biti više nego dovoljni, pošto se procesor u dobro provetrenom kućištu neće grejati mnogo. I ja sam iz Mitrovice Sremske, a pošto nas Mitrovčana na forumu nema više od 2-3, reko da proverima da li smo dobili pojačanje.
Ma šta se bre pališ. To što sam rekao bilo je više u žargonu. Normalno da ima igara koje koriste više od dva jezgra (tj. 4), ali ih je još uvek premalo, što ne znači da ih u skorijoj budućnosti neće biti. A što se procesora tiče - svaki Ciga hvali svoga konja.
Uvek je za igrice bolje veci cache koji ima 720 Be X3
10.03.2010. 21:54
status: user broj poruka: 7733
Ne znaci sad da Athlon II X4 630 zaostaje mnogo ,na kraju krajeva evo i test poredjenja ta 2 CPU .Po ovom testu bolji je u igricama PII720X3 ,a u encoding i render bolji je Athlon IIX4 630 zahvaljujuci broju jezgara i operacijama koje ne traze L3 cache.
slazem se da je kesh naravno prednost, ali nije to tolika razlika zbog koje bi 720 uvek izasao kao pobednik. obzirom da igre koje koriste vise jezgara tek dolaze 620 je kupovina na duze staze pa sad, ko kako voli u svakom slucaju nije greska ni jedno ni drugo
Ko sta voli nekome igre znace nekome nesto drugo ,ali licno sam skeptican prema tomshardware ,zbog netacnih info u proslosti vise respektujem anadtech.
Dmasteru, koliko ja vidim, jedini ovde ko se pali(=uzbudjuje) si ti. I rec `zargon` ne verujem da se bas najbolje uklapa u taj kontekst u kome si je upotrebio, verovatno si hteo da kazes da si upotrebio hiperbolu.No, ovde nije slucaj da ciga hvali svog konja, ne hvalim ja svoj 630, samo pricam realno. KAzem, 720 je odlican, i trenutno u 85% igrica, trenutno. Ja sam birao izmedju ta dva, i zbog buducnosti, ne tako daleke, sam uzeo 630. evo opet link
idi ovde i udaraj recke na koliko mesta je bolji x3 720 a na koliko x4 630, a pri tome citaj gde je lower bolji score. Evo ja cu ti kazem a ti proveri: 21 za athlon II x4 630, a za PhII x3 720- 10 Cini mi se da je atlon na duplo vise mesta bolji. 720 se izvukao na igricama, pritom da napomenem da nije bila ni jedna multi core igrica na testu. U svakom slucaju oba su odlicna, male razlike, ako hoces sad bolje da se igras uzmi 720, ako hoces i sad dobro da se igras, a jos bolje kasnije uzmi 630(i ustedi koji dinar)
ja bi licno isao na x4 620 koji je jeftiniji od 720, a razliku u novcu ulozio u jacu graficku
mislim, ja sam tako uradio :)
bio sam i ja u dilemi pre par dana...na kraju sam odlucio da razliku od 1500 din ulozim u graficku i tako sa prvobitne ideje o 5750 kupio 5770 i tako nadoknadio tih 10% razlike u igrama, a sa druge strane dobio jak procesor za aplikacije koje vole 4 jezgra.
lomio sam se da uzmem x2 550be i pokusam sa otkljucavanjem ali jbg, ko da rizikuje :)
Gore u onom postu mom, treba da ide i trenutno bolji* u 85% igrica, trenutno.
za overlorda: ko da rizikuje? Oces ti kazem ko? Ja! Kupio sam ga, u nadi da cu to da uradim, stavio, probao, naravno da nije htelo i prodao sam ga odmah drugu za skoro 2000 manje. Nov novcijat. Nije dan radio. Eto, toliko o rizikovanju. Nakon toga sam se dvoumio izmedju ova dva, i uzeo kvada.
Pa sta se ovde desava, x4 925 10+ buy, manje od 2000 razlika u ceni izmedju 925 i 720, a ovaj ipak ima jedno jezgro vise :). Inace, 3000-e znaci 3000 evra !
hahaha, e bas sam se nasmejao :) :) mada je ipak tuzno posto si izgubio kintu :(
@gile23 2 po 2 hiljade i odeeee cifra... pretpostavljam da comi-sm i sam zna da je phenom x4 najbolji u ovoj prici, ali cim se dvoumi izmedju ovih jeftinijih modela pretpostavljam da nije u mogucnosti za tako nesto `skupo`, kao sto je i meni bilo mnogo 2 hiljade u datom trenutku za nesto skuplje .)
Nećemo da se svađamo. Ovo nije AMD vs. Intel tema. Ja lično ne radim ništa zahtevno (čitaj pametno) pa da mi je potreban kvad. Verovatno mi je i X3 previše. A, u vreme kada sam ja uzimao procesor, većina Atlona II je bila tek u najavi. E, sada se situacija promenila, pa kome treba kvad neka ga uzima. Ne želim da gledam testove, već me najviše zanima mišljenje ljudi koji poseduju određeno parče hardvera. A, ti, ako kažeš da je tvoj Atlon bolji, nema frke. Ja sa ne ljutim.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.