...posto mi je crkla stara memorija(Patriot Viper Extreme 4-4-4-12@2.1v@800MHZ@2x2GB) a imam garanciju na nju...dobio sam u zamenu 2x2 GB Kingston KVR800D2N6/2G 6-6-6-18@1.8 posto nemaju na stanju vise `Patriota`.E sad rekli su mi cim dobiju gore navedenu zamenuce mi. E sad pitanje glasi da li da menjam ovog kingstona za Patriot kad dobiju ili da ne menjam,ili da trazim neku drugu uz neku malu doplatu koju mi preporucite.
em sto su ti vece latencije na Kingstone-u, em sto su Vaule ramovi koje ako budes teo da zatezes moras hladnjake da nabacujes i pitanje je koliko ce ici!
Sve u svemu menjati za tog Patriota kad stigne ili za nesto slicno!
Ma necu vise zatezati nijednu memoriju,posto sam je ocigledno zatezanjem i sjebao.Inace dobio sam garanciju na Patriota 5 godina a ona crkla posle 5 meseci pa se ljudi cude kako.Dobro je da sam i ovo uspeo da iscupam...inace sem latencija 6-6-6-18 koje su naravno vazne za nekoliko bodova vise u 3 DMark-u jel ima jos nesto a da ne valja na kingstonu?Koje cipove koriste Micron,Elpida,Samsung ili neke druge?
TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
:: em sto su ti vece latencije na Kingstone-u, em sto su Vaule ramovi koje ako budes teo da zatezes moras hladnjake da nabacujes i pitanje je koliko ce ici :: :: Sve u svemu menjati za tog Patriota kad stigne ili za nesto slicno :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=997460 :: ::
Taj ko kaze da kingston ne valje taj se zajebo, ja kingston koristim vec 6 godina(naravno ne isti kingston), i nikad nikakvih problema sa kingstonom nisam imao, jos ako nishta ne oc-ujes oko memorija super su, postavish max brzinu koju imaju i to je to. ja koristim kingston hyperx, malo se greje vishe ali radi extra, tako da ako nije neki matori kingston koji imash, slobodno zadrzi. poz
.....ne znam da li sam te razumeo ali dobio sam potpuno novu memoriju zato sto nisu imali na lageru ovog Viper.
:: :: Taj ko kaze da kingston ne valje taj se zajebo, ja kingston koristim vec 6 godina(naravno ne isti kingston), i nikad nikakvih problema sa kingstonom nisam imao, jos ako nishta ne oc-ujes oko memorija super su, postavish max brzinu koju imaju i to je to. ja koristim kingston hyperx, malo se greje vishe ali radi extra, tako da ako nije neki matori kingston koji imash, slobodno zadrzi. poz :: ::
Vidi,to je memorija srednje nize klase..Cak i ovi HyperX modeli su negde u sredini po kvalitetu..Ti si dobio value djubre ,elpide su na njemu ali to nisu recimo te elpide koje se stavljaju na Corsair.To je sasvim druga pesma..Drugo te latencije su mnogo lose,to je dobro za DDR3 memoriju ali za DDR2 je nula..A sve u svemu dali su ti znj memoriju za odlicnu memoriju koju si imao.. Da pojasnim ovo oko kvaliteta,Kingston nije los ali sve zavisi za koju klasu.. Znaci menjaj pa makar crko ponovo patriot!
da prevideo sam da je taj kingston kog su ti dali sa velikim latencijama. Ali u predhodnom postu sam hteo da kazem da je kingston mem u toj klasi dobra memorija i meni do sada se nije pokvarila nijedna. Ali poshto je naravno viper bolji, ako primecujesh promene u radu kompa sa ovom, onda gledaj da zamenish. poz
ako nisi dizao napone na viperu onda sigurno nisi ti kriv, mozda je grom ili EPS... u svakom slucaju zahtevaj da ti obezbede memoriju u istom cenovnom rangu tj od Kingstona trazi naj manje hiperX od 1066MHz cl5 a ne ovo value sranje koje nije ni value, ili neku dobru 800MHz cl4, ne znam dal postoji hiperX kao takav, ako ima moze da prodje al za dlaku...
...ma nije problem da oni meni zamene nego nemaju trenutno ovih boljih memorija nego samo ove za siroke narodne mase....normalno je da cu traziti neku brzu mem. ako uspem super,a ako ne onda cu traziti da mi daju istu koju sam i imao ili Black Dragon,Corsair..ili tako nesto...
:: :: da prevideo sam da je taj kingston kog su ti dali sa velikim latencijama. Ali u predhodnom postu sam hteo da kazem da je kingston mem u toj klasi dobra memorija i meni do sada se nije pokvarila nijedna. Ali poshto je naravno viper bolji, ako primecujesh promene u radu kompa sa ovom, onda gledaj da zamenish. po :: ::
Kingston HiperX 2 x 2GB@800 MHZ ima kod mene u Bataji.Zasto ne bih bilo i u gradu ?
:: ako nisi dizao napone na viperu onda sigurno nisi ti kriv, mozda je grom ili EPS.. :: u svakom slucaju zahtevaj da ti obezbede memoriju u istom cenovnom rangu tj od Kingstona trazi naj manje hiperX od 1066MHz cl5 a ne ovo value sranje koje nije ni value, ili neku dobru 800MHz cl4, ne znam dal postoji hiperX kao takav, ako ima moze da prodje al za dlaku.. :: :: :: :: ::
ja imam 8 gb rama pomesano kingston,kingmax,pqi i npc sve radi lepo :)) pricam od DDR2 na 800mhz na te latencije ne obracam paznju btno da mi racunar nije gladan memorije.
Ma naravno da hocu,nego kazem da ima HyperX 800 Mhz (5-5-5-15) i u smrdljivoj Bataji a kamoli u gradu.Skaj sta mislis ako se desi recimo da nemaju Patriot a da imaju Black Dragon2 x 2GB@800MHZ dali da uzmem BD ili da ih jurim za Patriot ?
Dobar je BD..Jos ako zabodes dobar primerak oni idu i na 1066 Mhz..Samo nemaju Heat Spreader-e..Ipak se javni ovde pre nego sto se odlucis..Vidi sta imaju.. P.S.Ako imaju Evo One uzimaj!
:: Ma naravno da hocu,nego kazem da ima HyperX 800 Mhz (5-5-5-15)ima i u smrdljivoj Bataji a kamoli u gradu.Skaj sta mislis ako se desi recimo da nemaju Patriot a da imaju Black Dragon dali da uzmem BD ili da ih jurim za Patriot :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: :: :: Bolje i taj HyperX 800 Mhz (5-5-5-15) nego ono value sto su ti dali..Ali opet trazi Patriotu :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
Pa to me i muci...ja sam pre Patriota imao BD dole navedenu ali se mnogo grejala..uistinu tad sam imao lose provetreno kuciste sa 8-ca kulerima. Sacekacu da mi jave sta ima pa cu se konsultovati sa vama...sta i kako
e da posto mi je ii optika pri kraju...to sam sinoc provalio pri instalaciji Mandrive..hocu i nju da promenim pa sta od optike da uzmem ?
:: Dobar je BD..Jos ako zabodes dobar primerak oni idu i na 1066 Mhz..Samo nemaju Heat Spreader-e..Ipak se javni ovde pre nego sto se odlucis..Vidi sta imaju. :: P.S.Ako imaju Evo One uzimaj :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: Ma naravno da hocu,nego kazem da ima HyperX 800 Mhz (5-5-5-15)ima i u smrdljivoj Bataji a kamoli u gradu.Skaj sta mislis ako se desi recimo da nemaju Patriot a da imaju Black Dragon dali da uzmem BD ili da ih jurim za Patriot :: :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: :: :: :: :: Bolje i taj HyperX 800 Mhz (5-5-5-15) nego ono value sto su ti dali..Ali opet trazi Patriotu :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: :: :: ::
Pazi i HyperX se greje dosta,bude ziska a ima Heat Spreader-e..To nekad mozda i nema toliki uticaj a nekad bas znaci..Zavisi kakvi su chipovi primerci.. Ova memorija je recimo bas fina :
:: Pazi i HyperX se greje dosta,bude ziska a ima Heat Spreader-e..To nekad mozda i nema toliki uticaj a nekad bas znaci..Zavisi kakvi su chipovi primerci. :: Ova memorija je recimo bas fina :: :: http://www.geil.com.tw/products/showGallery/id/12
u principu ja BD obozavam ,a ova je stvarno i na izged lepa.
....Ovaj sto je na izdisaju je Pioneer DVR-212 DVD-RW(bruji od prvog dana kao da helikopter polece) i vise od ovog proizvodjaca necu nikada uzimati optiku ...ovo je treci koji riknjava u roku od godinu dana..meni drugi,a burazu je riknuo jedan...mada ja dosta narezujem jer ne volim da drzim bitne podatke na hardu...LiteOn sam video da ima za 20 evra e sad koji samsung je dobar(neka oznaka)?
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.